BLOG BETTINA; ME-TIME VOOR 9 EURO PER UUR

YAY

Terwijl ik dit type zijn mijn kinderen thuis met de oppas. Ik wilde even wat tijd voor mezelf en tegenwoordig kost dat 9 euro per uur. Ik voel de klok tikken.. een hele dag betalen voor ‘wat tijd voor mezelf’ voelt wat gek dus heb ik de oppas voor een paar uur gevraagd.

Sinds ik twee kinderen heb mis ik dat echt, even wat rust, met mezelf zijn. Ik weet niet of het aan het feit ligt dat ik enigkind ben maar ik vind alleen zijn soms echt heerlijk en heb dat echt even nodig. Ik was heel bang dat toen ik een kind ging krijgen ik nooit meer tijd voor mezelf zou hebben, die horror verhalen hoorde je altijd, dat je leven voorbij zou zijn. Nou ik denk dat ik mij op het ergste voorbereid had maar ik vond dat allemaal wel mee vallen toen mijn dochter werd geboren.

Tijd voor mijzelf met 1 kind wel

Mijn leven veranderde wel iets maar door goed te plannen, lieve opa’s en oma’s en een goede taak verdeling thuis ging het leven eigenlijk gewoon door. Tijd voor mezelf had ik nog steeds. Tijd voor mezelf betekend voor mij de stad in en naar een foto tentoonstelling, ergens koffie drinken met een tijdschrift, een boek lezen of film kijken (overdag!) of lekker lang in bad. Oude foto boeken bekijken, wat rommelen in huis, je kent het wel. Gewoon even me, myself and I. Geen geklets van andere aan je hoofd. Geen werk. 

Toen kwam kind 2

Na 3.5 jaar met 1 kind kwam nummer twee en ja toen wist ik opeens wat al die moeders bedoelde wat het betekende om geen tijd voor jezelf te hebben. Vooral de dreumes komt zelfs achter mij aan als ik naar de wc ga… Als de een geen aandacht wil dan wil de ander het wel. Wil de een op schoot, dan wil de ander dat ook. Doet de een nog lekker een lange middagdut, dan is de ander wakker… 

Taken verdelen

Probeer je thuis de taken te verdelen dan betekend dat nu de een Bobbi naar bed brengt en de ander Fitz… Tijd voor mijzelf is echt steeds schaarser en schaarser. S’avonds ben ik vaak te moe om naar yoga te gaan of een hele film te bekijken en in het weekend moet er weer zo veel…

Chillen tijdens de vakantie

Nu is het vakantie. Ik had de afgelopen maanden heel hard gewerkt. Ik zag uit naar even vakantie en wat rust. Een beetje rommelen in huis. Foto albums maken van afgelopen jaren… Beetje chillen. Na dag 1 bleek dit een illusie. Vriend moet gewoon werken en thuis met twee kinderen, not so relaxing.

Het is aan, de hele dag…

Vanaf half 8 s’morgens tot half 8 s’avonds is het AAN… tijd voor mezelf, fotoboeken maken, What was I thinking??!! Tuurlijk is het relaxder dat niets moet deze dagen maar ik wil gewoon even zonder kinderen zijn. Dus heb ik een oppas geregeld. Om even de stad in te kunnen, even een yoga les te volgen, fototentoonstelling te bezoeken en daarna even een tijdschrift met koffie. Alleen.

Het is elke cent waard. 

LEES OOK:

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.