3X LEUKE LEERZAME TAAL APPS VOOR KLEUTERS

Leuke en leerzame taal apps voor kleuters

Tegenwoordig komen kinderen al op vroege leeftijd met telefoontjes, tablets en computers in aanraking. Ze spelen er spelletjes op, of kijken een filmpje wat je voor ze aanzet. Maar naast ‘alleen maar leuk’ kan het spelen op een telefoon ook leerzaam zijn. Hieronder heb ik drie van mijn favoriete taal apps verzameld, waarmee je kleuter op een speelse manier werkt aan zijn of haar ontwikkeling.

Tip 1 – De klankklas app 

De klankklas app

De klankklas is app die bedacht is door twee juffen (Sanne en Marije), en die je kindje helpt met het herkennen van belangrijke klanken. Ook komen er op speelse wijze belangrijke woorden aan bod die ze een voorsprong geven in het begrijpend lezen. Denk bijvoorbeeld aan woorden zoals ‘eerste’, ‘middelste’ en ‘achteraan’.

Tip 2 – Letter Flitsen app

Letter Flitsen app

Heeft je kleuter moeite met het snel genoeg snappen van de letters? Door hier specifiek mee te oefenen kun je veel verschil maken. Mijn tip hiervoor is de Letter Flitsen app. Letters komen snel langs, waardoor het brein zich leert aanpassen aan het sneller verwerken van letter-informatie. Let op: deze app is alleen geschikt voor de Iphone en de Ipad, en kost ongeveer een euro!

Tip 3 – Engels leren met Emma app

Engels leren met Emma app

Tegenwoordig wordt de afstand tussen Nederlands en Engels steeds kleiner; steeds meer Engelse woorden beginnen hun intrek in te nemen in ons alledaagse taalgebruik. Waarom hier niet vroeg op inspringen met wat speelse oefeningen, en je kindje een voorsprong geven op een leuke, gezellige manier? De hersenen van kleuters zijn immers net sponzen; als ze iets leuk vinden dan nemen ze informatie meteen op! Een mooie app hiervoor is die van Emma. Met grappige oefeningen en spelletjes wordt je kind basiskennis van de Engelse taal bijgebracht. Engels leren met Emma is geschikt voor zowel de iPhones en iPads, maar kan ook worden gespeeld op smartphones, zoals op de Huawei p10 die ik laatst via Mobiel.nl heb gekocht.

Heb jij goede ervaringen met leer-apps voor kinderen op de basisschool? Deel ze dan hieronder zodat we een mooi lijstje krijgen!

LEES OOK

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.