BLOG LIESBETH: HET IS EEN FASE

Het is een fase

“Kijk eens mama, heb ik kapot gemaakt”.

Annabel zit te chillen op de bank en reikt mij een kartonnen speelgoedje aan waar ze het hoekje vakkundig vanaf heeft gesloopt. Ze kijkt me aan alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ik ben zo verbouwereerd dat ik niet eens echt boos wordt. Met rollende ogen antwoord ik “Oke bedankt Annabel”. Die meiden jongen, die gooien en smijten alles (niet alles maar wel heel veel) zo húp over hun schouder. Of ze zitten op de bank en schuiven hun lege bakje er vanaf.

‘s Ochtend krijgen ze nog weleens een flesje melk en ik kan de klok erop gelijk zetten dat ik na 1,5 minuut het geluid hoor van een fles die op de grond valt. Of liever gezegd, een fles die op de grond wordt gegooid. Wat is dat voor raar gedrag? Ik geef ze het goede voorbeeld. Vertel ze hoe het wél moet. Ik corrigeer ze. Geef ze met regelmaat een compliment als het goed gaat.

Ik snap het best hoor. Het is natuurlijk weer een fase. Tuuuuurlijk! Wéér een fase. Het is een positief woord, fase. Dat vond ik toen ik nog geen moeder was. Nu weet ik wel beter. Het moederschap bestaat alleen maar uit fasen. Soms komen ze zelfs terug. Want het gooi- en smijtwerk stond even op een laag pitje maar the girls are back en beginnen zelfs tegen hun met tomatensoep gevulde kom te duwen als iets hen niet zint. Zonder blikken of blozen schoof Noortje laatst haar soepkom naar de andere kant van de eettafel. Gewoon. Zomaar. Omdat haar zus naar haar keek. En dat wilde ze niet. Dus moest de tomatensoep het ontgelden.

Dit is vast typisch meidengedrag. Ik weet het niet. Maar goed. Nadat ze even op de gang had gestaan was het enige dat ik dacht “Ze had haar soepkom ook nog over d’r schouders kunnen kiepen. Verkeerd grensverleggend denken, ik weet het. Lang leve onze bijna-kleuters.

LEES OOK VAN LIESBETH: BLOG LIESBETH: ZONDAGMORGEN

Blog by Liesbeth Sterrenburg

Liesbeth Sterrenburg is moeder van tweeling Noortje en Annabel en is samen met Mike al 3.5 jaar de zeer trotse ouders van deze twee meisjes. Zoals ze zelf zegt: “ze zijn heel leuk, onze twins, maar ook zeer vermoeiend, zeer eigenwijs, zeer creatief en ondernemend, vasthoudend en strijdlustig”. Genoeg om over te schrijven dus!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.