BLOG LIESBETH: EERSTE SCHOOLWEEK

De eerste schooldag

“Hoe laat is het? Lopen we op schema? 07.45u oke. Goed bezig. Dan ga ik nu douchen. Kleed jij de meiden aan, ik gooi hun outfitjes naar beneden. Ze hebben al brood op, straks alleen nog hun bidon geven. Geen melk meer hoor, dat krijgen ze vanmiddag. Elastiekjes voor de haren liggen op tafel. Ik poets zo hun tanden wel. Ow en Mike, zet jij de fietsen vast buiten?”

De eerste schoolweek zit erop. Het was… hoe zal ik het zeggen? Goed. Ja dat was het. Anders. Naar school gaan en het ritme daar omheen is een hele verandering waar we allevier onze draai nog in moeten vinden. Maar we zijn lief voor elkaar, nemen de tijd voor elkaar en ik merk dat die basis goed is.

Wat een week is het geweest, wat een informatie en ervaringen. Voor de kinderen maar zeker ook voor ons. Broodjes smeren en tussendoortjes maken. De overblijf. BSO. Halen en brengen. Op de fiets. Weer brengen en halen. Weer op de fiets. Ook als het stormt en regent. Althans dat vindt papa (“het moeten geen verwende tuttebellen worden”) maar grote kans dat die regel af en toe aan deze MOM haar laars wordt gelapt.

Moeders en vaders op het schoolplein waar je, of je het wilt of niet, een praatje mee maakt. Je bent nieuw en ik val extra op met twee meisjes in aparte klassen. Levert altijd gespreksstof op. Neem op tijd de gymspullen van je kind mee. Je kind helpen met uitkleden voor de gymles. Het is een soort kontje tikken want je bent natuurlijk niet de enige moeder die in de kring staat.

M’n meiden die op het grote klimrek door kids uit groep 4/5/6 bijna van het klimrek af worden geduwd en ik als moeder het liefste die luitjes vertel dat ze dat dus ff lekker niet moeten doen. Juffies die je niet de aandacht geven. Waarvan jij als moeder vindt dat je die wel verdient. Zit mijn haar wel goed? Kan ik m’n oude gympies wel aan op het schoolplein? Nemen we wel/geen abonnement op de BOBO? Gaan we deelnemen aan de activiteiten die de school biedt? O help het eerste vriendenboekje is ook al een feit. En last but not least, de huiswerkopdracht. Ja echt! Het onderwerp is thuis. Je eigen huis. Hoe ziet die eruit? Teken je huis. Wat zijn de verschillen met school en thuis?

We zijn nu twee weken bezig en ik kan niet anders zeggen dan dat onze meiden het geweldig doen. Ze piepen niet, vinden het natuurlijk wel een klein beetje spannend maar hun nieuwsgierigheid wint het. Om het leukste cliché ever er nog eens in te gooien, ze waren er écht aan toe.

Zo. 09.00u. Tijd voor m’n bak koffie. Wat een heerlijkheid dat ik nu de keuze heb tussen huis poetsen, boodschappen doen of de herhaling van Jinek kijken. Ik kies lekker voor het laatste. Man man. hier was ik écht aan toe!

LEES OOK: BLOG LIESBETH; VOOR HET EERST NAAR SCHOOL

 

BLOG BY LIESBETH STERRENBURG

Liesbeth is moeder van tweeling Noortje en Annabel en is samen met Mike al bijna 6 jaar de zeer trotse ouders van deze twee meisjes. Zoals ze zelf zegt: “ze zijn heel leuk, onze twins, maar ook zeer vermoeiend, zeer eigenwijs, zeer creatief en ondernemend, vasthoudend en strijdlustig”. Genoeg om over te schrijven dus!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.