BLOG BETTINA: OP DE CAMPING

Kamperen

Wie mij vroeger had verteld dat ik ooit met een gelukzalig gevoel een camping op zou rijden had ik echt voor gek verklaard. Mijn ouders haatte alles wat met kamperen te maken had. Mijn moeder krijg je echt voor nog geen miljoen in een tent. Je begrijpt dat ik met mijn ouders dan ook nog nooit heb gekampeerd. Als kind ging ik wel vaak bij mijn tante en oom logeren die een caravan hadden. Ik kan mij vooral het vele buitenspelen herinneren. Maar verder was ik eigenlijk nog te klein voor echte herinneringen.

Toen ik oud genoeg was om voor het eerst zonder ouders met vakantie te gaan ging ik met twee vriendinnetjes kamperen in Frankrijk. De hele vakantie was top, het was super gezellig alleen dat kamperen vond ik vreselijk. S ‘morgens stikte je je tent uit van de hitte, die tent was altijd vies, ik kon nooit iets vinden, plassen en douchen in een openbare ruimte… Afwassen onder een koude kraan. Een spin in de tent… Niks voor mij. Toen een paar jaar later twee vriendinnetjes mij mee vroegen om op de bonnefooi te gaan kamperen liet ik mij – na lang steigeren – overhalen. Ik wilde echt niet, maar alleen thuis blijven was ook zo saai. Op de bonnefooi vond ik niet echt een goed idee. En dat bleek later ook, want alle campings in Frankrijk zaten vol, waardoor we in Spanje eindigde. Één was de slaapzak vergeten, de ander een matje en ik mijn kussen. Waardoor we een week met z’n drieën op twee matjes en onder twee slaapzakken op twee kussens sliepen.. Op de weg terug zaten weer alle campings vol en waren we gedwongen een nacht in onze auto te slapen. Ik heb nog nooit zo lekker geslapen! Een verademing na een week in een tent!

Toen besloot ik dat ik echt niet in de wieg gelegd was voor kamperen. Kamperen, gewoon niet mijn ding. En nu heb ik een huisje (ok geen tent!) op een camping! Iedereen die ik dit vertel reageert dan ook met; “JIJ?! Op een C A M P I N G !!??” Verbaasdere blikken heb ik niet eerder zo gehad. Ja ik op een camping dus! En nog iets gekocht ook. Het is dus niet eenmalig. Ik ben er afgelopen zomer bijna ieder weekend geweest. Het was fantastisch! In de winter worden alle huisjes afgebroken en stacaravans weggehaald maar vanaf april wordt alles weer opgebouwd. Ik kon niet wachten! We zijn er al weer een vele weekenden geweest. Bobbi vind het ook te gek. Wij zitten op camping Bakkum, de oudste camping van Nederland. Onze (camping) buren komen er al 72 jaar! De andere buren wonen er van april t/m oktober permanent. Het leuke is dat meerdere vrienden van ons daar ook stacaravans gekocht hebben zodat het ook nog eens heel gezellig is. Het is een half uur rijden vanaf Amsterdam dus op vrijdag (mijn mamadag) rij ik er al heen en kom zondag dan weer thuis. Dan heb ik het gevoel dat ik een week met vakantie ben geweest! Geen huiselijke beslommeringen, geen wasjes die je kan draaien, geen internet dus geen werk! Heerlijk! De hele dag lekker buiten. Bobbi die de hele dag op de trampoline aan het springen is. Ik die eindelijk tijd heb om weer eens te relaxen en te lezen. Binnen tien minuten op het strand. De camping, I LOVE IT!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.