Blog Liesbeth: Cursus. Check.

 

 

CITYMOM.nl

Liesbeth Sterrenburg is moeder van tweeling Noortje en Annabel en is samen met Mike al 3.5 jaar de zeer trotse ouders van deze twee meisjes. Zoals ze zelf zegt: “ze zijn heel leuk, onze twins, maar ook zeer vermoeiend, zeer eigenwijs, zeer creatief en ondernemend, vasthoudend en strijdlustig”. Genoeg om over te schrijven dus!

 

Laatst las ik iets in de trant van “Ik mis nu alweer die kinderen die ik vanochtend hard heb staan uitfoeteren”. Onder andere op facebook zie ik regelmatig artikelen voorbij komen van moeders die hun ervaringen delen over een verandering in de omgang met hun kinderen. En dan bedoel ik het verheffen van je stem. Of zal ik het gewoon schreeuwen noemen. Ja laat ik het maar schreeuwen noemen. Helaas heb ik er zelf ook een handje van. Om te schreeuwen. Heel vervelend. Zelf word ik er ongelukkig van. Ik zie mezelf iemand zijn die ik niet wil zijn. En… ik word geconfronteerd met mijn eigen gedrag omdat ik het terugzie bij m’n meiden. Niet tof.

Een paar maanden terug vertelde een vriendinnetje dat ze naar de gratis cursus Positief Opvoeden zou gaan via Centrum Jong van de GGD. Of ik met haar mee ging. Zal ik heel eerlijk zijn? Het eerste wat ik dacht was “Dat heb ik niet nodig. Ik ben moeder van een tweeling die ik best goed opvoed. Ik ken de meeste skills en kan goed met kinderen omgaan. Er zijn weinig zaken op het gebied van opvoeden die echt nieuw voor me zijn”.

Ik ben toch met haar meegegaan. Wat had ik te verliezen? Het eerste pluspunt voor aanvang van deze cursus vond ik al dat ik eerlijk naar mezelf ging kijken en bewust na ging denken over hoe ik ben als moeder en waar míjn verbeterpunten liggen.

En hoe lekker is het als je in een kluppie van zes moeders je ervaringen kan uitwisselen begeleid door twee meiden die van de hoed en de rand weten en praktische tips aanreiken?

Nu ligt mijn naslagwerk ergens op de grote papierhoop in onze keuken. Ik heb eigen krabbels gezet bij onderwerpen die niet nieuw voor me waren, maar die wél anders belicht werden, waardoor ik nu regelmatig rustiger blijf en minder snel mijn stem verhef. Ook ík ben maar een mens dus ik kan gerust zeggen dat er hier in huis heus nog weleens een gillende keukenmeid van 36 jaar rondloopt. Maar wat ik ook kan zeggen is dat ik deze cursus niet had willen missen. Want ik flap er nog weleens een “Jij bent niet lief Annabel!” uit wat eigenlijk een “Wat jij doet is niet lief Annabel” moet zijn. Maak het niet persoonlijk maar benoem hetgeen je kind niet goed doet.

Check.

 

 

Blog by Liesbeth Sterrenburg

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.