CITYMOM ONLINE AMBASSADOR VAN CLINICLOWNS

CLINICLOWNS CIRCUS

CIRCUS CLINICLOWNS

CLINICLOWNS X CITYMOM

CITYMOM X CLINICLOWNS

Misschien heb je het al op de homepage van CITYMOM zien staan, maar vanaf mei dit jaar ben ik ONLINE AMBASSADOR van CliniClowns. CliniClowns benaderde mij hierover en zoals je begrijpt heb ik geen moment hoeven twijfelen of ik hieraan wil meehelpen. Sinds ik moeder ben, ben ik mij namelijk nog meer bewust van het feit hoe kwetsbaar kinderen zijn en zou ik het liefst willen dan ieder kind op de wereld gezond en gelukkig is. Helaas is dit niet de realiteit en zijn er veel kindjes in Nederland die ziek zijn. Geen een kind kiest daarvoor. Als kind moet je onbezonnen zijn en vrij de hele dag kunnen spelen.

Jaarlijks speelt CliniClowns met bijna 90.000 zieke en gehandicapte kinderen om zo hun kwaliteit van leven te bevorderen. CliniClowns zetten kinderen in hun kracht en geven ze zelfvertrouwen. Ingrijpende gebeurtenissen en negatieve emoties, zoals frustratie, boosheid en verdriet, kunnen hierdoor beter worden geuit en verwerkt. Hoe fijn is het dat zij dit voor deze kinderen doen. Ik dacht zelf dat CliniClowns alleen langs kwamen in ziekenhuizen maar ze komen ook bij kinderen thuis, op scholen en bij instellingen. Ook organiseren zij het Circus CliniClowns. 

Om zelf te ervaren hoe het er bij een event van CliniClowns aan toe gaat was ik uitgenodigd om naar het Circus CliniClowns te komen. Dit circus is speciaal bedoeld om kinderen die ziek of gehandicapt zijn een onbezorgde middag te bezorgen. Ik was echt enorm onder de indruk van hoe gaaf dit circus was opgezet. Het was heel interactief en we gingen eerst steeds naar kleine mini-voorstellingen waar de kinderen actief mee konden doen en in werden betrokken. En tot slot een hele leuke voorstelling in de circustent zelf. Bobbi was mee en vond het echt fantastisch. Ik vond het erg bijzonder om het event van dichtbij mee te maken en te ervaren hoe blij alle kindjes hiervan werden en wat een goed werk CliniClowns dus doet.

Alle activiteiten die CliniClowns aanbieden zijn gratis en komen tot stand dankzij de giften van donateurs. Bobbi kocht van haar eigen gespaarde geld bijvoorbeeld knuffel Toet dat is ook een manier om bij te dragen. Wil jij het ook mogelijk maken dat nog meer zieke kinderen een bezoek van CliniClowns ontvangen? Doneer dan op
cliniclowns.nl/doneer.

Volgende artikel

VIA MARTINE

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.