AUTORIJDEN IN EEN SUV MET KLEINE KINDEREN; HIER MOET JE OP LETTEN!

De auto is een ideaal vervoersmiddel met jonge kinderen. Je zit lekker droog en kunt zeer snel van A naar B komen. Toch is autorijden met kleine kinderen niet altijd zo vanzelfsprekend als het lijkt. Je moet aan veel dingen denken voordat je op pad kunt. Zowel op het gebied van veiligheid als entertainment. We zouden liegen als we zouden zeggen dat een autoritje met kleine kinderen altijd maar genieten is. Vaak is het gewoon keihard werken!

Zeker een lange autorit kan nog wel eens de nodige uitdagingen geven. Want hoe goed je kind zichzelf ook weet te vermaken en hoe lief hij of zij ook is, uren in de auto zitten is voor bijna iedere baby, peuter of kleuter een probleem. Dat gejengel kan je in no-time in een slecht humeur brengen. Daarom enkele broodnodige tips om voortaan iedere autorit met kleine kinderen een feestje te maken. 

Let op de veiligheid 


Veiligheid staat natuurlijk altijd voorop. Een veilige auto is stap 1! Een van de veiligste auto’s zijn SUV’s ( Sport Utility Vehicules). Daarnaast biedt een SUV ook nog het beste van twee werelden: een stoere look in combinatie veel ruimte én de prestaties van een premium sedan. De voordelen? Een verhoogde rijpositie, die je onderweg een veilig gevoel van controle geeft en een XXL-binnenruimte. Zodat er veel ruimte voor je kind is.

 

En die ruimte heb je nodig voor een goed autostoeltje. Vervoer je kind altijd in een autostoeltje. Hierbij is het tot vier jaar verstandig om je kind zoveel mogelijk achterstevoren te vervoeren. Op die manier zal bij een ongeluk je kind met name in het stoeltje worden gedrukt en niet naar voren klappen. Dat geeft veel minder impact op de nek en rug. Zorg uiteraard niet alleen voor de juiste autostoel, maar let ook op de eigen auto. Laat deze goed onderhouden om pech te voorkomen en sluit een goede autoverzekering af. Alle kleine beetjes helpen! 

Wist je dat een babyautostoel (of Maxi-Cosi in de volksmond genoemd) verreweg het meest veilig is? Bij verschillende testjes is gebleken dat deze autostoel de meeste klappen kon weerstaan. Vervoer je baby daarom zo lang mogelijk in deze autostoel. Meestal is dit ongeveer tot een jaar. Je kunt als richtlijn gebruiken dat het hoofdje niet boven de bovenkant van de stoel mag komen. Het geeft niet als de voeten uit de stoel steken. 

Kies het juiste moment om te gaan autorijden

Laten we eerlijk zijn, soms heb je gewoon geen zin om de hele trukendoos open te gooien en wil je gewoon even in alle ‘rust’ een ritje maken. Zeker wanneer het een lange rit betreft. Dan ben je al die liedjes zingen en ellenlange eenzijdige verhalen voeren wel een keer zat. Wanneer je dan ook nog eens met gejammer en gejengel te maken krijgt, is het feestje ‘compleet’. In dat geval is het goed om het juiste moment te leren kiezen. Bijvoorbeeld vlak voordat hij of zij normaal gaat slapen. In dat geval is de kans heel groot je dat je kind binnen mum van tijd in Dromenland is. Zo zal het ritje heel soepel en rustig verlopen. Nog een pluspunt: je kind is bij aankomst helemaal uitgerust en vrolijk! 

Films op een dvd-speler 


Maak je vaker lange ritten of gaan jullie graag op autovakantie? Dan is het zeker de moeite waard om in een ingebouwde dvd-speler te investeren. Zo kan je kind heerlijk filmpjes kijken tijdens de rit en zal deze moeiteloos verlopen. Kinderen en filmpjes zijn bijna altijd een goede match. Combineer het met een koptelefoon en je kan zelf ook nog eens genieten van alle rust. Win-win! 

 

LEES OOK: TIPS VOOR IN DE AUTO; ZO VOORKOM JE WAGENZIEKTE BIJ JE KINDEREN

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.