VLIEGEN MET KINDEREN; 5X HANDIGE TIPS

Ga jij een vliegreis maken je kind(eren)? In dit artikel vind je de beste tips die ervoor zorgen dat jouw reis optimaal verloopt. 

Op vakantie gaan is een van de leukste momenten van het jaar. Toch zijn niet alle aspecten verbonden aan een vakantie even leuk. De vliegreis naar de vakantiebestemming is namelijk niemand zijn hobby en als je met kinderen gaat reizen dien je goed voorbereid te zijn. 

In een vliegtuig kan een kind namelijk moeilijk zijn of haar ei kwijt en hierdoor moet jij er dus voor zorgen dat je kind genoeg te doen heeft om de reis soepel te laten verlopen. Maar hoe doe je dat dan? In dit artikel beschrijven we 5-handige tips die jou een steuntje in de rug kunnen geven tijdens de vliegreis met je kinderen. 

1. Zorg voor een goede voorbereiding

Het klinkt wellicht als een open deur, maar je kan nooit te genoeg voorbereid zijn op vliegen met kinderen!

Er zijn enorm veel dingen waar je rekening mee moet houden als je een vliegreis gaat maken met je kind(eren). 

Allereerst is het belangrijk om je kinderen goed voor te bereiden. Als het de eerste keer is dat ze vliegen dan weten ze waarschijnlijk niet goed wat ze kunnen verwachten. Schep daarom van tevoren al een goed beeld voor je kids.

Informeer ze bijvoorbeeld over de luchtdruk en dat het landingsproces wellicht pijn kan doen aan de oren. Voor kinderen is het ook goed om te weten dat er vrij weinig te doen is in een vliegtuig.

Na het opstijgen is de spanning er wel vanaf en zodra je in de wolken zit valt er ook door de ramen vrij weinig spannends te zien.

Zorg er ook voor dat je je al verdiept hebt in je bestemming. Hier kan bijvoorbeeld het weer anders zijn dan in Nederland. Ga je bijvoorbeeld op vakantie naar een zonnig land, neem dan ook wat minder warme kleding mee in je handbagage. Zie de volgende tip! 

2. Neem de juiste spullen mee in je handbagage

Deze tip is onderdeel van een goede voorbereiding. Omdat er hier wellicht nog een aantal verborgen tips besproken kunnen worden beschrijven we het wat uitgebreider!

De juiste spullen zijn in het geval van reizen met kinderen enorm afhankelijk van het aantal kinderen en de leeftijden van je kinderen. Een baby vraagt natuurlijk om andere benodigdheden dan een kind van zeven. Hieronder vind je een aantal handige benodigdheden die het jouw leven een stuk makkelijker kunnen maken!

  • Mobiele telefoon en een koptelefoon – Kinderen zijn enorm eenvoudig af te leiden met leuke filmpjes of muziek! Let op; ook al heb je een mobiel abonnement, in vliegtuigstand heb je geen internet en dus moet je van tevoren wat leuke filmpjes en muziek op je mobiel  zetten. Vergeet ook een koptelefoon niet! 
  • Eten en drinken – Iedere vluchtmaatschappij biedt tijdens de reis eten en drinken aan. Dit eten en drinken is echter op zijn minst prijzig te noemen. Zorg er dus voor dat je genoeg snacks en drinken meeneemt.
  • Nekkussen en een dekentje – Wanneer je een vroege of late vlucht hebt en je kind waarschijnlijk het grootste gedeelte van de vlucht gaat slapen dan is het ook wel zo fijn om wat comfort te bieden. Een nekkussen en dekentje kunnen hier uitstekend bij helpen. 
  • Kauwgom – Tijdens het dalen ervaren veel reizigers druk en pijn in de oren. Door veel te kauwen en te slikken verlaag je de pijn wat voor zowel jou als je kinderen natuurlijk enorm aangenaam is. 
  • Schoonmaakdoekjes en extra kleding – Je weet maar nooit wat er gebeurt tijdens de vlucht. Mocht je kind zich op de een of andere manier vies maken, dan heb je altijd de juiste middelen om je kind te verzorgen. 

 

3. Kies voor de juiste vlucht en reistijden

Wanneer je zo comfortabel en stressvrij mogelijk wilt vliegen dan is het aan te raden een directe vlucht te nemen. Overstappen op een onbekend vliegveld kan zonder kinderen als lastig en stressvol zijn, laat staan mét kinderen. Trust me, I have been there….

Ook de vluchttijden kunnen een belangrijke rol spelen in het comfort van je vlucht. Idealiter boek je een vlucht die bij zowel de heen- als terug vlucht onderweg is wanneer je kind normaal gesproken slaapt. Zo heb jij zelf wat meer rust tijdens de vlucht en heeft je kind niet eens door dat hij of zij in het vliegtuig heeft gezeten (nou goed, dat is het beste scenario dan!).

4. De reis naar de luchthaven van vertrek

Jouw vakantiereis begint natuurlijk al voordat je het vliegtuig instapt. Je moet ook nog naar de luchthaven van vertrek toe. De meest gemakkelijke en comfortabele manier is met je eigen auto. Zo heb je de reis zelf in handen en ben je van niemand anders afhankelijk. 

Wanneer je dit doet, dan is het aan te raden al van tevoren een parkeerplaats te regelen. Dit voorkomt stress en je kan hierbij nog besparen ook. Via een platform als Vliegen en Parkeren kan je het parkeeraanbod bij de luchthaven vergelijken en vervolgens direct de gewenste parkeerplaats boeken. 

Ben je op zoek naar een parkeerplaats bij Schiphol via Vliegen en Parkeren? Het werkt als volgt: je selecteert simpelweg je reisdata en luchthaven en het beschikbare parkeeraanbod wordt getoond. Dit parkeeraanbod kan je vergelijken op basis van jouw criteria. Heb je de ideale parkeerplaats gevonden? Dan hoef je enkel je persoonlijke gegevens in te vullen, online te betalen en je bent voorzien van een parkeerplaats!

Een parkeerplaats op loopafstand of inclusief valetservice zijn aan te raden wanneer je met een kind op reis gaat. Deze parkeervormen zijn het meest eenvoudig in werking en leveren het minste tijdverlies op. 

5. Creëer een verwachtingspatroon

Zoals al eerder benoemt is het verstandig om je kinderen duidelijk te maken hoe een vlucht normaal gesproken verloopt en ze te vertellen wat ze kunnen verwachten. Dit schept duidelijkheid en zorgt ervoor dat je kind geen valse verwachtingen creëert. 

Vertel ze allereerst hoe de reis zal verlopen, doe dit van A tot Z. Informeer ze dus over de reis naar de luchthaven toe inclusief het parkeren, wat er op de luchthaven gedaan kan worden en dat er lang gewacht moet worden. Maak ze ook duidelijk dat een vlucht wellicht niet zo spannend is als ze van tevoren denken maar dat ze zich natuurlijk nog goed kunnen vermaken tijdens de reis. 

Vertel ze ook over het proces nadat je geland bent. De reis naar de eindbestemming kan in sommige gevallen ook nog veel tijd in beslag nemen. Vertel je kind(eren) dus duidelijk hoelang dit nog kan duren en hoe lang de gehele reis gaat duren. 

Wij hopen dat deze tips je kunnen helpen bij je volgende reis en je optimaal van zowel je reis als je vakantie met kinderen kan gaan genieten! 

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.