WE ZIJN ER BIJNAAAAA: 7X TIPS ZO VOORKOM JE VERVELING OP DE ACHTERBANK

WE ZIJN ER BIJNAAAAA 7X TIPS ZO VOORKOM JE VERVELING OP DE ACHTERBANK

De grote vakantie is aangebroken! Ga jij ook met de auto + kids naar een zonnig oord? Een belangrijk aandachtspunt voor je eigen rust is om daarbij vooral het entertainment voor je kinderen voor onderweg niet te vergeten. Wij zetten de zeven beste tips op een rij gezet hoe je de autoreis voor jezelf en je kinderen relaxed houd! 

1. Netflixen zonder hoge roamingkosten

Vanaf vorig jaar zijn hoge roamingkosten om te internetten, bellen en sms-en in het buitenland verboden en daarmee verleden tijd voor smartphonegebruikers met een abonnement. Providers mogen nu geen hogere tarieven meer in rekening brengen in het buitenland. Dat betekent dus voor je kinderen ook dat internetten op de achterbank een stuk toegankelijker is. Dus lang leve Netflix het kan allemaal dit jaar. Om iets beter van de films te genieten wordt aangeraden om een tablet aan te schaffen, dit kijkt toch iets prettiger dan op een smartphone!

Voor kinderen met een iets kortere spanningsboog kun je met een tablet ook gemakkelijk afleveringen opzetten van hun favoriete serie. Even klaar met film kijken? Dan kun je de tablet natuurlijk ook gebruiken voor leerzame spelletjes, of voor bijvoorbeeld het maken van foto’s, zodat je aan iedereen kunt laten zien hoe makkelijk reizen met kinderen in de auto is!

2. Audioboeken

Is je kind snel wagenziek in de auto, dan is een tablet of mobiel waarschijnlijk niet het beste idee. Sowieso 10 uur achter een scherm is niet echt een idee. Kies dus voor de afwisseling een keer een audioboek! Er zijn zoveel leuke kinderboeken beschikbaar die garant staan voor uren luisterplezier. Op die manier combineer je lekker naar buiten kijken met een leuk verhaal en heb je als ouder tijd voor een goed gesprek!

3. Klassieke autospelletjes

We zijn er bijna, ik zie ik zie wat jij niet ziet, rode auto’s tellen of alle plaatsen met een A opnoemen. Je kunt heel veel leuke spelletjes bedenken. De woordslang is een leuke klassieker. Verzin een categorie, geef het startwoord en laat vanaf de achterbank de slang kronkelen door je kinderen het volgende woord te laten verzinnen met als startletter de laatste letter van jouw woord.

Een andere klassieker is ‘Wie ben ik’. Maak briefjes met allemaal bekende personen. Iemand moet een briefje trekken zonder te kijken en op zijn hoofd te plakken. Aan de hand van vragen moet hij uitvinden wie hij is. 

4. Knutselen onderweg

Je hebt heel veel leuke knutselspullen voor onderweg. Denk aan raamstickers, raamviltstiften, kleurplaten of vakantie doe boeken. Je hebt handige hangtafeltjes die je kunt ophangen aan de stoel voor je of schoottafeltjes, waarop kinderen kunnen tekenen of de tablet op kunnen zetten.

5. Genoeg snacks onderweg

Neem genoeg te eten mee voor onderweg. Er zijn tegenwoordig zoveel snackjes voor onderweg die gezond én lekker zijn. Knijpfruit, fruitrepen, pakjes drinken, rozijntjes, soepstengels, broodjes. Eten kan onderweg zorgen voor de juiste afleiding op een moment van verveling.

6. Zelf puzzels maken

Maak van de trip richting je vakantiebestemming een zoektocht. Print een aantal foto’s van herkenningspunten op de weg naar je bestemming en laat je kinderen onderweg speuren naar deze punten. Wie als eerste drie herkenningspunten ziet, wint! Of maak een bingokaart met een aantal steden en objecten die je op je rit zeker tegenkomt. Wie het eerste de kaart vol heeft, wint! Een aantal kleine prijsjes meenemen voor de winnaars is wel aan te raden!

7. Even lunchen en uitrazen

Zorg voor voldoende pauzes onderweg; kinderen hebben een tomeloze energie, zorg er dan ook voor dat ze deze af en toe even kwijt kunnen. Neem om de twee uur een pauze, neem een bal mee om even een balletje te trappen op een parkeerplaats of speel tikkertje op een veldje langs de snelweg.

LEES OOK:

Photocredits; www.youngsoles.co.uk

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.