MEER SFEER OP JE BALKON CREËREN? 5X TIPS

Meer sfeer op je balkon? Zo doe je het!

Woon je in een appartement en heb je het geluk van een balkon met lekkere openslaande deuren? Zorg er dan voor dat je het optimale eruit haalt. Het balkon is dé perfecte plek om van de frisse lucht te genieten of van lekkere lange zomeravonden.

Of je nu een boek leest, even pauze neemt van het thuiswerken of gewoon van het uitzicht wil genieten, je balkon moet een fijne plek zijn om te zitten. En als je balkon een beetje kaal aanvoelt, zijn er gelukkig genoeg manieren om er wat sfeer in te brengen.

1. Verf je balkon

Geef je balkon een make-over met een frisse verflaag. Kies voor een lichte kleur om de zon te laten weerkaatsen, zodat de ruimte iets groter lijkt. Of ga voor een donkere tint om een gezellige, intieme sfeer te creëren. Je kan ook voor een felle kleur gaan als je graag een statement wilt maken.

Als je niet zeker weet welke kleur je moet kiezen, probeer dan een paar verfstalen uit voordat je een definitieve beslissing maakt. Zorg er wel voor dat je een verf kiest die ontworpen is voor buiten gebruik, zodat hij tegen alle weersomstandigheden bestand is. Sikkens Rubbol XD High Gloss is een hele geschikte lak voor ondergronden van hout, zoals deuren en kozijnen.

2. Werk met bamboe 

Een mooie muurbedekking kun je als extra aankleding op je balkon gebruiken om meer sfeer te creëren. Maar ook een balkonafscheiding van bamboe, geeft een heel sfeervol effect. Daarnaast werkt het bamboe ook meteen goed voor de privacy, want die nieuwsgierige voorbijgangers kunnen dan niet zomaar op je balkon kijken.

3. Sfeervolle plantenbakken

Een andere manier om meer sfeer toe te voegen, is door planten te gebruiken. Als je ruimte hebt voor wat mooie grote potten, kies dan planten die geschikt zijn voor op jouw balkon. Potplanten zijn een gemakkelijke manier om meer kleur aan je balkon toe te voegen en kunnen ook helpen om een meer besloten ruimte te creëren. Maar ook hangende planten kunnen heel mooi zijn. Die geven weer een romantische sfeer.

4. Priklichtjes en kandelaren

Een eenvoudige manier om sfeer te creëren is door de juiste verlichting. Priklichtjes zijn een gemakkelijke manier om je balkon sfeervol en gezellig te maken. Je kan ook lantaarns of kaarsen proberen voor iets zachter licht. Wel ’s avonds uitblazen natuurlijk!

5. Een buitenkleed

Denk tenslotte aan de vloerbedekking van je balkon. Als de vloer er niet zo mooi uitziet, overweeg dan om deze te verven of te bedekken met vlondertegels. Maar ook een buitenkleed kan je balkonvloer meer aankleden. Met een beetje moeite kun je je balkon omtoveren tot een stijlvolle en uitnodigende plek!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.