CITYTRIP MET KIND NAAR PRAAG; TIPS

Met de auto naar Praag 1 Met de auto naar Praag 2 Met de auto naar Praag 3 Praag + FB

Nadat onze kleine 1 jaar was geworden, begon het bij ons weer te kriebelen om naar het buitenland op vakantie te gaan. Na jarenlang overal ter wereld vakantie te hebben gevierd, moesten we dit weer opnieuw ontdekken met een kleine erbij. Na overleg kozen we voor een stedentrip naar Praag

Accommodatie met kinderen in Praag

We hadden een prachtig groot (130m2) appartement gevonden op Airbnb. Het was op de bovenste verdieping waardoor je een leuk uitzicht had en geen last had van het rumoer op de straat. Er was speelgoed, babybedjes, kinderstoelen enz. aanwezig, wat ideaal was en waardoor we vrijwel niets hoefden mee te nemen. We zaten in de buurt Žižkov. Iets te ver wandelen naar het centrum met de kinderen, maar er zijn op loopafstand genoeg bussen en metro’s (die onze kleine een feest vond, met name de lange roltrappen) die je overal naar toe brengen.

Zit je liever in een hotel? Check dan Booking.com voor kindvriendelijke hotels.

’s Ochtends zijn we regelmatig naar één van de prachtige parken gelopen in onze buurt Žižkov.. Park Riegrovy sady heeft bijvoorbeeld prachtige uitzichten over de stad, een afgesloten grote speeltuin voor de kinderen en voor degene die wil sporten kan je hier joggen of jezelf uitleven in het calisthenics parkje.

In het centrum is op loopafstand veel te zien. Er zijn veel klein wegen met kinderkopjes, waardoor onze kleine in de buggy regelmatig flink door elkaar werd geschud. Een rugzak waar je kindje in past is ook wel een aanrader om mee te nemen voor de afwisseling. Wat betreft eten kan je overal wel terecht met kinderen. In de meeste restaurants zijn kinderstoelen en kinderspeelhoekjes aanwezig.

Een lijstje met aanraders om te bezichtigen in Praag met kinderen;

 • Karelsbrug: hier kan je niet omheen als je Praag bezoekt. Leuk om overheen te wandelen met de vele tekenaars/straatartiesten/kraampjes op de brug en een prachtig uitzicht op de stad.
 • Het Oude Stadsplein: hier staat tevens de beroemde klok (astronomisch uurwerk) die elk uur zijn kunstje doet. Op het plein is van alles te doen (muzikanten, goochelaars en levende standbeelden) en zijn er veel mooie gebouwen te bezichtigen. Let wel op, het is een druk plein, dus een kind kan je zo kwijt zijn in de menigte.
 • De Praagse Burcht: even een flinke wandeling naar boven, maar dan heb je ook wat. Het is de grootste burcht te wereld. Er zijn mooie pleintjes om tussendoor even lekker op te spelen en er zijn prachtige uitzichten over de stad om als achtergrond te gebruiken voor een leuke gezinsfoto (voor een mooi uitzicht op de stad én de burcht, moet je de heuvel Petřín op).
 • De indrukwekkende Sint- Vituskathedraal staat hier ook. We zijn hier niet naar binnen geweest, omdat de entree vrij prijzig was en het gratis gedeelte erg druk was.
 • Dierentuin Zoo Praha: Groot en vrij goedkoop.
 • Vytopna Railway restaurant: Door het restaurant is een enorme treinrails gebouwd, zodat je drankje op een trein naar je tafel wordt vervoerd. Hier gaan we zeker naar toe als we terug komen.
 • Met erg warm weer is er ook een stadstrand, Zlute Lazne.
 • Petrín heuvel: hier staat een toren die men ook wel de Praagse Eifeltoren noemt en is onder andere te bereiken met een kabeltrein vanaf de straat Ujezd.

We zijn 4 dagen weg geweest wat eigenlijk genoeg is voor een stedentrip naar Praag. We zijn in juni gegaan wat zorgde voor prachtig weer in Praag! Ruim 20 graden, dus perfect.

LEES OOK:

BLOG BY MAARTJE VAN DEN BOSCH @maartjeisblond

Mijn naam is Maartje en samen met Wesley zijn wij de trotse ouders van ons zoontje Pax van 2 jaar en onze pasgeboren tweeling. Ik ben geboren in een dorp maar de liefde heeft mij sinds 2010 laten settelen in Eindhoven, waar ik erg blij mee ben! Alles wat ik miste in mijn dorp, heb ik hier bij de hand. Ik zou niet anders willen. Naast lover en moeder ben ik (gelukkig) ook een collega. Ik werk parttime bij een vrijwilligersorganisatie als coördinator en managementondersteuner. Hopelijk kan ik andere mensen inspireren met mijn blogs over o.a. Eindhoven, reizen & kinderkamers.

3 Reacties

 1. Marion Mieres

  Leuk verslag van jullie vakantie Maartje, en natuurlijk ook hele mooie foto’s.

  Antwoord
 2. Nicola

  Helaas doet de link van het air bnb verblijf het niet bij mij. Wat is de naam ervan op air bnb?
  Bedankt alvast 🙂

  Antwoord
  • Bettina

   Dan ben ik bang dat het helaas niet meer bestaat de airbnb.

   Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.