HOE REIZEN MOEDERS IN 2025

Hoe reizen moeders in 2025 IN

Trendbureau Cherry LAB en ANVR onderzochten samen hoe we reizen in 2025. Voor MOMS geldt enerzijds dat vakanties nog meer dan voorheen een moment worden voor quality time met het gezin. Anderzijds hebben we als MOM zijnde op reis behoefte aan me-time en willen we onze andere ‘rollen’ herontdekken of nieuw leven inblazen. Een goede balans tussen deze twee reisbelevingen vormt de sleutel tot moedersucces in 2025!

1. Home away from home

De jaarlijkse bijtank-vakantie wordt heilig in 2025 want het dagelijks leven wordt nog digitaler en planmatiger geleefd. Cocoonen en quality time met familie en vrienden zijn dan ook het uitgangspunt. Naast uitrusten willen we verbondenheid voelen en de band met onze dierbaren versterken. We zoeken comfort en veiligheid: genieten kan pas op een veilige bestemming waar alles goed geregeld is. Omdat de jaarlijkse trip een divers gezelschap kent, zijn betrouwbaarheid, flexibiliteit en persoonlijke aandacht essentieel. Er is namelijk weinig tijd te verliezen en er moet met ieders wensen rekening worden gehouden. We worden dan ook steeds creatiever in de invulling. Zo gaan we niet alleen met drie of meer generaties op reis, maar nemen we ook nog onze vrienden mee. Ook combineren we verschillende accommodaties; eerst verblijven we een week in een villa en daarna overnachten we in een campertje op de camping met de zoete inval. De mannen gaan samen op stap als de vrouwen aan het shoppen zijn en (overgroot)oma en -opa spelen met de kids als de ouders er even samen tussenuit willen. Het gevoel van thuis, maar dan net even anders!

2. Renew yourself on the go

Jezelf opnieuw ontdekken wordt een belangrijke behoefte in 2025. Zowel zakelijk als privé slaan we regelmatiger een nieuwe weg in. Multileven vervangt lineair leven: zo kan de fase van moeder, parttime werknemer en yogafanaat worden opgevolgd door die van ondernemer en foodie. De voorspelling is dat we steeds vaker op reis gaan, alleen of met naasten, omwille van zelfontplooiing en zingeving en om oude patronen te doorbreken en plaats te maken voor nieuwe gedachten. Door te ontsnappen van je werk, gezin en je vertrouwde omgeving, kun je even echt stilstaan bij wat je hebt, jezelf weer opladen, je eigen identiteit versterken of zelfs een nieuwe ik ontdekken. Denk hierbij aan oplaadtripjes met o.a. stiltewandelingen, meditaties, yogaretraites en sapkuren. Maar ook bijvoorbeeld op maat gemaakte themareizen zoals ‘no husbands allowed’ of ‘digital detox 2.0’, waarbij je totaal disconnected bent van de buitenwereld.

 

1 Reactie

  1. Vlijtig Liesje

    Interessant! Begrijp ik goed dat multileven betekent dingen na elkaar doen? Want dat lijkt me makkelijker dan alles combineren.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.