ME MYSELF AND I; IN 5 STAPPEN NAAR MEER ME-TIME

rockybarnesblog.com:

Tijd voor jezelf, hoe doe je dat?! Werk, kids, vriendinnen, familie, je man, sport… We zijn druk met zoveel verschillende dingen én we zijn druk met iedereen om ons heen. Van  ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat sta ik in de ‘doe-modus’.

Sam die wilt knutselen, Olivier moet in bad, een training voorbereiden, coachen, hardlopen, werk afspraak, borrel met vriendinnen, langs mijn ouders, op kraambezoek en ook nog boodschappen doen.

Tijd is een schaars goed…

We hebben 24 uur in een dag, dat lijkt veel en toch vliegt de dag voorbij. Vaak zonder één bewust moment voor mezelf. Veel vrouwen krijgen een schuldgevoel als ze iets voor zichzelf doen op momenten die je ook kan besteden aan kinderen of aan werk.

We willen alles graag zelf doen, zelfs boodschappen! Ik ook, totdat ik durfde te erkennen en te accepteren dát het soms heftig en veel is. Juist in drukke tijden is het essentieel om goed voor jezelf te zorgen en tijd voor jezelf te maken. Maar hoe doe je dat?

1. MAAK KEUZES

Wat wil jij? Los van de verwachting van de omgeving, wat wil jij en hoeveel tijd wil jij voor jou per week.

2. WEG MET HET SCHULDGEVOEL

Deze is niet zo makkelijk. Een belangrijke is te ervaren hoe het voelt om tijd, liefde en aandacht aan jezelf te besteden. Je zal merken dat je meer focus hebt als je dan weer bij anderen (je kids, collega’s, vriendinnen) bent. Of vraag je man een tip, die hebben hier minder last van!

3. PLAN ME-TIME IN JE AGENDA

Wees niet te makkelijk hierin: creëer momenten Me TIME en zet ze vast in de agenda

4. WAT IS ME-TIME VOOR JOU?

Defineer jouw Me TIME. Voor mij zijn het energizers, dat zijn de dingen die mij fit, energiek en sterk laten voelen: hardlopen, sauna, mediteren, naar de markt gaan + koken, schrijven, schilderen en/of een goed glas wijn.

5. MAAK ME-TIME HEIILG

Ze verdwijnen zo snel van de agenda terwijl Me TIME essentieel is. Doe het niet alleen, informeer je omgeving over jouw Me TIME en dat je er dan dus even niet bent!!

BLOG BY SUZAN NENGERMAN

Photocredits: Rocky Barnes

1 Reactie

  1. karlien

    Voor mij is het vooral sporten en even rustig een boek kunnen lezen. Zo fijn!!

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.