10 X DE COOLSTE KRAAMCADEAUS VOOR AMSTERDAMSE BABY’S

Amsterdamse Poster | Kraamcadeau | gepersonaliseerd

Wat is er nou leuker dan om voor een baby die geboren is in AMSTERDAM, en dus een kleine Amsterdammer is, een kraamcadeau te geven met iets van Amsterdam zelf? CITYMOM zocht de tien leukste kraamcadeaus voor Amsterdammertjes! 

1. gepersonaliseerde Poster met stadswapen van Amsterdam

Het wapen herinnert ons aan het rijke erfgoed van de stad en nodigt iedereen uit om de schoonheid en geschiedenis van Amsterdam te omarmen. Met de hand geïllustreerd door Hans Breuker! Vul  je eigen teksten in en kies je materiaal (poster, canvas of plexiglas), maatvoering en eventueel lijst. Zo krijg je een uniek Amsterdams (kraam)cadeau! 

Hier te koop. 

2. Speelkleed Amsterdam

Een speelkleed van Amsterdam van Lennie’s Lane is natuurlijk een perfect cadeau voor een Amsterdammertje! Met dit Amsterdamse speelkleed kunnen jonge stedelingen de weg op om hun leuke stad te ontdekken. 

Een rondje Amsterdam: waar gaan we naartoe?

 • Amsterdam Centraal
 • Eye Amsterdam
 • A’DAM Toren
 • Paleis op de Dam
 • Westertoren
 • Scheepvaartmuseum
 • Brandweerkazerne Marnixstraat
 • Artis
 • Vondelpark
 • Rijksmuseum

Details

 • Afmeting: 90×130 cm
 • Antislip aan de onderkant
 • 100% geweven katoen

amsterdamse-dingen-boekje-citymom-nl

3. Boekje; Amsterdamse dingen

Je Amsterdamse kind moet natuurlijk wel ‘Amsterdamse dingen’ en dus woorden leren! Dat kan met dit leuke boekje dat je kan kopen bij Bruna. De historische en monumentale hoogtepunten staan centraal, maar worden afgewisseld met typisch Amsterdamse dingen die kinderen opvallen, zoals de ‘kinderkopjes’ op de Dam.

amsterdams-huis-van-lego

4. Je eigen (geboorte)huis in Lego

Hoe cool is dit, Natalia Wolska-Meijerink is een Poolse architecte die al een tijdje in Amsterdam woont. Door het spelen met lego met haar dochter, haar achtergrond in architectuur en de liefde voor Amsterdam begon zij met het bouwen van Amsterdamse huisjes in lego.

Je kan bij haar ‘kant en klare’ lego huisjes kopen maar ze kan ook jouw (en dus het huis van je kindje) nabouwen in Lego, via haar Etsy shop kan je het checken! www.etsy.com/shop/WolskaMeijerink

geboorteslinger amsterdam

5. Geboorteslinger Amsterdam

Met deze originele, blauwe geboorteslinger is er geen twijfel mogelijk over waar je kindje geboren is. De slinger is van stof en heeft daarmee een mooie, duurzame uitstraling. Hang de slinger boven het wiegje of voor het raam met de handige zuignapjes. Perfect kraamcadeau voor een pasgeboren Amsterdammertje! Te koop via nooxcitykids.nl

8 X COOLSTE KRAAMCADEAUS VOOR AMSTERDAMSE BABY'S

6. Kapstop, Kussens & Knisperdoekjes – V@Amsterdam

Bij V@Amsterdam kan je leuke Amsterdamse babycadeautjes vinden zoals dit mooie kapstokje! Maar ze hebben ook hele leuke kussens met Amsterdamse huizen of alleen een kussen van een grachtenhuis. Het knisperdoekje doet het ook altijd goed bij baby’s.

8 X COOLSTE KRAAMCADEAUS VOOR AMSTERDAMSE BABY'S

7. Houten Mobiel – WaWomb

Een houten mobiel met o.a. een houten grachten huisje die je op de babykamer kan hangen! Hoe mooi! Ze hebben ook mooie wandhaken. Allemaal handgemaakt en erg origineel!

 

5 X COOLSTE KRAAMCADEAUS VOOR AMSTERDAMSE BABY'S

 8. Babydeken – Mats & Merthe

Hun missie is het ontwerpen van hoogwaardige, luxe babydekens waarbij aandacht voor kwaliteit, natuurlijke materialen voorop staat. De gehele collectie is geïnspireerd door Nederland waardoor je in ieder product “a nice touch of Dutch” terug vindt! www.matsenmerthe.com

Lichies - Amsterdams grachtenhuis Lamp

9. Lichies – Amsterdams grachtenhuis Wandlamp

De Lichies lampen zijn gebaseerd op echte grachtenpanden. Er zijn vijf grachtenpanden verkrijgbaar, allemaal anders. Door meerdere lampen aan elkaar te koppelen kun je een echte grachtengordel op de babykamer creëren!  Te koop via lichies.com.

10. Boek – Hoe word je een super Amsterdammer

Het bedrijf Pavlov maakte dit boek in opdracht van de 100-jarige OBA. Geschreven door tweevoudig Gouden Griffel winnaar Jan Paul Schutten. Hoe word je grappig? Waar blink je in uit? Wat zijn je toekomstdromen? Word je directeur van Artis? Schoonmaker bij Madame Tussauds? Boswachter in het Diemerbos? Drone-piloot? Of toch liever steward bij Ajax?

 

 

LEES OOK

1 Reactie

 1. Bettina

  Graag gedaan!

  Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.