fbpx

EFFICIËNT THUIS WERKEN MET KIDS; 5 TIPS

efficient-thuis-werken-met-kinderen-5-tips-citymom-nl-1 efficient-thuis-werken-met-kinderen-5-tips-citymom-nl-2 fficient thuis werken met kinderenNu ik zelf al jaren zzp’er ben en thuis werk zou ik echt nooit meer terug kunnen én willen naar een kantoorbaan. Thuis werken heeft vele vele voordelen, zoals je eigen tijd indelen! Ideaal als je kinderen hebt!

Ja er zijn ook nadelen. Want is je kind ziek of moet er iets op school gebeuren dan ben je natuurlijk de eerste die dat moet doet, want ‘hè jij kan toch je eigen tijd indelen!?

Crèche is ook niet gratis natuurlijk en daarom werk ik ook een paar dagen als Fitz er is, of als Bobbi van school komt. Door de jaren heen heb ik geleerd hoe ik dit het beste kan doen en wat essentieel is om te hebben. Werk jij ook als thuis met kids?

Hierbij mijn 5 tips om efficiënt te werken als ZZP’er.  

1. MAAK EEN GOEDE PLANNING

Het is belangrijk om per dag een goede planning te maken. Maar wees realistisch. Je bent gewoon minder productief als je kinderen er bij zijn. Doe belangrijke taken eerst. Plan vooral niet te veel. Anders raak je alleen maar gefrustreerd dat je of je planning niet af krijgt of nog zo veel moet doen.

Werk áltijd als je kinderen liggen te slapen. Ga dan niet taken doen zoals de was maar plan dan juist de belletjes in. Want bellen met kinderen om je heen werkt gewoon niet. Nooit. Dat moet je echt doen als ze slapen of onder hun ‘tv tijd’.

2. NEEM PAUZES 

Een ononderbroken werkdag met je kinderen is natuurlijk echt niet mogelijk. Breek je dag in stukken. De tijd tussendoor kan je besteden om even met je kinderen te spelen. Zo blijven je kinderen tevreden want die willen natuurlijk ook aandacht.

Wat ook leuk is om ‘samen’ te werken’. Zet je kind naast je aan je bureau met iets lekkers of een kleurplaat. Ik heb ook vaak events en dan neem ik de kinderen gewoon mee!

3. ZORG VOOR DE JUISTE TOOLS

Dit is echt essentieel om efficiënt te werken! Met een laptop kan je namelijk overal werken, dus die moet je echt hebben! Ik heb een Macbook Air, die lekker dicht is dus makkelijk mee gaat. Vaak ook van kamer naar kamer, net waar Bobbi op dat moment wil spelen. Ik heb ook een wifi versterker, zodat ik zelfs wifi in de tuin heb. Snel internet is echt de meest belangrijke tool!

Ik raad aan een snelheidstest bij KPN te doen. Test daar je internetsnelheid en je WiFi snelheid en check dit tegenover je haalbare maximum. Snel internet is niet alleen voor je eigen werk heel belangrijk. Maar soms als je kinderen echt geen zin meer hebben om te spelen, is het ook echt niet erg ze op je werkdag even achter de Ipad met Netflix te zetten!

4. VERANDER VAN OMGEVING

Thuis kunnen mijn kinderen niet altijd even goed ‘alleen spelen’. Maar zijn we in een koffietentje met speelhoek en speelgoed dan vermaken zij zich uren zelf. Ik werk daarom niet altijd thuis!

Vaak ga ik in Amsterdam daarom een paar uurtjes naar Belcampo, de Kleine Parade of Wijs West. Daar kan Fitz fijn spelen en ik rustig werken.

5. STA EERDER OP

Dit is echt een aanrader als je het heel erg druk hebt en veel moet doen. Sta een uur eerder op dan je kinderen wakker zijn. Dan is het nog heerlijk rustig in huis en kan je even hup al je mail weg werken.

Het is misschien even pittig wat eerder opstaan, maar daarna ben ik zo blij dat ik al veel van mijn to-do-lijst heb afgewerkt, nog voordat de kinderen wakker zijn!

LEES OOK:

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.