EFFICIËNT THUISWERKEN MET KINDEREN; MIJN TIPS


Door het corona virus moeten we momenteel allemaal thuis werken. Je kinderen zijn ook vrij van school. Dus er moet thuis even een nieuwe modus gevonden worden. Hoe deel je de dagen in? En hoe werk je zo efficiënt mogelijk thuis als je kinderen er zijn? 

Ik ben ZZP’er en heb de afgelopen jaren veel thuis gewerkt. Mijn kinderen gingen toen 2 a 3 dagen naar de crèche en daarnaast werkte ik als ze thuis waren. Ik heb dus de nodige ervaring en laat je daarom zien hoe ik dat deed. Hopelijk werkt dit voor jullie ook. 

1. MAAK EEN GOEDE PLANNING

Het is belangrijk om per dag een goede planning te maken. Maar wees realistisch. Je bent gewoon minder productief als je kinderen er bij zijn. Doe belangrijke taken eerst. Plan vooral niet te veel. Anders raak je alleen maar gefrustreerd dat je of je planning niet af krijgt of nog zo veel moet doen.

Werk sowieso áltijd als je kinderen liggen te slapen. Ga dan niet taken doen zoals de was maar plan dan juist de belletjes in. Want bellen met kinderen om je heen werkt gewoon niet. Nooit. Dat moet je echt doen als ze slapen of onder hun ‘tv tijd’.

2. NEEM PAUZES 

Een ononderbroken werkdag met je kinderen is natuurlijk echt niet mogelijk. Breek je dag in stukken. De tijd tussendoor kan je besteden om even met je kinderen te spelen. Zo blijven je kinderen tevreden want die willen natuurlijk ook aandacht.

Wat ook leuk is om ‘samen’ te werken’. Zet je kind naast je aan je bureau met iets lekkers of een kleurplaat. Ze hebben waarschijnlijk lesjes van school gekregen, die kunnen ze naast je aan tafel doen terwijl jij werkt.

3. ZORG VOOR DE JUISTE TOOLS

Dit is echt essentieel om efficiënt te werken. Met een laptop kan je namelijk overal werken, dus die moet je echt hebben! Ik heb een Macbook Air, die lekker dicht is dus makkelijk mee gaat. Vaak ook van kamer naar kamer, net waar Bobbi op dat moment wil spelen. Ik heb ook een wifi versterker, zodat ik zelfs wifi in de tuin heb.

Snel internet is natuurlijk ook een hele belangrijke tool! Soms als je kinderen echt geen zin meer hebben om te spelen, is het ook echt niet erg ze even achter de Ipad met Netflix te zetten. Een luisterboek is ook een goed idee! Prikkelt de fantasie en zo zitten ze niet de hele tijd naar een scherm te staren. 

4. STA EERDER OP

Dit is echt een aanrader als je het heel erg druk hebt en veel moet doen. Sta een uur eerder op dan je kinderen wakker zijn. Dan is het nog heerlijk rustig in huis en kan je even hup al je mail weg werken.

Het is misschien even pittig wat eerder opstaan, maar daarna ben ik zo blij dat ik al veel van mijn to-do-lijst heb afgewerkt, nog voordat de kinderen wakker zijn!

5. MAAK EEN VASTE WERKPLEK 

Maak duidelijk wat jouw werkplek is en wat de speelplek is in huis. De kinderen weten dan duidelijker waar ze wel en niet moeten zijn. Maak hun speelplek weer extra aantrekkelijk. Leg knutselspullen klaar, tekenboeken, boekjes en bijvoorbeeld Lego. Zorg dat ze zich lekker kunnen vermaken. 

ANDERE TIP: 

Mocht je echt even het huis uitwillen en rustig willen werken, omdat je een belangrijke deadline hebt, of gewoon, omdat je even wil werken zonder kinderen om je heen… dan heb ik een super tip voor je! Op de website: voordethuiswerkers.nl kan je namelijk in je eigen buurt een hotelkamer vinden om te huren en daar een dag te werken! 

Vanaf €25 huur je een hele dag een hotelkamer waar je ongestoord kan werken. Je kan aangeven of je een kamer wil huren voor 1 tot 4 personen. Ik heb vorige week een dag gewerkt in het Hard Rock Hotel Americain op het Leidseplein en het was hemels! 

Ik had een super grote suite voor mij alleen, in de middag bestelde ik een heerlijke salade die ik kon afhalen in de lobby. Ik heb in alle rust mijn werk kunnen doen. Even change of scenery was heel erg fijn!  

LEES OOK:

efficient thuis werken met kinderen

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.