JOALI BEING OP DE MALEDIVEN; BESTE WELLBEING RESORT VOOR MOMS

Vanuit het watervliegtuig heb ik een prachtig uitzicht over een kristalhelder blauwe zee, waar af en toe een lagune of wit eiland uit popt, met de, voor de Malediven kenmerkende huisjes op palen. Wel vaker dan één keer knijp ik mijzelf tijdens de 40 minuten durende vlucht vanaf Malé, om te kijken of ik niet droom…. Ik ben onderweg naar JOALI BEING in de Malediven. Maar it is real, ik zit in dit vliegtuigje, maar de bestemming… dat is zeker wel een droom. 

Niet zelden ben ik op zo’n mooie locatie geweest, als op het afgelegen eiland Bodufushi in de Raa-atol, omgeven door blauwe wateren, in het resort van het pas geopende JOALI BEING. Voor alle MOMS die zin hebben om helemaal tot rust te komen en tijd willen voor zichzelf; daar is dit de beste bestemming ever voor! 

JOALI BEING is ontworpen als een welzijnsretraite, de eerste in zijn soort op de Malediven, en biedt gepersonaliseerde transformatieve programma’s, met het uiteindelijke doel dat gasten met een nieuw gevoel van ‘gewichtloosheid’ naar huis terugkeren en met een vernieuwd, opgewekt en geïnspireerd gevoel.

Tot en bij jezelf komen 

Dit is dan ook dé reden om naar JOALI BEING te gaan; om echt weer even helemaal tot jezelf TE komen maar ook weer BIJ jezelf te komen. De eerste jaren met kleine kinderen kunnen soms voelen alsof je geleefd wordt, en je weet soms niet meer wat je zelf nou echt wil. JOALI BEING is de plek om dat jezelf weer terug te vinden. 

Hiervoor is er een extreem scala aan de beste welzijnsfaciliteiten en unieke transformationele ruimtes, waaronder hydrotherapie, beweging en geluidshelende ervaringen. Maar ook biedt het leercentrum van het eiland een reeks educatieve workshops en ervaringslessen met welzijnsexperts, culinaire meesters en kruidkundigen.

Transformerende welzijnservaring

JOALI BEING heeft als doel gasten een transformerende welzijnservaring te bieden rond de vier pijlers van welzijn: geest, huid, microbioom en energie. Na een diepgaand consult bij aankomst met een persoonlijke welzijnsconsulent, wordt er voor iedere gast een individuele reis aangeboden. 

Zelf vond ik mijn persoonlijke lifestyle consult echt extreem interessant. Ik heb heel veel tips en goed advies meegekregen van mijn dokter uit India, met zelfs nog enkele spirituele lessen, die ik voor altijd zal onthouden. 

Hoe je persoonlijke ‘reis’ eruit gaat zien op JOALI BEING is dus voor iedereen anders. Je kan hier heen gaan om alleen tot rust te komen, en gezond te eten. Maar de welzijnsfaciliteiten bieden eindeloze mogelijkheden voor reflectie, beweging en groei. Je kan zielsdiepe stilte vinden of juist geniet van de spanning van een energieke training. De keuze is echt heel reuze en bijna te veel om op te noemen. 

Het eiland beschikt ook over uitgebreide fitnessfaciliteiten en een meditatiedek boven het water. Iedere dag worden er diverse yoga en pilates lessen gegeven, door de beste teachers. Maar je hebt ook een Aufguss Sauna of je kan tot rust komen in de Sensory Deprivation Room.

Wat ik zelf heb gedaan en ik heel bijzonder vond, was een sound healing. Het is moeilijk uit te leggen en ik zou het vooral zelf gaan ervaren, maar een sound healing herstelt de innerlijke balans door de helende harmonie van muziek en vibratie, in een betoverende ruimte gecreëerd door Aurelio C. Hammer, een visionair en JOALI-BEING medewerker van geluidgenezing.

Het ontdekkingsgeluidspad is ook een aanrader, een met palmbomen omringt pad, waar je zelf de geluiden uit de natuur kan ervaren of nabootsen. 

AREKA heeft 39 zorgvuldig ontworpen behandelkamers en transformationele ruimtes voor volledig meeslepende welzijnservaringen, heilzame wetenschappelijke therapieën, diagnostische diensten, leerprogramma’s en gespecialiseerde therapeutische en alternatieve geneeswijzen. 

Je geloofd mij vast als ik zeg dat de massage goddelijk was. Maar zoals je kan lezen, echt alles staat hier in het teken van WELLBEING. De gepersonaliseerde onderdompelingsprogramma’s van JOALI BEING, variëren van vijf nachten tot drie weken. Omdat er zoveel is, is het lifestyle consult met een Intelligent Movement Analysis en een Integrative Health Assessment, bij aankomt zo fijn, die helpt je kiezen wat het beste bij je past en waar jij op dat moment aan toe komt om tijdens je verblijf te doen. 

Onderdompelingsprogramma’s kunnen worden afgestemd op gebieden van kracht en vitaliteit, mentale helderheid en welzijn, hormonale balans, de gezondheid van vrouwen, spijsvertering en gewichtsbalans, herstellende slaap, evenals beweging en afstemming voor een goede gezondheid en immuniteit. Deze programma’s bieden weer een breed scala aan programma’s die zijn ontworpen om te worden afgestemd op het doel van elk individu! 

JOALI BEING

WATERVILLA OF BEACHVILLA? 

Nu heb ik net veel verteld over het welbeing aspect maar de architectuur en hoe de accomodaties eruit zien, is ook zeker een reden om naar JOALI BEING te gaan! Terwijl het wilde bos van het eiland onaangeroerd is gebleven, is JOALI BEING gebouwd met behulp van het biofiele ontwerpprincipes; een wetenschappelijk systeem voor het integreren van architectuur en design met de natuur, met als doel harmonie te bereiken en de energiestroom te verbeteren.

In totaal zijn er 68 exclusieve gastenvilla’s, allemaal met eigen privé zwembad, waarvan 34 strandvilla’s en 34 watervilla’s. Met dertien categorieën om uit te kiezen, kunnen gasten kiezen voor villa’s en woningen met één, twee, drie of vier slaapkamers. 

Elk verblijf komt met een eigen persoonlijke butler of ‘Jadugar’, wat ‘bekwame goochelaar’ betekent in Dhivehi, die je tijdens je verblijf kan appen of bellen als je vragen hebt of iets nodig hebt. Ook krijgen alle gasten een eigen fiets tot hun beschikking waarmee ze over het eiland kunnen fietsen. Een heerlijk gevoel van vrijheid gaf dat, fietsend over het deck, de wind door je haar en de mooie heldere zee naast je. 

De aparte interieurs van de gastenvilla’s zijn geïnspireerd op de natuurlijke omgeving van het eiland. Geïnspireerd door de kustlijnen, zeegolven, schelpen en groene texturen, hebben de ruime villa’s ontspannen, vloeiende lijnen die dienen als een verlengstuk van de Indische Oceaan. 

Als je het mij vraagt, een van de mooiste plekken om te verblijven ter wereld. En de mooie watervilla waar ik sliep, maakte mijn verblijf wel echt helemaal af. S’morgens wakker worden, de slaapkamerdeur openschuiven en die vlakke heldere oceaan met gekleurde vissen voor je zien, je eigen zwembad in duiken voor een morning swim en terwijl je over de rand kijkt dolfijnen zien spingen. Een ervaring die ik nooit meer zal vergeten!

RECREATIE & VRIJE TIJD ERVAREN

Naast voedingsprogramma’s, welzijnslessen en meer, zijn er ook een heleboel andere activiteiten om te doen!

Het leercentrum biedt een reeks educatieve workshops en ervaringslessen, inclusief leersessies, in overeenstemming met de overtuiging van de retraite dat begrip de sleutel is tot het creëren en behouden van echt welzijn.

Gratis groepslessen zoals Afro Dance, Tai Chi en Reformer Pilates en activiteiten zoals voedingskooklessen, herbologie en meditatie zijn inbegrepen bij alle gastenverblijven. 

Privé vrijetijdsactiviteiten zoals dhoni-boottochten, jachtcharters en educatieve bezoeken aan lokale eilanden kunnen exclusief worden geregeld.

De goed gevulde bibliotheek op het eiland biedt bezoekers de mogelijkheid om in afzondering te lezen, geïnspireerd te worden en kennis uit te breiden. Overal door het resort liggen ook prachtige kunst en fotografie boeken, heerlijk vond ik dat om even ergens te zitten en zo’n mooi boek door te bladeren. 

Het herbologiecentrum van JOALI BEING is geïnspireerd op het rijke erfgoed van genezing door de kracht van kruiden. Bespreek zorgen rond geest, huid, microbioom en energie met de plaatselijke herboloog, die gespecialiseerd is in het bereiden van natuurlijke remedies met behulp van kruiden, specerijen en essentiële oliën. 

Ook kan je leren om natuurlijke lichaamscrèmes, gezichtsmaskers en massage-oliën te maken. Zelf heb ik een lippenbalsem leren maken. 

De AKTAR-winkel biedt een zorgvuldig uitgekozen selectie van gedroogde kruiden, oliën en natuurlijke cosmetica te koop.

Oh ja en vergeet natuurlijk ook niet om te snorkelen of te duiken. Met zoveel te doen op het eiland vergeet je bijna dat de prachtige zee die er om heen ligt! 

JOALI-BEING

KOOKKUNSTEN

Nu wil ik het als laatste hebben over het heerlijke eten bij JOALI BEING. Last but not least want O M G wat heb ik hier heerlijk gegeten. 

Het Earth-to-Table-initiatief, staat hier centraal, vers, lokaal geoogst voedsel dat kleine boerderijen ondersteunt en duurzaam is geproduceerd. Alle culinaire gerechten zijn vakkundig samengesteld samen met de voedingsdeskundigen van de retraite, en bieden een groot assortiment aan smaken en keukens met zowel gezonde als toegeeflijke opties. 

FLOW is JOALI BEING’s open interactieve eetruimte en heeft drie kenmerkende keukens: Plantae, waar vegetarische en veganistische gerechten worden geserveerd; Su gericht op vis; van oceaan tot tafel; en B’Well met een kenmerkend JOALI BEING-menu, inclusief een selectie van Earth-to-Table-maaltijden. Daarnaast is de ruimte een architectonisch hoogstandje, waarbij ook je ogen verwend worden. 

Hier wordt ook het ontbijt geserveerd. Ik ben ik echt wel wat hotels geweest de afgelopen 40 jaar, maar dit ontbijt slaat alles. Zo uitgebreid, zo luxe, zo lekker. De mango die op mijn tong smolt… Alleen voor het ontbijt zou ik nog een keer terugkomen!

Mojo is het het tropische strandtoevluchtsoord en voor diegenen die een van de adembenemende zonsondergangen van de Malediven willen zien, zit hier goed. 

Mojo ligt op een zonnedek met drie lagen en is een ideale plek om te lunchen en te genieten van de dag bij het zwembad. 

Mojo is ook de thuisbasis van de SAI-theelounge, waar gasten het ongelooflijke aanbod aan thee kunnen ontdekken, en kunnen deelnemen aan theeceremonies en leersessies die worden georganiseerd door de plaatselijke theesommelier.

DUURZAAMHEID

Het merk JOALI werkt ook samen met EarthCheck, ’s werelds toonaangevende wetenschappelijke benchmarking-, certificerings- en adviesgroep voor reizen en toerisme, aan impactvolle duurzaamheidsinitiatieven op de lange termijn. De duurzaamheidsinfrastructuur van het eiland omvat een ontziltingswaterbottelinstallatie, een regenwateropvang- en grijswaterrecyclingsysteem, een glasbreker en recycler, een voedselafvalcomposter en een shredder voor plantenafval voor bemesting, en een biologische afvalwaterzuiveringsinstallatie voor veilige lozing. Ik zal hier later nog iets meer op in gaan, als ik vertel over JOALI MALDIVES, het dochter resort van JOALI BEING dat ik ook heb bezocht. Daarover in een latere blog meer! 

TOT SLOT 

Landend met het watervliegtuigje, en lopend door de Gate of Zero, de aankomt poort van JOALI BEING, kon ik mij nog niet voorstellen dat ik totaal uitgerust, mij gezonder voelend, geïnspireerd, en zeker lichter of zoals ze bij JOALI zeggen met a new sense of weightlessness weer hier weg zou gaan. 

JOALI BEING was een extreem bijzondere ervaring, waar ik van iedere seconde daar, heb genoten. De combinatie van de schoonheid van de natuur, de prachtige architectuur, de heerlijke smell die overal hangt, het goddelijke eten, de rust, de ontspannen behandelingen, het vele slapen, het relaxen, het mijmeren en gedachtes op een rij zetten, het tot mijzelf komen en met mijzelf zijn, de heldere zee om mij heen, echt alles maakt dit een ervaring die ik nooit zal vergeten. 

Een plek waar je misschien als MOM wel even een paar dagen alleen heen zou willen, om echt bij te komen. Of om wellicht te combineren met – het op 20 minuten varen gelegen – JOALI MALDIVES. Maar iniedergeval een plek om once in your life heen te gaan! 

Ik wil daarom ook JOALI BEING en VISIT MALDIVES bedanken voor deze experience of a lifetime! Dank voor de gastvrijheid en deze bijzondere ervaring. 

Voor meer info over Joali Being check de website van Joali Being

Voor meer info over de Malediven zelf check Visit Maldives

NOTE: JOALI BEING is voor gasten vanaf 14 jaar en ouder. Maar tijdens de zomer vakantie periode in Juni, Juli en Augustus, zijn kinderen vanaf alle leeftijden welkom. Er is een nieuw kinderprogramma ‘Joy of BEING’ geïntroduceerd voor kinderen van zes tot twaalf jaar. Daarbij kan je denken aan de volgende activiteiten voor kinderen;

Jungle Yoga and Active Meditation | Morning Energy Dance | Nature Scavenger Hunt·       | Anti-Gravity Super Yoga | Tennis Camp and Football Tournaments | Ninja’ Martial Arts class | Smoothie and “nice-cream” making classes | Snorkelling lessons | Dolphin Cruise | Sea Gardeners; planting coral | Marine Biology lessons | Semi-Submarine adventure | Ghost Net Bracelet workshop

IF YOU LIKE IT, PIN IT!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.