EEN MOMTREAT = EEN HEEL WEEKEND VOOR JEZELF. DOEN DUS.. + JE KRIJGT KORTING!

Wanneer heb je voor het laatst een heel weekend voor jezelf gehad? Daar moest je denk ik net zo lang over nadenken als ik. Misschien voor mij wel één van de dingen die ik het moeilijkst vind sinds ik kinderen heb; tijd voor jezelf nemen. Maar dát je die tijd moet nemen is wel één van de inzichten die ik heb meegenomen van mijn ‘MumTreat’ weekend van Ernestine Numan. Na een weekend op deze retraite voor moeders te zijn geweest, was ik zo ontspannen, bijgeslapen en relaxed. Ik kon de hele wereld weer aan! Dit ga ik vanaf nu ieder jaar doen.

MumTreat

Een MumTreat, wat houdt dat precies dan in, zul je denken? Voor mij was het vooral de combinatie van een weekend lang verzorgd worden met heerlijk eten, in een mooie boerderij midden in de natuur, waar ik yoga- én meditatielessen kreeg, in combinatie met veel tijd voor mezelf.
Ook het motto van het weekend; niets hoeft en alles mag, is erg fijn. Er is een programma, maar je hoeft nergens aan mee te doen als je dat niet wilt. Zo heb ik mij ‘s morgens nog een keer lekker omgedraaid toen iedereen er al vroeg uit ging voor een ochtendwandeling. Maar ik wilde geen enkele yogales missen! Je bepaalt dus helemaal zelf wat je doet.

In de watten gelegd worden

Als je wilt. mag je bij aankomst je telefoon inleveren en het nummer van Ernestine doorgeven voor het thuisfront zodat je echt even uit kunt tunen. Het hele weekend mag je uit je regelmodus en zorgt het lieve team van Ernestine voor alles! Op vrijdagmiddag komt iedereen tussen 17.00 en 18.00 aan en staat er vanaf 19.00 een heerlijk diner klaar waarin iedereen elkaar kan leren kennen. Na het eten volgt een kennismaking met meditatie, waarin Ernestine meer over meditatie vertelt en we fijne oefeningen doen. Na deze sessie ben je zo rozig en moe dat je niet kan wachten tot je lekker in je bed ligt!

De volgende ochtend kan je mee tijdens een ochtendwandeling door de mooie natuur. Bij terugkomst staat er een snack klaar en is het tijd voor een hele fijne yogasessie in de serre met uitzicht over de weilanden en de zon op ons gezicht. Na de yoga staat er een heerlijk ontbijt voor ons klaar. We drinken koffie en ik vind het gezellig te kletsen met alle andere moms aan de lange keukentafel. Na de meditatiesessie is het om 13.00 echt tijd voor stilte. Het klinkt raar, even niet praten met elkaar, maar dat is juist eigenlijk heel fijn even een paar uur. Wij vrouwen zijn toch sociaal en voor je het weet zit je uren te kletsen, terwijl je juist ook voor jezelf bent gekomen!

Tussen 13.00 – 16.00 kan je dus helemaal zelf doen wat je wilt! Ik heb heerlijk tijdschriften gelezen in de serre, even een uurtje op bed gedoezeld en met mijn fototoestel de natuur in getrokken om eindelijk weer eens ‘zo maar wat’ te fotograferen. Ondertussen stond het lunchbuffet klaar, waar je lunch van kon pakken wanneer jij dat wilde. In stilte turend over het mooie landschap, genoot ik van mijn soep en salade.
Om 16.00 hebben we een meditatiewandeling gedaan. Dit was optioneel, zoals alle onderdelen ,maar ik vond het heel fijn even de natuur in te gaan en door de kou te wandelen. Bij terugkomst konden we weer een uur yoga’en. Deze fijne Hatha Flow lessen werden gegeven door Amanda Jonathans van Emerald Yoga. Na wederom een heerlijk vegetarisch en gezond diner, gemaakt door Renske Rijnja, vond de laatste meditatiesessie plaats. Net als de avond ervoor, kon ik daarna niet wachten mijn lekkere bed in te kruipen!

De zondag was qua programma eigenlijk hetzelfde als de vorige dag. Het verschil was alleen dat om 16.00 de laatste meditatiesessie plaats vond en het daarna tijd was om naar huis te gaan. Een heel weekend waarin je niks hoef te regelen en aan niks hoeft te denken en er alleen maar voor jou gezorgd wordt! Ik vond het echt zo heerlijk!

Mijn ervaring met de MumTreat van Ernestine

Wat een super, super, superfijn weekend heb ik gehad tijdens deze MumTreat. Deze keer was het op een prachtige boerderij in Friesland.
Ik wilde heel graag al een keer een weekend zoals dit doen, maar had zoiets nog niet eerder gevonden. Nu kan ik het ook echt iedereen aanraden! Ik had echt razend drukke weken gehad, kwam vanuit een meeting het weekend in gerold, mijn hoofd overvol en al dagen moe, gestrest en daardoor ook niet gezellig.
De sfeer was meteen heel ontspannen vanaf het begin en ik merkte aan mijzelf met iedere yogales en mediatiesessie dat mijn hoofd leger en leger werd, ik alles weer even een plekje kon geven en ikzelf rustiger en rustiger werd.

Ik was al fan van yoga (en ook al heb je nog nooit yoga gedaan, dan is dat geen enkel probleem) maar ik vond de combinatie met de meditatiesessies die Ernestine gaf heel waardevol. Niet alleen ontspande je daardoor nog beter, je kon ook echt even nadenken over wat dingen door de oefeningen die Ernestine gaf. Ik kreeg er veel positieve inzichten door! Daarnaast heeft Ernestine mij echt een paar hele fijne meditatieoefeningen geleerd die heel makkelijk toepasbaar zijn in het dagelijks leven, wat -helemaal bij het opvoeden van kinderen – heel waardevol kan zijn.

Naast een prachtige locatie, hele fijn yoga en meditatie vond ik de groep ook heel bijzonder en gezellig. Het waren allemaal moeders die in de ‘tropenjaren’ zitten, dus iedereen begreep elkaar. Ik vond het leuk nieuwe mensen te ontmoeten, ook al was ik er dat weekend echt voor mijzelf. De vrije tijd vond ik heerlijk. Twee volle dagen alleen maar doen waar IK zin in had, wat een cadeau! Doordat het een heel weekend was, ervoer ik echt weer een diepgaandere rust. Ik kwam weer helemaal zen terug thuis aan. Ik was in jaren niet zo relaxed en ontspannen geweest en merkte ook meteen dat dit effect had op mijn kinderen. Die heb ik ook in tijden niet zo relaxed gezien. Hierdoor besef ik alleen maar meer: dit soort weekenden heb je af en toe nodig en daar moet je echt tijd voor vrij maken!

Wil jij dit ook? >> 6 – 8 juli is de volgende MumTreat en jij krijgt korting!

Blok 6 – 8 juli in je agenda! Dit weekend wordt van jou, want dan kan je naar de volgende MumTreat van Ernestine. De locatie is wederom prachtig, namelijk midden op de hei van Hilversum. Je kan Ernestine het beste snel een berichtje sturen als je mee wil naar deze MumTreat;
mail@ernestinenuman.nl vermeld daar bij dat je via CITYMOM komt en je krijgt de retraite van 422.50 voor 375 euro. 

Wie goed voor zichzelf zorgt, kan pas echt goed voor anderen zorgen. Dus gun jezelf deze Treat en zie het als een cadeau voor jezelf! Kijk voor meer informatie over de Mum Treat op: ernestinenuman.nl

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.