MANDALI; HET RETRAITE CENTRUM OM TOT RUST TE KOMEN ALS MOM

Op slechts een uur rijden van Milaan, in de glooiende heuvels uitkijkend op het rustgevende Lago d’Orta, ligt Mandali. Een retraite centrum gerund door een non-profit organisatie; Stichting Mandali. Het doel van de stichting is haar gasten een verdiepende ervaring te bieden door ze los te koppelen van het drukke dagelijkse bestaan doormiddel van meditatie, yoga en andere activiteiten gericht op zelfontplooiing.Mandali is qua architectuur geïnspireerd op de omliggende typisch Italiaanse middeleeuwse dorpjes en grotendeels gebouwd met hergebruikte oude materialen. Architecten Gian Carlo e Matteo Primatesta hebben het gevoel van een rustiek bergdorpje weten te vangen in hun ontwerp.

Dat bestaat uit verschillende huisjes die in totaal tot 57 gasten kunnen faciliteren. Mandali biedt ruime keuze aan accommodaties voor elk budget. Van premium eenpersoonskamers met uitzicht op de tuinen en het prachtige Lago d’Orta, kleine maar prachtig ontworpen hermitages, tot aan gedeelde kamers.
De gemeenschappelijke ruimtes zijn ontworpen volgens de Feng Shui principes van harmonie en balans. Het doel hiervan is dat alle gasten zich volledig op hun gemak voelen – met een verse kop gemberthee op het terras of tijdens een met liefde bereidde vegetarische maaltijd in de eetzaal.

Het body-care centrum biedt complete ontspanning; hier is onder meer te genieten van een Turks stoombad, een sauna en een zwembad. Daarnaast is er ruime keuze uit holistische massages, healings en andere bijzondere behandelingen.
Binnen Mandali staat duurzaamheid centraal en komt dit thema in al haar facetten naar voren. Het centrum is grotendeels gebouwd met milieuvriendelijke, hergebruikte materialen. Het verwarmingssysteem wordt gevoed door houtsnippers en zowel de keuken alsook het zwembad worden voorzien van stroom opgewekt doormiddel van zonne-energie.

Alle energie die overblijft wordt geleverd aan het lokale hoofdnet, zodat het ook door de lokale gemeenschap kan worden gebruikt. Duurzaamheid geldt dan ook voor het dagverse vegetarische menu, dat zowel lokaal als biologisch wordt ingekocht

Mandali biedt een verscheidenheid aan retraites het hele jaar door. Bezoekers kunnen deelnemen aan speciale retraites met een specifiek thema, of inhaken in het doorlopende programma; de Mandali Experience. Dit is een simpele maar effectieve 3- tot 5-daagse ervaring die erop gericht is om naar je hart te leren luisteren en terug te keren naar je ware aard. Het programma is optioneel en bestaat uit ochtend- en avondmeditaties, yoga, stiltesessies, ademwerk, qi-gong en praatkringen.Voor het actuele wisselende aanbod kijk op www.mandali.org/retreats/mandali-retreats 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.