THE IMPACT DAYS; SHOPPEN & FEESTDAGEN-INSPIRATIE!

Je kan wel zeggen dat de komende decembermaand anders wordt dan we gewend zijn. En laten we dan ook eens anders gaan shoppen voor de komende feestdagen… waarmee ik een mooi bruggetje wil maken naar The Impact Days! Want dat is daar perfect voor en heel erg leuk! Wat zijn de The Impact Days? Verspreid door Nederland en online kun je – volledig coronaproof – inspiratie opdoen voor de feestdagen en shoppen bij sociale ondernemers! 

Wat zijn The Impact days? 

Stel je voor dat we (een deel van) ons decemberbudget dit jaar aan sociaal ondernemers besteden? Je koopt prachtige originele spullen met een authentiek verhaal, gemaakt en georganiseerd door lokale ondernemers.

Tijde de Impact Days kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen, de laatste trends op het gebied van food, fashion en design ontdekken, de nieuwste gadgets zien, thuis online inspirerende workshops en talks volgen, én alvast die fijne outfit scoren + cadeautjes voor je familie.

Elke euro die je besteedt tijdens The Impact Days komt helemaal goed terecht omdat je lokale pioniers steunt die zich inzetten voor een duurzame en eerlijke wereld, hoe leuk is dat!

Honderden hotspots en merken openen de online deuren van hun studio’s, ateliers en winkels voor publiek om te vertellen op welke manier zij een positieve impact maken. Dit allemaal in de digitale stad op www.theimpactdays.nl Denk aan de sociaal ondernemers in Amsterdam als kledingbibliotheek LENA, designbikes van ROETZ, zero waste store littleplantpantry, kleren van Studio Jux en Loop. a Life. Kijk voor het aanbod van alle ondernemers, op www.theimpactdays.nl.

The Impact Days voor kids;

Leuk! Er zijn ook bedrijven die zich richten op Kids die meedoen. Zoals RecycleKid, waar ik eerder al uitgebreid over schreef. Hier kun je mooie tweedehands kinderkleding kopen en je vindt er duurzame merken. En ook ook Gray Label heb ik het al vaak over gehad. Je kunt bij hen ook babykleding huren via een flexibele abonnementservice. Hoe gaaf is dat!

WAAR

Billie Wonder doet ook mee aan de Impact Days, de webshop wil wasbare luiers toegankelijker maken. WAAR is de wereldwinkel van vroeger in een modern jasje en hier kan je echt hele leuke cadeautjes vinden. Perfect dus om te shoppen voor Sinterklaas of kerstcadeautjes! Kijk voor alle deelnemers in de categorie kids HIER.

The Impact Days samengevat

WAT? | Tijdens de derde editie van The Impact Days shop je naar hartenlust online bij next level sociale en duurzame pioniers. Laat je tijdens workshops en talks inspireren en verrassen door het innovatieve aanbod!

WAAR? | Online www.theimpactdays.nl en in de deelnemende Nederlandse steden en dorpen

VOOR WIE? | Liefhebbers van next level food, fashion en design die willen shoppen met oog op een socialere en duurzame toekomst.

TOEGANG? | Toegang is gratis, voor sommige workshops wordt een kleine vergoeding gevraagd. Het enige dat jij hoeft te doen, is via www.theimpactdays.nl opzoeken waar je je decemberbudget dit jaar gaat besteden. 

PS Wil je nog even een reminder wat sociaal ondernemers zijn;

Weet jij wat sociaal ondernemers zijn? Dat zijn ondernemers die niet gaan voor kortetermijnwinst voor hun aandeelhouders, maar zij willen op langere termijn maatschappelijke impact maken en creëren vaak ook werk voor kwetsbare groepen. Ze maken e-bikes van oude fietsframes, soep van geredde groenten, design sweaters van textiel-resten, of betalen een leefbaar loon aan koffieboeren in Afrika en naaisters in Nepal.

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.