7X DE LEUKSTE MUSEA VOOR KINDEREN IN ROTTERDAM

Het is bijna vakantie en je hebt inmiddels alle binnenspeeltuinen en dierentuinen in de Randstad / Rotterdam wel gezien? Zet ik hier even de leukste musea in Rotjeknor voor je op een rijtje:

1. Maritiem museum

interactief museum over het maritieme leven en de Rotterdamse Haven. De jongere bezoekers (2-8 jaar) hebben het geweldig bij Professor Plons op de bovenste verdieping. Met binnen- en buitenspeeltuin op het dakterras, uiteraard in maritieme sfeer.

Voor kinderen vanaf 8 jaar is er de “Offshore Experience” speurtocht in de voorjaarsvakantie. Is een must see als je op bezoek bent in dé havenstad. In de zomer kunnen de kinderen bootje varen buiten in het water bij Kids Marina.

2. Villa Zebra

Een kunstmuseum speciaal voor kinderen! Indien je een kind hebt die van knutselen en rollenspellen houdt, koop dan maar gelijk een abonnement, VIlla Zebra is echt heel erg leuk! Je kan hier ook een kinderfeestje vieren. 

3. Museum Boijmans van Beuningen

Eén van de bekendste musea in Rotterdam, maar ook erg leuk voor kids. Ze kunnen er knutselen of in de Spiegelkamer van Yayoi Kusama staan, maar mijn dochter haar favoriet is het klimmen in het net en dan even lekker “chillen” en naar de video kijken van Pipilotti Rist (al is dat chillen van korte duur en gaat ze dan toch nog liever even klimmen.

LEES OOK: DAG ROTTERDAM; ALLE KINDVRIENDELIJKE TIPS

4. Het Belasting- en Douane museum

Het Belasting- en Douane museum is één van de mooiste stukjes van Rotterdam. Gevestigd op de Parklaan en valt dus goed te combineren met de Euromast, Spido, lunchen bij Parqiet of een bal gehakt eten bij De Ballentent (Rotterdamser kun je het niet krijgen.). Zij bieden workshops en speurtochten aan vanaf 4 jaar. Mijn kinderen van 6 en 1 vonden spelen op het douanedek het allerleukste (en mama stiekem ook..).

5. Het Dutch Pinball Museum

Wij hebben dus een heus flipperkast museum…op het hippe Katendrecht, vlakbij de Fenix Foods Factory en met een klein wandelingetje over de Rijnhavenbrug, vlakbij Hotel New York. Behoeft geen verdere uitleg denk ik zo! 

6. Museum Rotterdam

museum in hartje centrum, zijstraat van de Meent en achter de Coolsingel. Ideaal als je in de stad loopt met de kinderen en er komt ineens een buitje aan; dan is Museum Rotterdam mijn vaste schuilplek.

Met leuke tentoonstellingen voor papa en mama en een hele goede speelhoek voor de kinderen. Hier kunnen ze fantasiegebouwen bouwen, hun droomhuis inrichten in het Poppenhuis en ze hebben een heerlijke speel”cave” inclusief reuze legoblokken en treinbaan.

7. Nationaal video game museum

En last, but not least, het ligt misschien dichter bij Den Haag dan bij Rotterdam, maar ik hoor er zoveel goede verhalen over; het nationaal video game museum.

Weliswaar voor de iets oudere kinderen, maar minstens net zo fantastisch voor de ouders. Wie wil er nu niet weer even een potje Pacman spelen of Super Mario op de Nintendo 64? Trip down memory game lane..

LEES OOK VAN TESSA:

Blog by Tessa van der Veer @tessepes21

Mijn naam is Tessa, 36 jaar, moeder van Jàde en Seth, gek op lezen, reizen en (online)shoppen voor de kids en sinds kort gastbloggert bij CITYMOM. En nee, die t is geen typfout, want je hebt hier te maken met een Rotterdammer in hart en nieren! Ik verheug me er dan ook erg op om alle leuke (kidsproof) hotspots in Rotterdam e.o. met jullie te delen!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.