DIT IS LEUK OM TE DOEN MET KINDEREN IN ROTTERDAM (BINNEN)

villa zebra

Baby t’s cold outside. We hebben een goede winter te pakken dit jaar; koud, nat en met veel wind. Ik merk dat ik helemaal niet naar buiten wil! Maar, binnenblijven is ook zo saai.. We gingen er dus toch op uit en vonden een aantal warme, gezellige en leuke activiteiten hier in en rond Rotterdam die ook geschikt zijn voor kleine kinderen.

villa zebra Rotterdam

#1 Spelen in Villa Zebra

Dit museum en kunstlaboratorium voor kinderen staat niet toevallig als eerste in mijn rijtje. Het is op dit moment onze favoriet. Wat een super leuke plek is dit! Bij binnenkomst kom je in een grote ruimte terecht met onder andere spelletjes, blokken en een groot poppenhuis. Terwijl de kinderen hier spelen, kunnen papa en mama een kopje koffie drinken. Verderop in het pand vind je de permanente tentoonstelling ZELF! Voor kinderen van 3 – 6 jaar (al vond mijn zoon van 1,5 jaar het ook geweldig!). De tentoonstelling bestaat uit kleine ruimtes die leuk zijn ingericht volgens een thema. Zo is er een circusruimte en een eiland. Kinderen kunnen hun fantasie hier de vrije loop laten en spannende avonturen beleven. Boven in Villa Zebra vind je t/m 4 maart ’18 de tentoonstelling Diep in het bos voor kinderen van 7 – 12 jaar. Een spannende, donkere omgeving waar de kinderen op ontdekking kunnen gaan. Bij beide tentoonstellingen hoort een workshop, maar daar zijn mijn kinderen door al het spelen en ontdekken niet eens aan toegekomen. Je vindt Villa Zebra in Rotterdam aan de Stieltjesstraat 21 op de Kop van Zuid. De toegangsprijs is €7,-.

www.villazebra.nl

sue Rotterdam

#2 Koffie drinken bij SUE

Door het koude weer heb ik meer trek in zoetigheid en lekkere warme drankjes. Als je zin hebt om met je kroost buiten de deur een drankje te doen, dan is Sue een aanrader. De kaart staat vol met lekkernijen die suikervrij, glutenvrij, lactosevrij en vegan zijn. Genieten van lekkers zonder allerlei ongezonde toevoegingen! De kinderen peuzelen mee en vermaken zich ondertussen met de krijtjes en het grote krijtbord dat in de zaak hangt. Je vindt Sue in Rotterdam op de Karel Doormanstraat.

www.sue-food.nl

happy italy Rotterdam

#3 Lunchen bij Happy Italy Rotterdam Noord

Op vrijdag en zaterdag kun je heerlijk lunchen bij Happy Italy in Rotterdam Noord (Bergweg 335). Het is een grote zaak die leuk is ingericht en waar je prima met kinderen terecht kan.

www.happyitaly.nl

#4 Film kijken in de Kleuterbios

Pathé organiseert eens in de zoveel tijd een speciaal biosmoment voor kinderen van 3 – 6 jaar. Het geluid gaat wat zachter, het licht gaat niet helemaal uit en de kinderen krijgen wat lekkers, een diploma en een kleurplaat. En, je hoeft je niet heel bezwaard te voelen als je kind drie keer moet plassen of er halverwege de film wel weer klaar mee is (dit laatste staat niet op de website van de Pathe, maar op basis van eigen ervaringen :-)). Binnenkort draait er weer een leuke film!

www.pathe.nl

LEES OOK

 

Serena van IJselmuide  @swan_and_stork

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik namelijk kritischer gaan kijken naar de manier waarop wij leven. Vanuit deze bewustwording is zelfs onlangs mijn webshop Swan and Stork ontstaan. Een webshop met eerlijke kleding voor iedereen! Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

1 Reactie

  1. Aneta

    Villa zebra is echt mijn favoriet. Ze hebben iedere keer een ander thema. Wat ook leuk is, is de ontdekhoek

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.