5X LEUK MET KIDS IN DE BUITENLUCHT (OMGEVING ROTTERDAM)

tuin van Floortje : CITYMOM.nl

In het Rotterdamse centrum is zo veel leuks te doen. Maar soms wil je ook lekker wat meer ruimte. Een beetje in contact komen met de natuur en de kinderen lekker vrij laten spelen en ontdekken. De zomer is volop aangebroken, dus we kunnen lekker op pad. Hier mijn favoriete buitenplekjes en een plekje dat hoog op mijn to go list staat.

#1 Zorgboerderij De Buytenhof – Rhoon

Proef, ruik en ervaar het boerenleven is wat De Buytenhof via hun website aan je belooft. En ik kan je na verschillende bezoekjes vertellen dat ze hun belofte goed waarmaken. Wij bezoeken deze boerderij vooral als er een activiteit of evenement is. Denk aan een lentefestival, aardappels rooien of appels plukken. De kinderen vinden het altijd leuk om zelf groente en fruit te verzamelen en mee naar huis te nemen. Op de boerderij kun je (ook als er geen “evenement” is) prima terecht voor een lekkere kop thee of koffie en taart. De kinderen vermaken zich met speelgoed en kleurpotloden of op de buitenspeelplek. In de boerderijwinkel vind je lekkere streekproducten. Abonneer je op de nieuwsbrief of volg De Buytenhof via Facebook om op de hoogte te blijven van alle leuke activiteiten.

www.debuytenhof.nl

Belevenisboerderij Schieveen – Rotterdam

#2 Belevenisboerderij Schieveen – Rotterdam

Deze boerderij, die volledig is gericht op ontdekkende kinderen, is nog niet heel lang open. Wij bezochten als één van de eersten de boerderij in januari 2018. De kinderen vermaakten zich uitstekend in de grote schuur met dieren en balen hooi. Onze grote peuters vonden het prachtig dat ze de kleine geitjes zelf een flesje mochten geven. Inmiddels is er veel meer te doen. Zo is er een natuurlijk speelgebied aangelegd en zijn er voor de kinderen tractoren aangeschaft. Via Facebook blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen en leuke activiteiten. Wij gaan binnenkort zeker weer een keer.

www.natuurmonumenten.nl

villa augustus

#3 Villa Augustus – Dordrecht

Vlakbij het centrum van Dordrecht vind je een hotel en restaurant midden in een (moes)tuin. Het restaurant is gevestigd in een voormalig pompgebouw. Dat klinkt bijzonder en gezellig en dat is het ook! Als je Villa Augustus binnenkomt, dan kom je direct op hun “markt” terecht. Hier verkopen ze gave spullen, zoals toffe serviezen en bijzondere boeken. In het restaurant en in de tuin hangt een bijzondere, vrije en vrolijke sfeer. Ik kan er heel veel over vertellen, maar eigenlijk moet je gewoon zelf eens een kijkje nemen. En voor je gaat, is het de moeite waard om even op de website rond te kijken. Ook hier hangt een gezellig sfeertje door de leuke teksten en plaatjes en vind je informatie over de bijzondere plek die je gaat bezoeken.

www.villa-augustus.nl

De Vreemde Vogel | CITYMOM

#4 De Vreemde Vogel – Vlaardingen

In dit bijzondere buitenhotel kun je slapen in een vliegtuig, een raket en een vogelhuis. Ook is er een heel gezellig tuincafé waar je heerlijk kun eten en drinken. De kinderen kunnen heerlijk spelen in een omgeving met bijzondere objecten, veel natuur en boerderijdieren. Ik kreeg er echt het “even lekker buiten de stad”-gevoel. In de weekenden en schoolvakanties worden leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd.

www.devreemdevogel.nl

#5 Tuin van Floddertje – Bergschenhoek

Twee van mijn vriendinnen wonen tegenwoordig vlakbij het leuke Annie M.G. Schmidt park in Bergschenhoek. In dit park kunnen kinderen zich in de Tuin van Floddertje helemaal uitleven. Lekker klauteren, met modder knoeien, rennen en op ontdekking gaan. Al een paar keer liep ik een leuke playdate mis en kreeg ik super leuke foto’s toegestuurd. Deze plek staat inmiddels dus erg hoog op onze to go-list. Op de website van de gemeente vind je een plattegrond van het park zodat je je weg naar de tuin kunt vinden.

www.lansingerland.nl

 

LEES OOK VAN SERENA;

3 X LIEVE PLEKKEN IN ROTTERDAM

Serena van IJselmuide  @swan_and_stork

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik namelijk kritischer gaan kijken naar de manier waarop wij leven. Vanuit deze bewustwording is zelfs onlangs mijn webshop Swan and Stork ontstaan. Een webshop met eerlijke kleding voor iedereen! Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.