3X ROTTERDAMSE SPOTS WAAR JE DE LIEFDE VOOR JE KIDS KAN VASTLEGGEN

Lovedock

Geïnspireerd door Valentijnsdag deelt Serena hieronder haar drie ‘lieve’ plekken in Rotterdam. Het zijn plekken waar jij je liefde kunt vastleggen! Je kunt de liefde tussen jou en je partner hier vereeuwigen, maar ook zeker de liefde voor bijvoorbeeld je kinderen.

1. Lock of Love

In Delfshaven vind je langs het water een groot rood hart genaamd Lock of Love. Dit hart is speciaal bedoeld voor liefdesslotjes. Voor mijn vriend en mij is dit een bijzondere plek omdat er liefdesslotjes hangen met hieraan hartjes met de namen van onze kinderen er op.

Op de achterkant van de hartjes staan onze voorletters. Foto’s van hun liefdesslotjes hebben we gebruikt voor de geboortekaartjes van de kinderen. Het hart staat op een leuke, rustige plek en door het midden van het hart zie je de Euromast (waar mijn ouders 36 jaar geleden hun huwelijksreceptie hielden; een bijzonder extraatje!). Voer “Havenstraat 53, Rotterdam” in op je OV-planner of navigatiesysteem om het hart te vinden.

Lovelock Delfshaven Rdam 2

2. Rijnhavenbrug

Deze brug heeft een niet heel romantische en childproof bijnaam (namelijk ‘de hoerenloper’), maar het is een ontzettend leuke plek om legaal jullie liefdesslot op te hangen. De brug is vlakbij Hotel New York en vormt een verbinding tussen de Wilhelminapier met Katendrecht. Je komt er door bijvoorbeeld vanaf metrohalte Wilhelminaplein naar de brug toe wandelen. Er is berekend dat de brug 1260 slotjes per hekwerk aankan, dus er is ruimte voor veel liefde!

3. Luchtsingel

De Luchtsingel is een houten voetgangersbrug van 390 meter lang die het centrum van Rotterdam verbindt met Rotterdam Noord. Als je over de brug loopt, zie je dat de zijkanten bestaan uit allemaal planken waar je voor €30.25 een tekst in kan laten frezen.

Op deze manier bouw je een beetje mee aan de brug. Op de planken vind je onder andere de namen van verliefde paren en gezinnen, bedrijfsnamen en namen van pasgeboren kinderen met geboortedatum. Als je liefde maar BS vindt, dan kan je ook dat gewoon kwijt!

De liefde van mijn ouders is door ons al vastgelegd op de brug. Wij gaven hun vorig jaar een plankje en dit was een zeer geslaagd cadeau! Er zijn negen verschillende ingangen om op de brug te komen, dus je kunt het best de website raadplegen www.luchtsingel.org als je een bezoek wil brengen (of een plank wil bestellen!).

Fijne Valentijnsdag dit jaar!

LEES MEER ROTTERDAM TIPS: 7X DE LEUKSTE MUSEA VOOR KINDEREN IN ROTTERDAM

BLOG BY SERENA VAN IJSSELMUIDE

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik namelijk kritischer gaan kijken naar de manier waarop wij leven. Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.