EILAND IJSSELMONDE; DE KINDVRIENDELIJKE ACHTERTUIN VAN ROTTERDAM

Eiland IJsselmonde is een gebied tussen Dordrecht en Rotterdam. Op de website staat de slogan “Je achtertuin is groter dan je denkt”. Een kreet waar ik mij helemaal in kan vinden; je bent er vanuit Rotterdam binnen dertig minuten en staat dan in een heel andere omgeving.

Een fijne, grote, heel groene achtertuin met verschillende leuke activiteiten voor kinderen. Je kunt hier gerust een hele dag vullen en er een echt vakantiedagje van maken.

Wij bezochten in dit gebied onlangs de recreatieboerderij De Kleine Duiker. We kregen een rondleiding van beheerder Cees, een voormalig herder, en zijn drie trouwe honden die hem op de voet volgen. Op de boerderij vind je o.a. een knuffelweide, boomgaard, speeltuintje, moestuin en blotevoetenpad. Klinkt als de gemiddelde (iets uitgebreidere) kinderboerderij? Ja, in zekere zin is dat het ook.

Behalve dat het erg ruim en zeer verzorgd is en… ze kano’s verhuren! Hoe leuk is dat? Je kunt een heel eind varen door de sloten. Onze peuter vonden we te klein voor een kanotocht, dus die mocht samen met mij achterblijven tussen de geitjes.

Mijn vriend en onze dochter van vier jaar oud maakten samen gezellig een klein tochtje in de kano. Ik kan je vertellen dat ze het allebei erg leuk vonden! Een kano huren kost 5 euro per uur (denk aan het meenemen van geld voor de borg).

Wat De Kleine Duiker verder heel geschikt maakt voor een dagje uit, is dat er een super leuk theehuis op loopafstand is van de boerderij. Bij Theehuys Polderzicht kun je koffieleuten of lunchen in een creatief, gezellig ingerichte zaak.

De dames in het theehuis zijn super vriendelijk. En er is zeker aan de kinderen gedacht. In de zaak is een speelhoekje en buiten is een speeltuintje en staan diverse fietsjes en auto’s. Je kunt ook een picknickmand meenemen en op een mooi groen plekje een hapje eten. Wij gingen voor deze optie en smikkelden van onze goed gevulde picknickmand.

Vanuit deze locaties kun je ook nog starten aan een wandeltocht, maar voor ons was het na de picknick tijd om naar huis te gaan. En met twee slapende kindjes op de achterbank van de auto keken we terug op een geslaagde dag.

Op de website www.ontdekijsselmonde.nl vind je nog meer uittips voor kids, zoals footgolf, klimbos en een doe-pad.

LEES OOK;

Serena van IJselmuide

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik namelijk kritischer gaan kijken naar de manier waarop wij leven. Een webshop met eerlijke kleding voor iedereen! Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.