6X ZWANGERSCHAPSPRESTATIES DIE JE MOET VIEREN

Zwangerschapsprestaties 

Een zwangerschap is een beetje zoals een marathon. Het is vermoeiend, lijkt voor eeuwig te duren, en aan het eind ben je gewoon dankbaar dat het voorbij is en maakt het niet uit hoe je daar bent gekomen.

Er zijn tal van hoogtepunten, maar ook tal van dieptepunten. Iets om je zwangerschap leuker te maken is om al je prestaties te vieren, met veel taart natuurlijk! Wat voor prestaties ik het over heb? Lees hieronder! 

1. Je deed karaoke met vrienden… zonder alcohol.

Karaoke is misschien al een prestatie opzich… Want zelfs in de beste omstandigheden (dat wil zeggen wanneer er heel veel volwassen drankjes in het spel zijn), vereist het nog steeds een flinke dosis moed om te zingen voor een groep mensen.

Dus een avond uit met vrienden en eindigen met karaoke zonder alcohol dat is een van de beste prestaties die er zijn!

LEES OOK: 6X ALCOHOLVRIJE WIJN GETEST

2. Je bent met het openbaar vervoer gegaan tijdens je eerste trimester.

Een select groepje vrouwen slaagt erin om het eerste trimester niet misselijk te zijn. Een groot aantal vrouwen zijn helaas niet zo gelukkig en zijn nogal gevoelig voor geuren.

Het openbaar vervoer trotseren met al zijn “interessante” geuren en kleuren tijdens die periode is dus nogal een prestatie.

LEES OOK: 10X MIJN BESTE TIPS VOOR ALS JE ZWANGER GAAT VLIEGEN

3. Je hebt de mensen die je buik ongevraagd aanraken niet geslagen. 

Een dikke buik lief? Waarom denkt iedereen dat het nog steeds OK is om iemands zwangere buik aan te raken? Zelfs willekeurige vreemden!

Weten ze dan niet dat er een aantal ernstig intense zwangerschap hormonen in het spel zijn op dit moment? Het is echt een prestatie om die mensen niet iets aan te doen.

LEES OOK: HAD MAAR EEN CONDOOM GEBRUIKT; 24 DINGEN DIE JE NIET TEGEN EEN ZWANGERE VROUW MOET ZEGGEN

4. Je hebt al je babyaankopen gedaan

Het kopen van babyspullen in zo’n grote babystore is op zijn zachtst gezegd overweldigend. Gangpad na gangpad staren onherkenbare babyspullen je aan en iedereen die zegt dat je dat MOET hebben. Maar wat heb je nou ECHT nodig?

Wil je dat trouwens weten lees dan: 10 MUSTHAVES VOOR BABY’S WAAR JE JAREN MEE DOET. 

5. Je hebt je teennagels gelakt tijdens het derde trimester. 

Je buik wordt groot… echt groot. Zo groot dat je niet eens je eigen teennagels meer kan lakken (of benen kan scheren). Het is een totaal geweldig excuus voor een pedicure, maar als je er nog steeds in slaagt om het zelf te doen tijdens je derde trimester, bent je echt een held.

6. Je hebt een mens laten groeien en op de wereld gezet! JE BENT GEWELDIG!

Yay! Je overleefde negen maanden van de zwangerschap! Er groeide een klein persoontje in je en je hebt hem ook nog uit je lichaam gekregen. Dat is pas een prestatie! TAART!

LEES OOK: 10 MUSTHAVES VOOR ALS JE ZWANGER BENT!

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.