10X MUSTHAVES: DIT HEB JE NODIG ALS JE ZWANGER BENT!

10 MUSTHAVES voor zwangere MOMS

Tijdens mijn zwangerschap waren er 10 dingen waar ik echt niet zonder kon en nodig had. Deze tien musthaves deel ik vandaag met jullie! 

GYMPEN / COMFI SCHOENEN 

Lopen op hakken was ik eerlijk gezegd al geen fan van voor mijn zwangerschap maar tijdens heb ik echt alleen maar gympen gedragen! New Balance sneakers zijn super fijn, die raad ik zeker aan! Wil je comfi schoenen maar niet altijd zin in gympen, dan moet je zeker even het merk Unisa checken!

Voor meer comfort kijken veel Unisa-liefhebbers naar de Unisa Cantu. Een op een chelsea boot lijkende enkellaars, met een crêpe zool. Dit loopt heerlijk comfortabel en biedt goede grip op gladde ondergronden, perfect voor zwangeren dus! 

SUPPLEMENTEN

Tijdens je zwangerschap is je lichaam continue bezig. Bezig met veranderen, bezig met jouw kind geven wat het nodig heeft. Tijdens je zwangerschap is het belangrijk dat je gezond eet.

Omdat ik niet zo gezond at als ik zou willen en zeker wilde zijn dat mijn lichaam en dat van mijn baby alles zou krijgen dat het op het moment nodig had slikte ik multivitamine speciaal voor zwangere. Dit supplement voorziet in de voedingsstoffen die normaliter ook nodig zijn maar dan afgestemd op jouw behoefte en die van je baby!

ONLINE SHOPPEN 

Al heel snel stapte ik over van shoppen in een echte winkel naar online shoppen. In het begin vooral omdat mijn reuk nogal sterk was ontwikkeld en ik alles en iedereen vond stinken. 

Wat later in de zwangerschap wilde ik vooral online boodschappen shoppen, aangezien tillen niet meer mocht. Én natuurlijk om lekker veel te shoppen voor de baby! Uren zat ik online te leukste babykleding te zoeken en ging ik los op het scoren van leuke baby rompertjes. Heerlijk!  

LEES OOK: 10 MUSTHAVES VOOR JE BABY WAAR JE JAREN MEEDOET! + TIP WAAR JE ZE GOEDKOOP KOOPT!

GEMBER

De eerste drie maanden was ik zo MISSELIJK! aahhhh!!! Gember helpt bij misselijk zijn en daarom dronk ik gember thee. Gewoon heet water met een stuk gember erin.

Aangezien het ook nog eens super gezond is drink ik sinds mijn zwangerschap eigenlijk niks anders meer! Maar tijdens de eerste drie (misselijke) maanden is het dus helemaal een aanrader.

RUGZAK

Tillen is niet heel goed, dat weet iedereen, maar daarom vond ik een rugzak tijdens mij zwangerschap heel fijn omdat dat het gewicht natuurlijk verdeeld en je zo toch alles mee kan nemen.

LEES OOK: 20X DE COOLSTE LUIERTASSEN VAN DIT MOMENT

ZWARTE ZWANGERSCHAPSBROEK

Ik denk dat ik echt ‘gewoond heb’ in mijn zwarte zwangerschaps skinny jeans. Hij kleed af (zwart!) en alles past erbij. Kan zowel voor net als voor overdag, werk of uiteten. Altijd dus. Een item wat je als eerste in je kast moet hangen dus!

LEES OOK: 4X MERKEN DIE ÓÓK ZWANGERSCHAPSKLEDING VERKOPEN

HULPBOEK

Tijdens mijn eerste zwangerschap verslond ik boeken over zwanger zijn, hoe ver de baby was en dat soort dingen. Nu was ‘de tevreden baby’ van Gina Ford mijn bijbel (er staan hele goede tips in om je voor te bereiden op de komst van de baby) maar welk boek jouw voorkeur heeft, dat is voor iedereen persoonlijk natuurlijk. 

VOEDINGSKUSSEN

Ik had een voedingskussen gekregen van iemand en hoewel ik het nooit tijdens de borstvoeding heb gebruikt was ik er tijdens mijn zwangerschap heel blij mee! Hij is namelijk heerlijk om mee te slapen met die dikke buik, dus voor mij echt een musthave voor iedere mom-to-be!

BIO OIL

Wil jij je buik mooi houden? Smeren, smeren, smeren is mijn advies, en wel met Bio Oil. Deze musthave zou iedere mom in huis moeten hebben! Aangezien Bio Oil voor heel veel goed is kan je niet snel genoeg beginnen dit wonder olietje in huis te halen! 

LEES OOK: 5X BIO OIL ALS LIFE SAFER VOOR MOMS

GOEDE VERLOSKUNDIGE

Een goede verloskundige is essentieel heb ik bij mijn eerste zwangerschap gemerkt. Daarom wilde ik tijdens mijn tweede zwangerschap alleen maar de allerbeste van Amsterdam en dat zijn de dames van FEMME!

Als ik ergens blij mee was, dan was het wel de super service van deze lieve verloskundige en mijn keuze om naar hun over te stappen, ook al moest ik er de halve stad voor door fietsen.

Iedere afspraak kreeg ik een echo (vond ik zelf fijn, maar hoeft natuurlijk niet), ze luisteren echt naar je en kijken vooral naar wat jij wil! Daarnaast kan je er accupunctuur doen en hebben ze diverse coaches. Echt een aanrader voor iedereen die nog een verloskundige (in Amsterdam) zoekt.

LEES OOK: DIT IS DE ULTIEME ZIEKENHUISTAS CHECKLIST

CHOCOLADE

Cravings…. ja… voor iedere zwangere is die craving anders natuurlijk. Er zijn moms die iedere dag een pak karnemelk moeten drinken… mijn craving was gelukkig chocolade! Wat laat er iets zijn waar ik fan van ben… Tijdens mijn zwangerschap heb ik mij dan ook heerlijk laten gaan en MOEST er altijd chocolade in huis zijn. YUMMY!

GEEN MUSTHAVE MAAR WEL EEN LEUK TIP:

Wil je een herinnering aan je zwangerschap voor ná je zwangerschap? Laat dan een beeld van je zwangere buik maken! 

Buikbeeld maakt een prachtig zwangerschapsbeeldje door een 100 % veilige 3D scan. Het is volledig af te werken op de manier die jij wilt! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.