PARIJS VS AMSTERDAM; DE FAVORIETEN VAN RENÉE KOUDSTAAL

Renée Koudstaal (44) is auteur en journalist. Zij woonde de helft van haar leven in Parijs en pendelt nu tussen Amsterdam en de Franse hoofdstad. Renée heeft twee zoontjes Jim (8) en Mathis (3). In haar boek “Leef als een Parisienne, ook als je hartstikke Nederlands bent” (Kosmos) deelt zij alle geheimen die achter de Parijse lifestyle schuilgaan. Van kleding, make-up, selfcare tot die totaal andere manier van in het leven staan dan de Nederlandse vrouw. Wij vroegen wat haar Amsterdamse maar ook haar Parijse favorieten waren o.a. op het gebied van lifestyle voor kids!

1. Wat is je favoriete hotspot om te eten met je kinderen in Amsterdam?  

Wij hebben in Amsterdam een soort tweede huis genaamd cafe Bosco. In Parijs ga ik meerdere keren per dag naar de brasserie “beneden”, dat doen we eigenlijk dus precies hetzelfde hier in Amsterdam, van koffie tot lunch tot goûter tot borrel tot diner…Zowel in Parijs als in Amsterdam bestelt Jim een croissantje omelette au fromage..

cafe-Bosco

    Wat is je favoriete hotspot om te eten met je kinderen in Parijs? 

Ik heb niet echt één adres waar ik met de kinderen eet in Parijs en eigenlijk zijn de adressen met en zonder kinderen verder hetzelfde. Dat puur kind gerichte is niet zo Frans. Je kind gaat met je mee, daar waar jij naartoe gaat. Al vermijden we restaurants vanaf 1 ster met de kinderen, omdat we dan niet echt kunnen focussen op het eten.

De crêperies zijn voor ons een vaste prik met en zonder kinderen in Parijs met als aanrader de crêperie Brutus in de gezellige buurt Les Batignolles.

2.Wat is je favoriete kinderwinkel in Amsterdam?

Archive Store is natuurlijk een en al pracht vind ik. En Julie, een Franse mama in Amsterdam heeft een webshop voor kinderen vol met French touch items: MyTinyStars  In beide gevallen geen primaire kleur te vinden, heerlijk! 

de Archive Store

Wat is je favoriete kinderwinkel in Parijs? 

Ach, dat zijn er zoveel. Uiteraard ben ik helemaal verliefd op de kleren van Bout’chou van supermarkt keten Monoprix. Dus als ik boodschappen doe kom ik nooit zonder een rompertje met kraagje terug. Verder is de winkel Bonpoint rue de Tournon een must, alleen al ter inspiratie en voor de theesalon in de tuin waar ik vaak afspreek. De winkels van Acanthe zijn daarentegen niet erg uitnodigend maar verkopen wel de basis van de klassieke Franse kinderkleding.

Bonpoint

3. Wat is je favoriete plek om met je kinderen met vakantie te gaan in Nederland?

Stiekem zoeken we dan toch altijd naar een soort stukje Frankrijk in Nederland. En dat hebben we gevonden in de regio rondom Deventer, de Sallandse Heuvelrug. Onze voorkeur gaat uit naar een huisje midden in het bos, zonder buren of drukte. We zijn allergies voor strak gerenoveerde huizen, waar het design zo gestreamlined is dat al het imperfecte en authentieke verdwenen is. Het grote nadeel van Nederland: alles is zo af en wij willen nog dromen van die oude vervallen boerderij die we in ere kunnen herstellen.

Wat is je favoriete plek om met je kinderen met vakantie te gaan in Frankrijk? 

Zonder enige twijfel: Normandië. En niet alleen omdat wij als ouders daar heel gelukkig van worden (lekker eten en drinken) en we onze Franse vrienden treffen in de zomer. Maar ook omdat je daar mooie huizen kan vinden, zolang je niet aan de kust gaat zitten maar 20 minuten land inwaarts, in de Pays d’Auge. Het wordt er nooit snikheet maar het is ook weer geen Bretagne. En er is veel te doen samen met de kinderen.

LEES OOK: NORMANDIË; PERFECT VOOR EEN ROADTRIP MET DE KINDEREN

NORMANDIE ROADTRIP MET KINDEREN | CITYMOM.nl 1

4. Wat is je favoriete Nederlandse modemerk voor kinderen?

Mag het ook Belgisch zijn, want Nederlands gaat me (nog) niet lukken denk ik… Buissonniere is fantastisch. Mooie basics die ook echt mooi blijven voor prijzen die Hema-waardig zijn.

Wat is je favoriete Franse modemerk voor kinderen?

Cezarie, maar als ik die mijn kinderen aandoe krijg ik de Nederlandse moedermaffia over me heen haha! Allemaal kraagjes en bloomers.

5. Bij welke Franse webshop winkel je het liefst voor je kids?

Mijn top 5 naast de hierboven genoemde merken:

Marlot

Lillilotte

Comptoir des Polissons

La Chemise de papa

Frangin Frangine

Het boek ‘Leef als een Parisienne’ van Renee is overal verkrijgbaar, ook op Renee’s webshop www.renee-k.com waaronder een luxe cadeau editie. 

uxe-editie-leef-als-een-Parisienne

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.