PROJECT 333 KLEDINGKAST DETOX

 

Ben je nog opzoek naar een goed voornemen voor 2023? Dan heb ik iets voor je! Een Detox! Niet een lichamelijke, maar een kledinkastdetox. Oftewel Project 333. Dit is geen geheime code. Dit betekend 3 maanden lang 33 kledingstukken in je kast en alleen die 33 kledingstukken dragen. 

In een tijdschrift las ik een artikel over vrouwen die het wat ‘anders dan anders’ aanpakte m.b.t. de consumptiemaatschappij. Zo was er een vrouw die al haar bezittingen had verkocht en zonder geld wilde leven, alleen maar ruilen. Dat leek mij niks. Uiteindelijk die vrouw ook niet, want het bleek doodvermoeiend.

Een ander vrouw probeerde zo min mogelijk afval te produceren. Geen slecht doel en het lukte haar aardig. Zij had 1 vuilniszak afval per jaar. Ik 2 per week dus die challenge… ‘Not accepted’.

De derde vrouw deed mee aan ‘Project 333’. Dat betekend dus 3 maanden lang alleen deze 33 kledingstukken dragen. De rest van je kleding hang je uit het zicht. Dit is inclusief jassen en schoenen, exclusief ondergoed, panty’s, zwem-en sportkleding en pyjama’s.

Je mag ook niet ‘vals spelen’ door je pyjama overdag te  dragen.

Ook niet op zondag.

Kijk dit vond ik interessant! Met uitpuilende kasten leek dit mij wel eens verfrissend. Challenge daarom wel accepted!

Vanuit al mijn kleding koos ik 33 stuks uit die ik drie maanden zou gaan dragen. Ik kwam precies uit behalve met mijn schoenen. Dat vond ik een lastige.. Maar voor mijzelf was het al een overwinning dat ik dit ging doen dus besloot dat ik daar dan een beetje mocht smokkelen.

Achteraf bleek dat ik drie maanden ongeveer dezelfde schoenen aan heb gehad dus het kon toch!

Ik dacht ik ga het 1 maand proberen maar ik vond het zo fijn dat ik die drie maanden easy vol hield. Toen ik begon met kleding uitzoeken dacht ik, dit wordt niks. Maar stiekem heb je ieder seizoen wel je lievelings items die je veel draagt. De rest zijn misschien dingen die je al jaren hebt en af en toe wel eens aan doet. Maar nu dus niet. 33 items ‘it is’.

Om jullie een wat beter beeld te geven heb ik opgeschreven wat ik tijdens het project in de kast had liggen.

 • 1 jurkje
 • 1 feestjurkje met pailletten
 • 2 spijkerbroeken
 • 1 zwarte Skinny broek
 • 1 leren broek
 • 2 korte broeken
 •  1 rokje
 • 5 hempjes
 • 7 shirtjes
 • 2 blouses
 • 4 truien
 • 3 vesten
 • 3 jassen
 • 2 paar schoenen

TOTAAL 33 ITEMS! 

33 items in je kast kan ik echt iedereen aanraden. Ik ben s’morgens nog nooit zo snel aangekleed!. Wat ik had verwacht dat ik iets aan wilde dat het in de was zou zitten is niet gebeurd. Ik had altijd wel een hempje en shirt om aan te doen.

De items die je uitzoekt zijn je favorieten dus die wil je ook graag dragen. Je koopt veel minder kleding. Nog een zwarte broek? Nee niet nodig want die heb ik al in mijn kast en een item erbij kopen betekent ook een item van de stapel met 33 stukken halen. Zo word je veel bewuster.

Uiteindelijk had ik een gaaf suède achtig shirt gezien en bleek er die zelfde week een gat te zitten in mijn zwarte shirt. Toen dacht ik, ja dat is een goede vervanging en heb ik m gekocht. Ik heb nog 1 nieuwe flared spijkerbroek gekocht en omgeruild met een oude broek die echt niet meer kon en ik uitgescheurd was. Je koopt dus echt veel bewuster, zo fijn! 

Na drie maanden 33 kleding stukken was ik er wel aan toe om ze te wisselen met andere stukken maar ook de komende drie maanden blijven het weer 33 kleding stukken in die in mijn kast hangen.

Challenge accepted again. 

PS Dit project kan je natuurlijk ook goed toepassen op de kledingkast van je kinderen. 

Wil je meer lezen over Project 333 check dan bemorewithless.com. 

LEES OOK: DIT ZIJN DÉ DUURZAME CONCEPTEN DIE JE ALS MOM MOET KENNEN

 

BLOG BY BETTINA

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.