7 REDENEN OM VOOR EEN HOUTEN KINDERBED TE GAAN

Sommige trends zijn maar van korte duur, terwijl anderen nooit ‘uit de mode’ lijken te raken. Een zo’n trend die nooit te lang kan duren, is het gebruik van naturel hout. Hier volgen 7 redenen om voor een houten kinderbed te gaan.

Reden 1: Duurzaam

Wil jij duurzaam een kinderkamer inrichten, dan is naturel hout een prima keuze! Kies je voor naturel houten bed, dan weet je dat er geen chemische middelen op het bed zijn aangebracht.

Naturel houten bedden passen dan ook heel goed bij een duurzaam ingerichte kamer, goed voor het milieu en goed voor je geweten.

Reden 2: Hoge resellwaarde

Hout is tijdloos, zeker als je voor de naturel variant kiest. Heb je een houten kinderbed over wat niet meer wordt gebruikt? Verkoop het dan voor een goede prijs. Het massieve hout verliest niet snel zijn waarde, prima dus om tweedehands te (ver-)kopen.

Reden 3: Stevige kwaliteit

Het eerste kind wat nog nooit op zijn bed heeft gesprongen, moet nog geboren worden. Veel kinderbedden zijn gemaakt van gefineerd spaanplaat of MDF. Dit soort bedden kunnen niet tegen de functie van trampoline.

De voorgeboorde schroefgaten hollen uit en de constructie verliest zijn stevigheid. Bij het naturel houten kinderbed zal dit niet gebeuren. Het massieve hout is zo stevig, dat de constructie altijd stabiel blijft.

Reden 4: 100% herbruikbaar

Een naturel houten kinderbed is een bed waar geen chemische bestandsdelen aan te pas zijn gekomen. De bedden van naturel hout zijn zo stevig, dat er in de loop der tijd niets aan kwaliteit wordt ingeleverd. 100% herbruikbaar!

Reden 5: Geweldige uitstraling

Naturel houten bedden hebben een fantastische uitstraling. Het is als het ware net een kameleon en past zich moeiteloos aan iedere omgeving aan.

Door te kiezen voor bepaalde kleuren en materialen, zorg je ervoor dat het houten kinderbed past bij elke soort inrichting. Er zijn maar weinig materialen die zo veelzijdig zijn als naturel hout. Dit is dan ook een van de redenen waarom naturel hout zo populair is en blijft.

Reden 6: Past bij iedere stijl

In het verlengde van het veelzijdige karakter van naturel hout, is het feit dat naturel hout bij iedere stijl past, nog een reden om hiervoor te kiezen.

Of je nu een stoer jongensbed zoekt of meer voor een lieflijke meisjeskamer gaat, vaak kun je naturel houten kinderbedden voor alle stijlen gebruiken. Door zo nu n dan te wisselen van accessoires, kun je de sfeer in een kamer heel makkelijk veranderen. 

Reden 7: Goed te combineren

Met een kinderbed van naturel hout kun je alle kanten op. Het heeft een naturel uitstraling en is daarmee heel goed te combineren met bijvoorbeeld verschillende modellen van kinderbureaus. Naturel hout past overal bij. Vul het aan met leuke accessoires en de kinderkamer is klaar voor gebruik!

Ben je uiteindelijk toch die naturel look zat, wat best moeilijk om voor te stellen is, dan kun je heel eenvoudig je eigen draai aan het bed geven. Gewoon naar de bouwmarkt en verf (op waterbasis!), schuurpapier en een kwast kopen. Je geeft namelijk heel makkelijk een nieuw kleurtje aan een naturel houten bed geven. 

1 Reactie

  1. Bettina

    Ja he!!!

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.