HOE RICHT JE DE KAMER VAN JE TIENER IN?

couchstyle.de

Bijna een tiener in huis? Als je een tiener bent, wil je niet meer slapen in een kinderachtige kamer natuurlijk! Tijd om de kamer VAN je tiener VOOR je tiener in te richten!

Een nieuw bed kiezen

De kans is heel groot dat je dat peuterbed enkele jaren geleden al uit de kamer hebt gehaald. Niet? Dan moet je dat nu echt wel doen! Het is tijd voor een cool tienerbed. Een halfhoogslaper is een populaire keuze.

Vooral omdat je onder dit bed nog opbergruimte hebt. Zeker voor een kleine kamer zijn halfhoogslapers een ideale oplossing. En omdat tieners nu eenmaal graag ‘chillen’ kun je onder de halfhoogslaper ook wat kussens neerleggen om een chillplek te creëren.

Kleuren kiezen

Het belangrijkste onderdeel in het leven van een tiener, want ze zijn er straks niet meer uit te krijgen, is het bed. Nu je een bed hebt gekozen, is het tijd om kleuren voor de kamer uit te gaan kiezen.

Het is het beste om niet een enorme hoeveelheid verschillende kleuren sigma verf voor de tienerkamer te gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor maximaal drie kleuren die uit dezelfde kleurenfamilie komen.

 

Kijk verder of je juist een neutrale kleur als basiskleur wilt, zoals zwart of grijs, dan kun je met accessoires extra kleur aanbrengen.

Natuurlijk kun je ook een meer sprekende kleur op de muren toepassen – gebruik een matte binnenverf zoals Sigma Pearl Clean Matt – en dan juist dan met de accessoires extra rust brengen.

Een plaats voor je tiener om zich terug te trekken

Hoe ouder je kind wordt, hoe meer huiswerk het mee naar huis zal krijgen. Vooral op de middelbare school is er geen ontkomen meer aan. Veel kinderen hebben rust om zich heen nodig om het hoofd bij het huiswerk te houden.

Zet dan ook een bureau op de slaapkamer zodat daar huiswerk gemaakt kan worden. Er zijn ook bedden te koop die gecombineerd zijn met een bureau. Dat is handig voor de kleine slaapkamer.

Nu je kind steeds ouder wordt, zal het ook meer tijd op zichzelf willen doorbrengen. Een plaats in de slaapkamer waar met vrienden ‘gehangen’ kan worden, zal zeker door je tiener op prijs worden gesteld.

Plaats een leuk slaapbankje, handig voor als er iemand blijft logeren. Of zet een zitzak neer en leg er wat kussens bij.

WIL JIJ EEN PERSOONLIJK INTERIEUR ADVIES VAN BETTINA, KLIK DAN HIER VOOR MEER INFORMATIE!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.