DIT ZIJN DÉ DUURZAME CONCEPTEN DIE JE ALS MOM MOET KENNEN

van wiegverhuur tot duurzame luierophaalservice! 

We schreven al eerder een blog over duurzame kinderkledingmerken; Dat is misschien ook het eerste als je aan Duurzaam & Kinderen denkt. Maar wist je dat er momenteel heel veel duurzame initiatieven zijn. 

Een beetje bewuste ouder die koopt geen hele uitzet voor de babykamer meer, maar huurt deze namelijk. Kinderkleding ook Er is een duurzame luierservice die de vieze luiers zelfs op komt halen om ze te recylcen. Ook alle benodigdheden om te reizen met je kind huur je. Weg met die ouderwetse blije babydoos, de duurzame kraambox is HET! 

Alles over de gaafste duurzame concepten voor ouders lees je in deze blog. 

duurzame concepten

1. CRIBSTER, WIEG HUREN

Een wieg gaat hooguit zes maanden mee, maar kost met matras, lakens en dekentje zeker zo € 400. De oplossing: huur een wieg bij Cribster! De wieg wordt thuisbezorgd inclusief alle toebehoren. Zo bespaar je minimaal 50% en daarnaast natuurlijk een hoop geregel.
Door een wieg te huren geef je bovendien je baby een duurzame start! 

De wieg wordt geleverd inclusief: molton (2X), bedzeiltje (2X), hoeslaken (2X), laken (2X) en deken (1X). 

Wij zijn helemaal verliefd op de rotan wieg van het merk Bohemian Baby die je kan huren, zie foto. Geweldig toch dat je die kan huren voor de babykamer! 

2. NATUURLIJK KRAAMPAKKET DALALOU

DaLaLou biedt 4 soorten natuurlijke kraampakketen. O.a. het luxe natuurlijke & vegan kraampakket bevat alles dat je nodig hebt rondom de geboorte en nog een boel fijne extra’s. Het bevat duurzame, eerlijke en liefdevolle producten met extra cadeautjes en producten zoals een biologische kruidenmix voor bad en thee, wasbare zoogcompressen en pure babymassageolie.

3. BABYLOOP (BABYSPULLEN)  

Babyspullen leasen is tot 70% goedkoper, gemakkelijk en duurzaam! 

BabyLoop least babyproducten aan gezinnen. Door hun producten meerdere levens te geven zorgen ze ervoor dat alle babyproducten optimaal worden gebruikt. Als één item door meerdere kinderen wordt gebruikt lever je een bijdrage aan een betere wereld! 

Het assortiment bestaat uit babyspullen die je het eerste levensjaar gebruikt en die veel ruimte innemen (zoals een box of badje) of duur zijn in aanschaf (co-sleeper en wipstoel). Ze selecteren producten op basis van kwaliteit en gebruik van duurzame materialen.

Het werkt als volgt: kies die producten die jij wilt ontvangen via Babyloop, nieuw of refurbished (opgeknapt), plan de bezorging in en wanneer je de producten niet meer gebruikt, stuur je ze retour. Simpel toch?

4. DOERAKKIES, DUURZAME LUIERSERVICE 

Wist je dat we met zijn allen in Nederland meer dan 2 miljoen luiers per dag weggooien? En dat dit bij elkaar ongeveer 5-8% van het totale restafval is? Daar besloot Doerakkies aan te doen d.m.v. een duurzame luierservice.

Via de website van Doerrakies kan je een luierpakket uitkiezen dat maandelijks bij je thuis wordt bezorgd. Daarnaast komen ze wekelijks de vieze luiers ophalen en zorgen dat die bij Stichting Luierrecycling Nederland terecht komen. Zo komen de luiers niet meer bij het restafval waar ze vaak worden verbrand.

Samen met de Stichting wordt op deze wijze het recycle proces in Nederland op gang gebracht. Bij het recycleproces wordt het plastic, het papier en de babypoep gescheiden van elkaar. Daardoor kan er van het plastic nieuwe plastic producten worden gemaakt, zoals flessendopjes of bloempotten. De ontlasting kan gebruikt worden om biogas van te maken. Zo wordt er veel zorgvuldiger omgegaan met de grondstoffen. Super goed initiatief dus!

5. REISWIEG.Nl; KWALITEIT PRODUCTEN HUREN VOOR OP REIS

reiswieg.nl is het reisplatform waar je comfortabele kwaliteit producten kunt huren om je kindje tussen de 0 en 12 jaar veilig en gezond te kunnen vervoeren en/of lekker kan laten slapen: in het vliegtuig, in de auto, indoor & outdoor. 

Een van de belangrijkste focuspunten is goede producten te bieden waardoor je kindje lekker lang kan slapen.Denk bijvoorbeeld aan ’s werelds enige autobedje en autostoeltje in één die je kan huren, de Jane Matrix Light 2. Hierbij kunnen baby’s veilig in de auto liggen t/m 75cm en zitten t/m 13kg. Deze handige set kun je ook weer op de kinderwagen plaatsen als je op bestemming bent, en gebruiken in 4 standen. 

Het Nederlandse merk Wick Wings heeft een opblaasbaar kwaliteit vliegtuigbedje met antislip ontwikkeld waardoor kinderen tussen de 0-7 jaar veel beter kunnen slapen en ontspannen in het vliegtuig. Ook deze is te huur. 

Los van de vliegtuigbedjes, autobedjes en transporttassen verhuurt (en verkoopt mochten ze bevallen!) Reiswieg.nl o.a. campingbedjes, kinderwagens, buggy’s, wippertjes, kinderstoelen, speelgoed en nog veel meer.

Alles zodat jij met je kids zo comfi en duurzaam mogelijk op reis kan. Ze hebben sinds dit jaar ook studenten klaarstaan op Schiphol bij de vertrek/aankomsthal om je de gehuurde spullen te overhandigen en/of in te leveren. Wat een service! 

6. TINY LIBRARY – LEASE JE BABYUITZET 

Tiny Library is dé plek om jouw gehele babyuitzet te leasen. Want waarom zou je alles nieuw kopen, als je babyspullen maar kort of nauwelijks gebruikt? Voor een vast bedrag per maand huur je alles wat jouw baby het eerste jaar nodig heeft, denk aan een co-sleeper, kinderwagen en kolfapparaat.

Puck en Julie geven advies over welke spullen je echt nodig hebt, bezorgen ze bij je thuis en halen ze op als je ze niet meer gebruikt. Na een grondige check en reiniging kan jouw uitzet door naar een volgend kindje. Scheelt jou geld, stress en opslag. En misschien wel belangrijker; samen maken wij de wereld zo een stukje duurzamer voor onze kinderen. 

Op Tiny Library is veel informatie te vinden over alle te leasen producten (bijvoorbeeld ook van Bugaboo) en Julie en Puck helpen je met liefde waar nodig. Wij zijn fan van dit concept!

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.