8X MUSTHAVES VOOR ALS JE NET EEN BABY GEKREGEN HEBT

musthave baby

GEFELICITEERD! Je bent MOM geworden van een heel lief klein mensje. Hoewel je helemaal in de wolken bent, is het de eerste maanden ook wel echt pittig. De eerste keer omdat je misschien nog niet helemaal weet ‘hoe het allemaal moet’. De tweede keer omdat je naast een baby ook nog een klein kleutertje hebt rondlopen… Er zijn daarom een paar MUSTHAVES die deze periode net wat aangenamer kunnen maken. Eigenlijk kon ik in mijn kraamtijd niet zonder onderstaande essentials, dus vandaar dat ik ze graag met jullie wil delen! Doe er je voordeel mee en zorg dat je dit de eerste drie maanden na de geboorte van je kind altijd in huis hebt!

1. Comfi kleding

Je denkt: ik ben bevallen en pas weer in mijn oude kleding… helaas! Dat duurt nog even… aangezien je de eerste tijd sowieso lekker veel thuis bent kan je maar het beste de meeste chille ‘huisoutfits’ hebben. Lekkere comfi broeken, een borstvoedingsshirt (mocht je BV geven), een leuke sweater en fijne dikke sokken. In zo’n outfit kon je mij uittekenen, maar hé comfort is belangrijk deze eerste maanden!

2. Netflix

Soms heeft je baby een ‘regeldagje’ zoals dat heet… en wil het de hele dag drinken, drinken, drinken. Tja, dan kan je dus niet veel. Maar gelukkig is daar Netflix! Ik deed altijd wel mijn koptelefoon op, omdat ik het geluid anders zielig vond voor mijn baby. Maar eenmaal geïnstalleerd, dan is zo’n regeldag heel goed door te komen met je favo serie de hele dag aan!

3. Iphone 8 

De eerste maanden heb ik wel 1000 foto’s gemaakt! Een fijne telefoon is dan ook onmisbaar als kersverse moeder! Bijvoorbeeld, de nieuwe Apple iPhone 8. Dankzij beeldstabilisatie, een 12 megapixel achtercamera én 7 megapixel selfie camera (ja je gaat heel veel selfies maken van jou en je baby!) maak je heldere en scherpe foto’s en video’s van je pasgeboren spruit! Hij is ook nog eens draadloos oplaadbaar en door de grotere batterij en de snellere processor kun jij nog meer en langer genieten van je iPhone. Als MOM kan je daarom niet zonder deze musthave!

4. Koffie

Nog zo’n gevalletje waar je niet zonder kan… koffie! HEEL VEEL koffie! Want ja slapen en baby’s… je weet dat gaat de eerste maanden nog niet zo goed samen. Zorg dus voor genoeg ‘cups’ in huis!

5. Hulp van vriendinnen

Heerlijk de eerste week zo’n kraamhulp in huis die alles uitlegt, je huis schoonmaakt, helpt met de baby, wast en kookt. Maar na een week is ze weg… Je partner is waarschijnlijk aan het werk (top die 2 dagen verlof!) en daar zit je dan! Schroom daarom niet om hulp te vragen aan vriendinnen. Je andere kind van of naar school brengen? Oppassen, boodschappen doen of koken. Biedt een vriendin het aan; zeg JA! Zo niet; vraag erom als je het nodig hebt of boek een oppas via Charly Cares!

6. Me-time

Je bent erg druk die eerste maanden maar als je dan even een moment voor jezelf hebt, vond ik het heerlijk even in een tijdschrift te duiken. Voor mij echt een momentje me-time! Maar ook een half uurtje in bad, of gewoon lekker even op bed liggen. Als je maar even die ME momentjes inplant, daar laad je echt van op en zo kom je die eerste maanden beter door.

7. Lekkere deken voor op de bank

Ik heb nog nooit zo vaak op de bank gezeten als die eerste drie maanden toen ik een kind had gekregen! OK, die twee weken voordat ik een kind kreeg zat ik er ook non-stop op… maar omdat ik zo vaak en veel op de bank zat heb ik mijzelf een mooie deken voor op de bank cadeau gedaan! Want een lekker dekentje is essentieel natuurlijk. Nestel je er lekker onder en zie punt 2… Netflixen maar!

8. Goed gevulde vriezer en een berg chocolade koekjes

Veel eten in huis vond ik echt een MUST! Want A geen zin om het huis uit te gaan voor boodschappen en B geen zin/tijd/energie om te koken! Zorg dus voor een goed gevulde vriezer, drie maanden lang! Ik MOEST ook echt chocolade koekjes in huis hebben… Maar dat is voor iedereen anders natuurlijk, al kan ik het wel aanraden 😉

LEES OOK: 10 MUSTHAVES VOOR JE BABY

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl Oprichtster van CITYMOM en hoofdredacteur is Bettina Neseker: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kids. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi goed en bijzonder vind deel ik met jullie”!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.