DOE EEN 17e-EEUWSE FAMILIE FOTOSHOOT!

Familie fotoshootFamilie fotoshoot

Je kent het wel, de typische familie fotoshoot waarbij je altijd weer geforceerd gezellig moet doen op de foto. Er worden zoveel foto’s gemaakt dat je op een gegeven moment spierpijn krijgt van het lachen in je wangen. Iedereen moet er ook altijd tiptop uit zien. Uiteindelijk krijg je de foto’s en ziet het er net nep en te geforceerd uit.

17e-eeuwse familie fotoshoot

Stel je voor dat je juist een familie fotoshoot houdt waar de foto overduidelijk nep is, dat het juist grappig is. Denk aan een hoe ze vroeger op de foto gingen, zo’n ouderwets portret waar iedereen zo serieus kijkt. Het lijkt net echt doordat jullie als gezin echte kleren uit de 17e eeuw aan krijgen. Met het hele gezin gaan jullie jezelf verkleden en op de foto alsof jullie in de 17e eeuw leven.

Familie belevenis

Met de familie op de foto gaan en helemaal verkleed is echt een hele belevenis. De foto maken is niet alleen altijd een succes, ook het maken van de foto is al een leuke ervaring. Iedereen ziet er meteen anders uit in een kostuum van de 17e eeuw.

Probeer nu als familie allemaal een pokerface te houden voor de foto. Of dat gaat lukken is nog de vraag, met een beetje tijd en geduld wel. Uiteindelijk krijg je wel foto’s waar je later nog steeds om kan lachen. De belevenis eromheen is ook al een uitje op zich.

Van ver lijkt het misschien een ouderwets kitsch schilderij, maar kijk je dichterbij zie je dat het jullie gezin is. Hoe leuk om deze ervaring te delen met anderen, die jullie waarschijnlijk raar aan zullen kijken en zullen lachen.

Deze hele familie fotoshoot is te doen bij The Milkmaidproject in Amsterdam. Sander Veeneman, fotograaf die alles weet over licht en kleur van de 17e eeuw, maakt de foto’s en leidt jullie rond in het minimuseum. Meer informatie over de familie fotoshoot is te vinden op de website van The Milkmaid project.

1 Reactie

  1. Peter Boon

    Hoeveel kost het om dat te doen? Ben van plan een neven/nichten dag van te maken.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.