WAT ZIJN DE MEEST GEKOZEN MEISJESNAMEN VAN 2021?

Ben je op zoek naar een meisjesnaam voor je baby? Je kunt veel inspiratie opdoen op het internet. Er zijn natuurlijk ontzettend veel mooie namen, maar hoe kies je nu een babynaam waar jij helemaal dol van bent?

Er zijn verschillende manieren waarop je een meisjesnaam kunt bedenken. Namen hebben bijvoorbeeld betekenissen of je kunt een eigen verzonnen naam bedenken. Wil je weten waar namen vandaan komen en welke namen het meest populair zijn? Lees dan een stukje verder!

Nederlandse namen

De Hollandse namen worden soms een beetje vergeten, maar ze zijn toch echt wel heel leuk! Nederlandse namen komen uit de Germaanse tijd vandaan. In die tijd moesten namen uit de heiligenkalender of uit de oude geschiedenis voorkomen.

Germaanse namen herken je aan de twee delen namen. Zo was er bijvoorbeeld de naam Elizabeth dat nu Lisa of Elisa is geworden. En voor een jongensnaam was dat bijvoorbeeld Cornelis dat nu Cor is Niels is. 

Er werden ook veel kinderen naar iemand in de familie vernoemd. Dat zagen veel mensen als een eerbetoon en traditie. Tegenwoordig wordt het nog maar weinig gedaan.

Populaire meisjesnamen 2021

Om inspiratie op te doen voor populaire meisjesnamen kun je de meisjesnamen top 100 bekijken. In het afgelopen jaar zijn er behoorlijk vaak namen voorbij gekomen zoals Liv, Olivia, Liva of Livia. Deze namen staan zelfs in de top 3.

Populaire namen kunnen ook per regio of provincie verschillen. Dat is eigenlijk best leuk om te zien. Je kunt dus altijd even naar de top 10 in jouw provincie zoeken. 

Een meisjesnaam wordt populair op het moment dat het bijvoorbeeld in het nieuws komt en veel mensen de naam gaan gebruiken. Hoe vaker de naam dus gegeven wordt, hoe populairder die zal zijn. 

Namen op basis van betekenis

Voor veel mensen is het belangrijk dat de naam een passende betekenis heeft. Je kunt een betekenis van een naam op zoeken.

Soms hebben namen ook twee betekenissen en kun je dus kiezen welke je wilt gebruiken. Een betekenis is niet voor iedereen belangrijk, wat maakt dat sommige mensen niet eens weten wat zijn of haar naam betekent.

Vrijwel iedere naam heeft een betekenis, of een deel van de naam heeft een betekenis. Vind jij het belangrijk dat een betekenis bij je kind past? Dan is het belangrijk dat je hier onderzoek naar doet voordat je een definitieve naam kiest.

Foto: Meri Meri

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.