BLOG MIEKE: BABYZWEMMEN

Thailand amy zwembad

Toen ik zwanger was maakte ik onbewust een lijstje in mijn hoofd met activiteiten die ik sowieso met kleine Amy wilde gaan doen. Naar de speeltuin, kinderboerderij, lekker gaan fietsen, naar de dierentuin en babyzwemmen.

De eerste maanden kwam het tijdstip van het babyzwemmen in het zwembad hier in de buurt niet lekker uit, dus stelde ik het steeds uit. Maar met een half jaar dacht ik enthousiast let’s go! Amy vond douchen en badderen toen al heerlijk, dus ik ging er vanuit dat dit 1 groot feest voor haar zou zijn.

Amy werd om 12.00 uur wakker van haar ochtendslaap en we moesten om 13.00 uur in het zwembad zijn. Tijdens haar ochtendslaap had ik alle spullen gepakt zodat we lekker op tijd weg konden na haar boterham. We waren te vroeg moesten nog even wachten voor we een kaartje konden kopen. Samen met Amy ging ik in de entree van het zwembad wachten en meteen brak het zweet me al uit. Pfff…. Wat is het warm hier!

Winterjassen uit, sjaals af.. zo dat is een stukken beter. Niet veel later ging de kassa open, maar ja nu had ik zoveel losse spullen en geen kinderwagen waar ik alles aan kan hangen… Kaartje gekocht, terug naar de spullen en alles aan me hangen inclusief Amy. Ik duwde de deur van het zwembad open en meteen kwam die warmte en chloorgeur me tegemoet…. Pffff hier is het nog warmer!

We gingen zo’n piepklein hokje in, met zo’n klapbankje waardoor de deur dan niet meer open kan. Ow.. waarom heb ik niet thuis alvast onze zwemkleding aangedaan… wat een gedoe. Ok omgekleed en al, top het hokje kan op slot, ow nee moet een euro in, waar is mijn portemonnee? natuurlijk helemaal onderin de tas gezakt.. euro erin, handdoeken mee, bandje om de pols.. Klaar!

Voorzichtig loop ik naar het zwembad en er drijven al wat moeders, een enkele vader en de babietjes. Eerst laat ik Amy rustig wennen en dan gaat zonder aanwijzing iedereen ineens in een grote kring en beginnen ze te zingen?!!? Veel kindjes gieren het uit maar Amy kijkt met grote ogen om haar heen. Na 20 minuten tegen het einde van de les ontdooit Amy en spettert ze vrolijk mee.

Dan geeft de juf aan dat het liedje de zevensprong komt en op 1 stukje moet iedereen onder water.. Iedereen? Ok prima, kan ik. En dat is 1, en dat is 2 en dat is 3, en dat is 4, en dat is 5, en dat is 6 en dat is zeeheeeeven. Plons.. samen met Amy duik ik onder water. Wanneer ik boven kom en om me heen kijk ben ik de enige moeder die ook onder water ging! Ow.. dat was dus niet de bedoeling.. Na de les spetter ik met Amy nog wat rond voordat ik eruit ga. Vind het toch wel een beetje gek… Het is net alsof je in bikini door de speeltuin loopt!

Na het zwemmen stappen we samen onder de douche.. tja dat hele proces van omkleden begint nu natuurlijk de andere kant op. Weer dat kleine hokje in, waar kan ik Amy neerzetten? Oeh weer al die dikke kleren aan. Pff zo warm.. Zo allebei weer aangekleed, jassen aan en hup zo snel mogelijk naar buiten naar de fiets. Wow wat een onderneming was dit, dit ga ik echt NOOIT meer doen! We gaan wel lekker zwemmen in de zomer, als we buiten in het zonnetje kunnen zitten en heerlijk aan de rand van het zwembad op kunnen drogen.

Het is nu een half jaar later en ik zie mezelf nog hannessen in het zwembad. Maar nu heb ik mijn bikini al aan en als ik opzij kijk zie ik de zwemtas klaar staan. Wat je allemaal over hebt voor een half uurtje waterpret met je kleintje….

 

Blog by Mieke Schuurman

Mieke is moeder van Amy (geboren februari 2014) en al 13 jaar samen met haar lief. Woont sinds haar studie in Rotterdam en had nooit gedacht dat zij daar zou blijven hangen. Nu met het dertigersdilemma onder de arm de wereld aan het ontdekken! Net begonnen als sporttrainer bij Mom in Balance en begonnen met de opleiding voor kinderyoga. Altijd bezig met interieur, mode, muziek en reizen en deelt graag haar nieuwe ontdekkingen en verhalen met ons op CITYMOM.

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.