HOE BESPAAR JE OP DE VERZEKERINGEN VAN JE GEZIN?

Besparen op de verzekeringen van je gezin

Als gezin heb je waarschijnlijk meerdere verzekeringen lopen, denk aan zorg-, woon- en aansprakelijkheidsverzekeringen. Als je verscheidene verzekeringen voor meerdere mensen hebt lopen, kan dat nogal zorgen voor onoverzichtelijkheid en hoge totale kosten. Hieronder staan lifehacks om je kosten in kaart te brengen en overzichtelijk te houden. 

Welke verzekeringen heeft je gezin ook alweer? 

Om erachter te komen welke verzekeringen je hebt, kun je je maandelijkse bankafschriften nagaan. Hierdoor kom je transacties van verzekeraars tegen en heb je snel een lijstje gemaakt van wat je allemaal hebt lopen, terwijl je de polisbrieven of -mails misschien al lang uit het oog bent verloren. Misschien kom je er zelfs achter dat je voor bepaalde zaken dubbel verzekerd bent. 

Welke verzekeringen heb je écht nodig?

Nu je een idee hebt van welke verzekeringen je maandelijks betaalt, kun je een selectie maken van verzekeringen die bij nader inzien toch niet zo nodig zijn. Let wel dat er zaken zijn waarvoor verzekeringen verplicht zijn. In Nederland is het namelijk verplicht om een zorgverzekering te hebben.

Als je een auto of motor bezit, zul je hier minstens een wettelijke-aansprakelijkheidsverzekering voor moeten afsluiten. Verder zijn er verzekeringen die sterk worden aangeraden, omdat ze je veel ellende kunnen schelen: de inboedel-, opstal- en aansprakelijkheidsverzekering. De opstalverzekering is alleen nodig in het geval dat je een koopwoning bezit. 

Hoe vind je de voordeligste verzekering? 

Je bent waarschijnlijk wel bekend met vergelijkingssites, waar je prijzen en bepaalde polisvoorwaarden van verzekeringen kunt vergelijken. Je zult je dan wel nog even goed moeten verdiepen in de details van de polisvoorwaarden. Maar er is meer wat je kunt doen om goedkoper uit te zijn…

Kun je korting krijgen, omdat je veel verzekeringen hebt? 

Door meerdere verzekeringen tegelijk af te sluiten, kun je korting ontvangen. Je kunt namelijk een verzekeringspakket afsluiten. Op basis van jouw situatie wordt per verzekering de verzekeraar met de beste voorwaarden en prijs die bij jou past gekozen. Je hoeft dus niet al deze verzekeringen bij één verzekeraar af te nemen voor korting. 

Het is belangrijk om te weten dat zorgverzekeringen nooit in deze verzekeringspakketten vallen, maar een hele lijst, waaronder fiets-, inboedel- en reisverzekeringen bijvoorbeeld wel. Daarbij is het bij zo’n alles-in-éénverzekering superhandig dat al je afgesloten verzekeringen op één polis terug te vinden zijn.

Dit betekent ook dat je te contact hebt met slechts één contactpersoon. En als je schade hebt in verschillende categorieën, wordt dit in één keer per maand afgeschreven. Het is dus echt een uitkomst als je van overzicht houdt!

Meer informatie over het vergelijken van verzekeringen en welke soorten verzekeringen in verzekeringspakketten kunnen worden afgesloten vind je hier.

LEES OOK: ZORGVERZEKERING & KINDEREN; WAAR MOET JE OP LETTEN

BLOG BY BETTINA @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.