BLOG MIEKE: DAT ZOU IK ECHT DUS NOOIT DOEN

Voordat Amy er was had ik geen idee van wat voor moeder ik zou zijn, maar ik wist wel dat ik sommige dingen noooooooiit zou doen. Ik zag een keer een vader fietsen met een kindje voorop die in slaap was gevallen. Met moeite hield hij het hoofdje vast en schuldbewust keek hij om zich heen. Ik dacht ‘wat slecht die papa is zeker te lang doorgegaan in de speeltuin en heeft niet eens doorgehad hoe moe zijn kindje was’. Of die filmpjes van America’s funniest home videos waarbij kindjes in slaap vallen bij het eten, hilarisch maar ik vond het altijd zo zielig! Wat ik ook nooit snapte waren zwangere vrouwen die ongegeneerd aan hun buik aan het krabben waren.. of moeders die midden in je zicht hun neus tegen de billen van hun kindje drukken om te ruiken of er iets in de luier zit..

Vorige week ben ik met Amy naar de dierentuin geweest, een half uur op de fiets heen en een half uur terug. Ja je raadt het al.. Op de weg terug was ik nog vrolijk aan het zingen en in het begin humde ze lekker mee, maar op een gegeven moment werd ze een beetje stil en ging ze knikkebollen. Met mijn linkerhand hield ik haar hoofdje tegen om te voorkomen dat ze helemaal krom in slaap zou vallen. Stiekem moest ik heel erg om mezelf lachen… Dit zou ik dus noooooiiiiiittt doen!

Een paar dagen later ging ik ‘s ochtends naar de speeltuin en Amy vond het heerlijk in de zandbak, voor de verandering at ze geen zand dus ik was helemaal in de gloria! Tegen lunchtijd gingen we naar huis en aten we makkelijk een boterham in de keuken. Amy zat in haar kinderstoel en ik stond met mijn rug naar haar toe mijn eigen boterhammen te smeren. Ik was lekker aan het meezingen met de radio en draaide me om naar Amy. En ja hoor…. Daar zat ze te knikkebollen! Ondertussen at ze nog wel een beetje haar boterham, dus ik hoopte dat ze nog wat brood binnen zou krijgen voor ze helemaal in slaap viel. Nou ja, dit zou ik dus noooooooiiiitt doen!

Tja en dan dat krabben aan je buik tijdens je zwangerschap en het ruiken aan luiers? Dat hoef ik jullie al helemaal niet uit te leggen. Als je buik groeit rekt je huid nou eenmaal uit en ja DAT KRIEBELT!!! En om nou de broek helemaal uit te doen, in een aparte ruimte, om te kijken of je een luier moet verschonen, dus echt niet!

 

Blog by Mieke Schuurman 

Mieke is moeder van Amy (geboren februari 2014) en al 13 jaar samen met haar lief. Woont sinds haar studie in Rotterdam en had nooit gedacht dat zij daar zou blijven hangen. Nu met het dertigersdilemma onder de arm de wereld aan het ontdekken! Net begonnen als sporttrainer bij Mom in Balance en begonnen met de opleiding voor kinderyoga. Altijd bezig met interieur, mode, muziek en reizen en deelt graag haar nieuwe ontdekkingen en verhalen met ons op CITYMOM.

Photocredits: www.bethanymenzel.com

 

 

Vorige artikel

MISS RUBY TUESDAY

1 Reactie

  1. Malou

    Haha! Erg leuk blog Mieke. En herkenbaar; ook hier regelmatig een knikkebollend kind op de fiets (ik heb een hele getrainde rechterarm inmiddels van het ondersteunen van mijn dochters hoofdje ;-).En dat eten: knap dat ze dan toch half slapend dooreten!

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.