BLOG LIESBETH; HUILEN

studioproba

Noortje en Annabel zijn bijna vijf. Ze hebben nog steeds hun buien en kunnen er wat van. Dat mag ook. Ze vertonen gedrag wat ik zo nu en dan best snap. Gister huilde Noor en ik tilde haar op. Haar lange benen bungelden ergens langs mijn lijf. “Waarom huil je?” Ze zei dat ze het niet wist en haalde haar smalle schoudertjes op. “Wil je gewoon even lekker huilen?” zei ik.  “Ja mama ik wil gewoon even lekker huilen.” “Oke doe maar lieverd”.
Ik snap dat. Echt! Heb het zelf namelijk ook weleens. Even huilen omdat er onbewust iets dwars zit maar het waarom benoemen lukt dan niet. En als ik heb gehuild, nou, dan lucht dat op.
Vervolgens komt Annabel van de bank gedreuteld met een betraand gezicht. “Hee wat is dat nou?” zeg ik. Door haar snikken heen zegt ze dat ze ook moet huilen omdat Noortje moet huilen. Haha.. hoe lief is dat? Stond ik daar twee meisjes te troosten. Een op m’n linkerschouder en eentje op m’n rechterschouder. Wat een liefjes zijn het toch ook. Op zo’n moment ben ik relaxed en voel ik me heel erg verbonden met mijn meiden. Het volgende ogenblik komt Mike binnen en na alle tranen te hebben gedroogd hangen ze alweer in zijn nek. Weet je wat ze naar me roepen vanaf papa zijn schouders? Dat ik een stomme mama ben. Jaaaaa hoorrrr tuurlijk. Ik loop met een glimlach op mijn gezicht op ze af en wil een potje stoeien. De reactie die ik terugkrijg is dat ze me een soort van mep geven. Wel potver!! Het zal niet helemaal expres bedoeld zijn en echt pijn doet het ook niet maar de tranen springen in mijn ogen. Wat zei ik nou net? Dat mijn dochters liefjes zijn?  Pffff…. Irritante meiden zijn het nu. Opeens moet ik huilen. Mike komt met Noortje en Annabel naar me toe en ze zeggen sorry. Vervolgens krijg ik de vraag waarom ik huil. Ik geef geen antwoord en ik hoor Noortje zeggen “Huil maar lekker hoor mama”. En dat doe ik dus ook.

BLOG BY LIESBETH STERRENBURG

Liesbeth is moeder van tweeling Noortje en Annabel en is samen met Mike al 4 jaar de zeer trotse ouders van deze twee meisjes. Zoals ze zelf zegt: “ze zijn heel leuk, onze twins, maar ook zeer vermoeiend, zeer eigenwijs, zeer creatief en ondernemend, vasthoudend en strijdlustig”. Genoeg om over te schrijven dus!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.