BLOG BETTINA: PRINSES

Suussies

De dag dat mijn dochter drie werd, was het natuurlijk groot feest. Er was taart, ballonen, een Nijntje slinger, het was lekker weer, er waren cadeautjes en natuurlijk familie & vriendjes en vriendinnetjes. Een verjaardag, hoe een verjaardag moet zijn als je drie wordt. Voor mij staat deze verjaardag vooral in mijn geheugen gegrift als ‘De Dag dat Bobbi geen Broek meer wil dragen’. EN JA, DAT VIND IK HEEL ERG!!! Los van het feit dat ik haar Bobbi heb genoemd omdat ik wist dat het een stoer kind zou zijn… wàs het ook een stoer kind. Totdat Bobbi drie werd, had ze überhaupt nog nooit een jurk gedragen! Het stond haar gewoon niet. En broeken waren dus lekker stoer. Soms zie je wel eens een baby die nog amper kan kruipen in een jurk.. arm kind denk ik dan… Het ziet er toch niet uit een baby in een jurk.

Maar goed, die derde verjaardag… Toen kreeg ze een ‘prinsessenrok’. Knal roze. Het moment dat Bobbi deze prinsenoutfit kreeg en aantrok wil ze prinses zijn. Of laat ik het anders zeggen, ze IS een prinses.. En een prinses draagt natuurlijk geen broek. “Nee Mama ik ben een prinses” is het nu iedere ochtend. En zegt ze “Als ik vier ben, dan ga ik naar de prinsessenschool”. Leuk die fantasiewereld van kinderen!

Ik vind het wel nu erg dat ik een hele stapel broeken heb liggen die mevrouw, eh prinses… dus niet meer aan wilt. Vanaf haar verjaardag is aankleden nu iedere ochtend een drama. Want ik wil natuurlijk dat ze ook wel eens een broek draagt. Ik vind het zonde dat die stapel daar voor niks nu ligt. Mijn lieve stoere kind is veranderd is een roze prinses. Hoe lang gaat déze fase duren!?!

 

Foto: Kroon via Suussies

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.