BLOG LIESBETH: PRIETPRAAT

Love

Ik houd ervan. Prietpraat. Verkeerde zinnen, omgekeerde woorden. Zinnen waar ze echt even over nadenken en die vervolgens totaal niet kloppen. Lief vind ik dat. Hier in huis hoor ik hele verhalen over dakzoekjes, je neus snuizen, dat we op vakantie gaan naar Iebiebsa, dat soort dingen. Zo lollig, ik word daar heel blij van. Die wijsheid van een bijna vierjarige. Ik verbeter onze meiden wél regelmatig. Dan zeg ik dat het een zakdoekje is. Maar nee hoor, ze houden stug vol met hun dakzoekje. En hun brakzoekje. Prima.

Maar er breekt een andere fase aan. Afgelopen weken is er iets veranderd. Ineens lijkt het of hier twee volwassen kinderen wonen. Ze praten erop los. Met de juiste intonatie en af en toe een wijzende vinger.

“Heb jij de kast verplaatst? Wat jammer. Zet hem maar weer aan die andere kant hoor. Dan kan ik beter spelen. Noortje pak jij die stoel even? Dan gaan we klimmen en onze knuffels op de kast leggen. Neeee dat kan niet. Straks vallen we. Met twee handen. Goed vasthouden en dan ga je heus niet vallen hoor. Noortje Noortje kom maar. Zet je druiven maar even in de kast. Ik haal de doos er wel uit. Alsjeblieft Noortje. Dankjewel Annabel”.

Ik wil de meiden een knuffel geven en loop naar ze toe. “Hee grote meiden van mama” zeg ik en ik geef ze een kus. “Ga weheeeeg” krijg ik om mijn oren met daar achteraan de woorden “Wil je even niet praten mama? Dat doet een beetje pijn aan m’n oortjes”.

Pfff nou oke hoor. Ik ga al. Ze lijken wel dertien in plaats van drie. Is dit normaal? Ja. Is de prietpraat fase nu echt voorbij? Nee toch? Laat het alsjeblieft nog wat langer duren.

Na een paar minuten komen ze naar me toe gelopen en vertellen ze over de basisschool waar ze naar toe gaan. Noortje vertelt met een heel trots hoofd “Tien over straks ga ik naar school mama. Echt hoor. Echt tien over straks”. I love it..

LEES OOK: BLOG MIEKE: DROMEN

Blog by Liesbeth Sterrenburg

Liesbeth Sterrenburg is moeder van tweeling Noortje en Annabel en is samen met Mike al 3.5 jaar de zeer trotse ouders van deze twee meisjes. Zoals ze zelf zegt: “ze zijn heel leuk, onze twins, maar ook zeer vermoeiend, zeer eigenwijs, zeer creatief en ondernemend, vasthoudend en strijdlustig”. Genoeg om over te schrijven dus!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.