BLOG MIEKE; GEZOND WAT IS DAT…

Rens Kroes Oranje Taart

Quinoa, superfoods, antioxidanten, polysachariden, goji bessen, spirulina, hennepzaad, tarwegras, allemaal woorden die niet in mijn woordenboek voorkomen. Dankzij google heb ik er toch een mooi rijtje van kunnen maken. Maar ja toch zijn veel mensen ermee bezig, zou het dan toch goed voor je zijn?

Het afgelopen jaar sport ik veel. Sinds februari ben ik sporttrainer voor Mom in Balance en ben ik de opleiding kinderyoga gestart, hierdoor ben ik zeker 5 dagen in de week aan het sporten. Veel als ik het zo op papier zet en als je me dit een paar jaar geleden had verteld, had ik je heel hard uitgelachen!

Door het vele sporten merk ik dat mijn lichaam om ander eten vraagt. Hmmm.. dit is een uitdaging voor mij. Op dit moment eet ik gewoon goed, pasta, salades, a.g.v.’tjes, dat zijn een beetje onze ingrediënten en als mijn lief niet zo goed kon koken zou ik denk ik elke avond boterhammen of burritos eten. Mijn vriendinnetjes pesten me nog steeds dat ik 12 jaar geleden voor hun broodje knakworst maakte wanneer ze bij mij kwamen eten…!

Afgelopen weekend bedacht ik me, als ik zo vaak sport en daar de discipline voor heb, waarom zorg ik dan niet goed voor mezelf door ook op mijn voeding te gaan letten? Daar ben ik dus vandaag mee begonnen! Mijn lief is vandaag jarig en omdat hij altijd kookt en zorgt dat ik gezond eet, heb ik besloten om een worteltjestaart te maken. Niet zo maar een worteltjestaart, nee eentje van Rens Kroes! Iedereen die met gezond eten bezig is heeft het over haar, dus dit recept heb ik vanmorgen van haar site afgeplukt. Ik ben serieus ruim een uur in de appie geweest om alle producten te vinden, maar als je ze eenmaal thuis hebt is het makkelijk te doen. Het resultaat was echter niet helemaal zoals het zou moeten zijn, wel lekker, maar ik kan me worteltjestaart anders herinneren. Blijkt dat dit meteen een moeilijke taart is om te maken.. Misschien moet ik dan toch maar beginnen met het aanpassen van mijn ontbijt i.p.v. een verjaardagstaart….

 

LEES OOK: Blog Mieke: 9 maanden op, 9 maanden af

 

Photocredits: Rens Kroes. Lees het recept van de taart op de website van Rens Kroes. 

Blog by Mieke Schuurman. 

Mieke is moeder van Amy (febr. ’14) en al 13 jaar samen met haar lief. Woont sinds haar studie in Rotterdam en had nooit gedacht dat zij daar zou blijven hangen. Nu met het dertigersdilemma onder de arm de wereld aan het ontdekken! Net begonnen als sporttrainer bij Mom in Balance en begonnen met de opleiding voor kinderyoga. Altijd bezig met interieur, mode, muziek en reizen en deelt graag haar nieuwe ontdekkingen en verhalen met ons op CITYMOM.

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.