POEZENMIDDAG IN THE CITY

poezenmiddag poezenmiddag poezenmiddag poezenmiddag

Het bezoeken van het kattencafé in Rotterdam stond al een hele tijd op mijn “verlanglijstje”. En het bezoeken van de kattententoonstelling in de Kunsthal voegde ik daar recentelijk aan toe. Het leken mij goede activiteiten om te combineren en ik plande een gezellige poezenmiddag!

Kattententoonstelling Kunsthal Rotterdam 

De middag ging van start in de Kunsthal. Samen met mijn driejarige dochter bezocht ik de tentoonstelling Kattenliefde – Negen levens in de kunst. Na de eerste indrukwekkende ruimte (donkere muren en katten met kroontjes.. hard to hate!), wat kattenplaatjes en een kleine opleving bij een schilderij van een mevrouw met rood haar (“Mama, heeft Ariël ook een poes?”), verloor mijn peuter al snel haar belangstelling. “Hier is ze dus toch nog te jong voor” schoot er door mijn hoofd. Maar deze conclusie was echt te voorbarig, want al snel na deze gedachte kwamen we in een idyllisch indoor parkje terecht. Met kunstgras op de grond, bankjes met echte opa’s, plastic heggetjes en leuke vintage reclameposters aan de muur. In deze ruimte staan televisies met grappige filmpjes en kunnen kinderen ervaren hoe het is om een kat te zijn. Er is onder andere een trampoline (fijn voor kind) en er liggen heel veel zitzakken (fijn voor mama). We vertrokken na een bezoek van ruim een uur vrolijk uit de Kunsthal!

Kinderen t/m 5 jaar bezoeken de Kunsthal gratis. Vanaf 5 jaar is de entree voor kinderen 2 euro. Volwassenen betalen 12 euro. De Kunsthal vind je in het Museumpark (Westzeedijk 341). Je loopt hier bijvoorbeeld vanaf metrohalte Eendrachtsplein of Leuvehaven naar toe.

Kattencafé Pebbles Kitty Cat Café

poezenmiddag Kunsthal Rotterdam - CITYMOM.nl 18

Maar helaas; nog geen echte kat gezien! Gelukkig bood kattencafé Pebbles Kitty Cat Café uitkomst. In dit café lopen een stel echte katten rond. Ondanks dat ik al een tijd naar het kattencafé wilde, had ik toch ergens het idee dat het misschien wel wat viezig of harig zou zijn. Dat bleek (gelukkig!) helemaal niet te kloppen. Het café is mooi, schoon en groot en de katten zien er keurig uit. Het ziet ernaar uit dat de katten heel goed verzorgd worden. Het ontbreekt ze aan niets. Er staan (stijlvolle) klimpalen en voerbakjes en er liggen overal speeltjes. Mijn dochter vond het heel leuk om de katten te aaien. Ze zijn niet verlegen en duiken zo in je mok voor een likje schuim van de chai latte. Toen onze bestelling op tafel stond, werden we enigszins belaagd door een stel katten. Ik moest best even multitasken met peuter op schoot om mijn drankje en taartje te beschermen! Met kind is het wellicht handiger om voor jezelf thee of een appelsapje (iets zonder melkschuim) te bestellen. Zeker als het zweet nog enigszins op je rug staat door de metrorit met buggy. Maar, zeker een aanrader! Leuke, anders-dan-anders plek om een drankje te doen!

Om in het kattencafé wat te mogen drinken, moet je entree betalen. Dit is doordeweeks €2.50 en in het weekend €3.50. Kinderen tot en met drie jaar betalen deze entree niet. Het geld wordt gebruikt voor de verzorging van de asielkatten. Het café is gevestigd aan de Hoogstraat 30A. De dichtstbijzijnde metrohalte is Oostplein.

 

GEEN ARTIKEL MISSEN? Volg CITYMOM op FACEBOOK of op INSTAGRAM!

Serena van IJselmuide  @swan_and_stork

Het mama-zijn bevalt mij zo goed, dat ik er de hele dag over kan praten. Wat fijn dat ik nu met een goede reden “kinderachtig” kan doen en mij bezig kan houden met hotspots en producten voor kinderen! Waarbij mijn voorkeur uitgaat naar “groene” en eerlijke initiatieven. Sinds de geboorte van mijn dochter ben ik namelijk kritischer gaan kijken naar de manier waarop wij leven. Vanuit deze bewustwording is zelfs onlangs mijn webshop Swan and Stork ontstaan. Een webshop met eerlijke kleding voor iedereen! Graag deel ik mijn ervaringen met jullie en ontdek ik nieuwe dingen via andere CITYMOMs!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.