ROTTERDAM; ALLE KINDVRIENDELIJKE TIPS

Ontbijt in Nhow

Ontbijt in Nhow

Nhow hotel

Nhow hotel

Grote TV in onze hotelkamer

Grote TV in onze hotelkamer

Pomme de Jus

Pomme de Jus

Ver van hier

Ver van hier

Bruggetje hoor

Bruggetje hoor

SS Rotterdam

SS Rotterdam

Het beste ontbijt ever

Het beste ontbijt ever

Plaswijckparck

Plaswijckparck

Alohabar

Alohabar

 

Het is bijna herfstvakantie. Een goede gelegenheid eens een andere CITY te gaan ontdekken met je kids. Een stad die mij afgelopen jaar erg verraste was Rotterdam. Er waren heel veel leuke kindvriendelijke plekken om koffie te drinken, te winkelen en te eten. Maar ook veel leuks voor kinderen om te gaan doen. En als afsluiters sliepen wij in het fantastische NHow Hotel.
Naar aanleiding van mijn weekend deel ik hierbij mijn leukste Rotterdam tips met jullie.

KOFFIE DRINKEN MET KROOST

De dag beginnen met een lekkere koffie is altijd fijn. Een leuke plek waar je ontspannen kan zitten met een leuke kinderhoek is KEET Rotterdam. In het koffiecafé is genoeg ruimte voor kinderwagens en ook de kinderhoek is ruim opgezet. Dat ze hier kindvriendelijk zijn blijkt ook uit de kinderkaart. Als Mom kan je ook lekker shoppen hier. Goed begin van de dag toch!

Oppert 2A, 3011 HV Rotterdam| www.keetrotterdam.nl 

Lees ook: de 5 leukste kidsproof hotspots. Daarin vind je ook onderstaande kindvriendelijke koffie plekken.

Parqiet | Powelllaan 20 | www.parqiet.com
Ver van Hier | Kleiweg 69 |  vervanhierrotterdam.nl
Croos | Exercitiestraat 2 | croosrotterdam.nl
Mamamo | Corsicalaan 35  | mamamo.nu

SHOPPEN IN ROFFA

Shoppen voor je kinderen kan natuurlijk ook in Rotterdam. Winkels die je zeker niet over mag slaan zijn Pomme de Jus en Bon Bon on the Block. Dit zijn de beste kinderwinkels van Rotterdam waar je de mooiste kindermerken kan vinden.

Pomme de Jus | Bergse Dorpsstraat 109 | www.pommedejus.nl
Bon Bon on the Block | Westblaak 26 | www.bonbonontheblock.com

LEUK OM MET DE KINDEREN TE DOEN IN ROTTERDAM

Het Maritiem Museum heeft in iedere tentoonstelling onderdelen specifiek op kinderen gericht.
Wil je wat meer van Rotterdam zelf zien dan kan je ook een haventocht met een Spido maken.

In de Kids Marina beleven kinderen het ultieme havengevoel. Als kapiteit van ene politie – sleep of rondvaartboot krijgen zij varende wijs inzicht in de haven en haar functies en vaartuigen. Dit gebeurt in een miniatuurhaven die is gemaakt in een oude gracht.

Waar je kinderen zich ook zeker zullen vermaken is in het Plaswijckpark. Dat bestaat uit Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck. Het is een groot park waar veel te doen is en waar je met slecht weer ook lekker binnen kan spelen.

Natuurlijk kan je in Rotterdam ook dieren kijken, dit kan in Diergaarde Blijdorp.

Leuvehaven 1 | www.maritiemmuseum.nl
Wilhelminakade 332 | www.nederlandsfotomuseum.nl
Willemsplein 85 | http://spido.nl
Grote Kerkplein 1 | www.kidsmarina.nl
Ringdijk 20 | www.plaswijckpark.nl
Blijdorplaan 8 | www.diergaardeblijdorp.nl

ETEN MET KIDS IN ROTTERDAM

Na een dagje koffie drinken, shoppen en vermaak of cultuur kan je s’avonds eten bij een van de onderstaande restaurants.

Aloha Bar: Het oude zwembad Tropicana is omgetoverd tot de Aloha Bar. Ooit roetsten de kinderen hier van de wildwaterbaan maar tegenwoordig kan je hier lekker eten. De Aloha Bar heeft ook een groot terras met uitzicht over de Maas en hele lekkere dingen op de kaart, ook speciale gerechten voor kinderen. Bobbi smulde van een heerlijke pannenkoek met banaan bijvoorbeeld. Ook wordt hier regelmatig vermaak voor kinderen georganiseerd.

Maasboulevard 102 | www.alohabar.nl

Supermercado: Een kleurrijk, fris, nieuw restaurant met ’n Latijns-Amerikaanse keuken waar ze overheerlijke mini-taco’s, churros, steaks, salades en patatas serveren. Aan de kinderhoek is in Supermercado veel aandacht besteed. In de Mini-Mercado vermaken je kinderen zich met speelgoed voor verschillende leeftijden. Natuurlijk zijn er kinderstoelen en staan er verschillende kindvriendelijke gerechten op de kaart.

Schiedamsevest 91 | www.supermercadorotterdam.nl

SS Rotterdam: Het is leuk om de dag af te sluiten met een diner op Stoomschip Rotterdam. Los van dat je kids onder de indruk zullen zijn van dit grote schip is het mooi om het voormalige vlaggenschip van de Holland – Amerika lijn te zien. Vroeger diende het als cruiseschip maar tegenwoordig ligt het schip permanent aangemeerd in de Maashaven. Het jaren 50 interieur is nog steeds intakt! Er staan ook gerechten voor kinderen op de kaart, er zijn kinderstoelen aanwezig en er is een kinderhoek om te spelen. Je kan hier ook blijven slapen trouwens.

3e Katendrechtsehoofd 25 | www.ssrotterdam.nl

SLAPEN

Na zo’n drukke volle dag Rotterdam zullen je kinderen wel moe zijn! Tijd om ze onder de wol te stoppen. Wij sliepen in het fantastisch gelegen NHOW Hotel. De kamers waren super ruim, er paste een kinder- en babybed bij. En hadden een super mooi uitzicht. Terwijl de kinderen lagen te slapen konden wij nog even genieten van een cocktail in de mooie bar van het hotel die een te gek uitzicht heeft over de Erasmusbrug. Een goede afsluiter van een super dag in Rotterdam.

Wilhelminakade 137 | www.nhow-rotterdam.com

 

BLOG BY BETTINA NESEKER @citymomnl

Oprichtster en hoofdredacteur van CITYMOM: “Met CITYMOM wil ik andere moeders (to be) naast handige CITY GUIDES dagelijks inspireren met alles omtrent lifestyle voor moeders & kinderen. Van kinderkamers, kindermode, verzorgingsproducten, mom-musthaves, hotspots tot kindvriendelijke reizen. Alles wat ik leuk, mooi, goed en bijzonder vind, deel ik al sinds 2013 met jullie op deze blog”!

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.