DEZE 8 KINDERBOEKEN MOETEN MEE IN DE KOFFER VAN JE KIDS!

DEZE 8 KINDERBOEKEN MOETEN MEE IN DE KOFFER VAN JE KIDS

Je kent het wel; het is tijd om de koffers in te pakken voor de zomervakantie en je ziet al snel dat een stapel kinderboeken niet in de koffer gaan passen. En toch wil je voldoende leesvoer mee om de kinderen elke avond een ander verhaaltje voor te kunnen lezen. Geen nood! CITYMOM selecteerde de leukste en dikste vakantieboeken, gegarandeerd uren leesplezier!

1.De Dikke Kolletje – Pieter Feller en Natascha Stenvert – Leeftijd 4+

Deze nieuwe verhalenbundel van Kolletje is hier thuis favoriet. Kolletje beleefd allerlei knotsgekke avonturen én tovert wat ze maar wil zodra ze haar speciale toversokken aantrekt.

2. Het dikke boek van Elmer – David Mckee – Leeftijd 3+

Het bekende kleurrijke olifantje Elmer is de hoofdpersoon in deze bundel met vijf leuke verhalen waarin hij allerlei verschillende dieren tegen komt.

3. Het grote AVI vakantieboek M3-E3 – Arend van Dam – Leeftijd 5+

Dit is een aanrader voor alle kinderen die naar groep 3 gaan of al een beetje kunnen lezen. Een dik boek vol verhaaltjes, zoekplaten, raadseltjes en spelletjes op hun eigen niveau.  Ook verkrijgbaar voor kinderen in groep 4.

4. Zonnige zomer Kijk- en zoekboek – Rotraut Susanne Berner – Leeftijd 2+

Een zomers zoekboek voor uren kijkplezier. Er zijn verschillende karakters die op elke pagina terugkomen, alleen te vinden door echte speurneuzen! En natuurlijk kun je overal zelf een verhaal bij verzinnen.

5. Op vakantie met de familie muis – Marianne Dubuc – Leeftijd 3+

Postbode Muis maakt een spannende reis, de hele wereld rond. Hij gaat op safari in de jungle en picknicken in de bergen. En overal is heel veel te zien!

6. Het enige boek in je koffer – Pip en Maki verhalenmakers – Leeftijd 3+

Dit boek staat vol verhalen en versjes. Het boek is makkelijk voor te lezen en bevat voor elk kind een nieuwe superheld. En zoals de titel al zegt; genoeg te lezen voor de hele vakantie.

7. Een boek vol spelletjes – Marie Fordacq – Leeftijd 5 +

Ook leuk, in dit kartonboek zitten vijf gezelschapsspelletjes voor 2-6 spelers! O.a. ganzenbord, een ladderspel en mens-erger-je-niet. De dobbelstenen zitten met een draaisysteem vast in het boek.  Ideaal dus voor op reis.

8. Zomerverhalen –  Astrid Lindgren – Leeftijd 5 +

Met deze kleurrijke voorleesbundel kom je helemaal in zomerse sferen! Er staan sprookjes in en verhalen over o.a. Pipi, Emiel, Lotte en de kinderen van Bolderburen.

 

LEES OOK VAN TAMARA; DIT ZIJN DÉ INSIDERS TIPS VOOR SINT MAARTEN

 

BLOG BY NIENKE HERREMA

Ik ben Nienke (35) en woon samen met man Erik en onze kinderen Guusje (5) en Boris (2) in het centrum van onze lievelingsstad, Utrecht. Ik kwam hier ooit wonen voor mijn studie en ben nu inmiddels een echte CITYMOM! Ik ben startend freelance journalist. Na jarenlang in het onderwijs te hebben gewerkt werd ik daar niet meer gelukkig van en besloot ik mijn hart te volgen en te gaan werken in de media. Ik ben altijd bezig om hier in de buurt de nieuwe hotspots te ontdekken, ons huis te restylen, leuke knutsels te maken met de kinderen, de mooiste kinderboeken te spotten, de leukste vakantieplekken te delen en dat ga ik allemaal met jullie delen op CITYMOM!

 
GEEN ARTIKEL MISSEN? Like CITYMOM op Facebook of op Instagram!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.