SINT MAARTEN MET KIDS – DIT ZIJN DÉ INSIDERS TIPS

SINT MAARTEN - 10 KINDVRIENDELIJKE INSIDERS TIPS X CITYMOM.nl SINT MAARTEN - 10 KINDVRIENDELIJKE INSIDERS TIPS X CITYMOM.nl 2

De meeste Nederlanders zijn meer bekend met Curacao als vakantiebestemming dan met Sint Maarten. Maar sinds KLM zowel heen, als terug, rechtstreeks op Sint Maarten vliegt, is het echt een aanrader voor gezinnen! Wij hebben er zelf 4 jaar gewoond en gaan, sinds we weer in Nederland wonen, nog geregeld terug. Het leuke aan Sint Maarten is dat het een Nederlandse en een Franse kant heeft. De Nederlandse kant is niet erg Nederlands, maar een kruising tussen Caribisch en Amerikaans, met heerlijke standen en gezellige barretjes. De Franse kant heeft het echt Frans gehouden, dus kun je er heerlijk eten en ook hier zijn prachtige stranden. Ondanks het feit dat het eiland niet groter is dan Texel, zijn er zoveel dingen te doen, dat je iedere dag weer leuke, nieuwe dingen kunt ontdekken. Hoogste tijd dus om deze heerlijke bestemming en tips met andere CITYMOMS te delen!

  1.    Lisa’s appartement

Wij verblijven altijd in Lisa’s appartement via AIrbnb. Het is een perfect appartement voor gezinnen want je hoeft echt NIETS meer meer mee nemen: badje, bedje, aankleedkussen, doeken, speelkleed, speelgoed, plastic bordjes en bekertjes, kinderbestek, kinderstoel, strandspullen, echt ALLES is er. Dat is dus heerlijk thuiskomen in de tropen! Het zwembad is ook helemaal het einde. Hier was mijn dochtertje met ons oude buurmeisje aan het spelen, de buurvrouw en ik hadden toevallig dezelfde bikini’s gekocht voor de meisjes 🙂

2.     Strand: Le Gallion

Als strand voor kleine, maar ook grotere, kinderen is Le Gallion, ook bekend als “baby beach”, echt een aanrader. Er zijn geen golven en het water blijft eindeloos lang ondiep. Zo kan je vanaf je standbedje heerlijk je kind in de gaten houden. Strandtent Tropical Wave verhuurt bedjes en parasols.

3. Strand: Orient

Zin in een luxe Franse lunch met je voeten in het zand? Ga dan naar Orient Bay. Hier heb je verschillende Beach Clubs met een kinderspeeltuintjes. Wij zaten heerlijk te lunchen bij Coco Beach met vrienden, terwijl de kinderen in de speeltuin speelden of in de palmbomen klommen. Daarna met z’n allen op het strand loungen en zwemmen en iedereen heeft een topdag!

4.  Butterly Farm

Op weg naar Le Gallion, kom je langs de Butterfly Farm. Hier bevind je je temidden van honderden vlinders en tropische struiken en bloemen. Als je aan het begin van je vakantie je kaartjes koopt, mag je er de rest van je verblijf onbeperkt naar binnen. Leuk om de dag mee te beginnen! Tip: doe fel gekleurde kleren aan en veel parfum op, dat trekt de vlinders aan.

  5.     Pinel island

       Ille Pinel, oftewel Pinel Island is echt een klein paradijsje waar je met een kort boottochtje van nog geen 10 minuten naartoe kan. Er zijn twee strandtenten en verder is er niets, het eiland is namelijk deel van een natuurreservaat. Onze favoriet is Karibuni. Bedjes aan het water, een geweldige lunch onder een strooien dakje, terwijl de kinderen lekker naast je kunnen spelen en dan aan het eind van de middag moe maar voldaan met het bootje weer terug naar Sint Maarten. Tip: reserveer van te voren bedjes letterlijk aan het water.

       7.  Buccaneer Beach Bar

Op vrijdag gaan de meeste mensen graag wat drinken en Buccaneer bar biedt dan vermaak voor jong en oud. Voor kinderen worden er dingen georganiseerd zoals een krabben race, er wordt een vuurkorf aangestoken op het strand en er wordt een film gedraaid. De ouders kunnen dan lekker hun drankje drinken en luisteren naar de steel-band.  www.buccaneerbeachbar.com

       8. Carousel

Mocht het een keertje regenen, dan kun je de kinderen prima een tijdje vermaken in de Carousel. Dit is een grote ijszaak in Simpson Bay, met een kidscorner met luchtkussen en ander speelgoed en daarnaast een echte Carousel.

9. De Boardwalk in Philipsburg

De Boardwalk ligt in Philipsburg, de hoofdstad van de Nederlandse kant. Het is een boulevard van ongeveer een kilometer lang met daaraan tal van barretjes die voornamelijk gericht zijn op de cruise-schip toeristen. Vanaf de Boardwalk kun je deze grote schepen ook zien liggen. Aanrader is om ’s ochtends of eind van de dag te gaan, dan is het lekker rustig en niet te warm. Je kunt je auto parkeren bij Bobby’s Marina en dan loop je zo naar de Boardwalk.

10.     Loterie Farm

Naast alle prachtige stranden, beschikt Sint Maarten nog over een echt stukje tropisch regenwoud. In dit tropisch gedeelte, ligt Loterie Farm. Dit is een oude plantage waar vroeger suikerriet werd verbouwd. Je kunt hier zip-linen, wandelen, maar ook loungen aan het zwembad dat wordt gevuld met water uit een natuurlijke bron.

IF YOU LIKE IT, PIN IT

 

SINT MAARTEN MET KIDS – DIT ZIJN DÉ INSIDERS TIPS

 

BLOG BY TAMARA VAN AMERSFOORT  @tamaravanamersfoortnolten

Ik ben Tamara en woon samen met Chris en Cecilia in Amsterdam. Naast mijn werk als freelance HR Adviseur/Recruiter heb ik een actief leven waarin creatieve, sociale en internationale activiteiten een centrale rol spelen. Ik sta nooit stil en ben altijd op zoek naar nieuwe dingen om te ontdekken. Van fijne restaurantjes tot een healthy life style en van shoppen tot musea, er zijn zoveel leuke dingen te doen in het leven! Daarnaast ben ik ook erg gedreven om goed om te gaan met onze planeet, want dat is wat we voor onze kids achterlaten. Het lijkt mij leuk om mijn ideeen en ervaringen te delen met andere CITYMOMS en jullie wellicht ook te inspireren!

 

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.