MAGIC KINGDOM ORLANDO MET KLEINE KINDEREN

Magic Kingdom Orlando met kleine kinderen

Zodra je In Orlando het vliegtuig uitstapt word je bedolven onder de magische deken: Disney. The Happiest Place on Earth. Mijn meiden zijn groot fan. Het zal je dan ook niet verbazen dat wij de volgende dag met jetlag en grote bekers koffie bij de poort van Magic Kingdom stonden.

Het park

Walt Disney World Orlando is een gebied van ongeveer 111 vierkante kilometer. Behalve Magic Kingdom zijn er nog drie andere themaparken, twee waterparken, Disney Springs en Boardwalk om te shoppen en uit te gaan. 28 hotels, golfterreinen en ESPN Wide World of Sports. Alles wordt met elkaar verbonden door een monorail en busverbindingen. Als je op een Disney resort verblijft heb je ook geen auto nodig en mocht je buiten Disney op pad willen is Uber een makkelijke optie.

Handigheidjes

De entreeprijs voor Magic Kingdom begint bij 104 dollar voor een dag. Je kunt een kaartje voor meerdere dagen en/of parken kopen. Kinderen tot drie jaar zijn gratis. De prijs is exclusief parkeerkosten en die zijn 20 dollar per auto. Wij verblijven meestal langere tijd in Amerika dus hebben wij er begin vorig jaar voor gekozen een jaarpas aan te schaffen. Dit is een flinke kostenpost maar zorgde ervoor dat wij makkelijk ‘even’ in en uit de verschillende parken konden lopen en de photopass en parkeerkosten zijn inclusief.

Parkeren bij Magic Kingdom kan op bepaalde dagen erg druk zijn. Op eerste kerstdag ging het park rond 12.00 PM dicht omdat het vol zat. Wat je kunt doen is je auto parkeren bij Epcot en de monorail nemen naar Magic Kingdom. Het scheelt wachten op een parkeerplek maar ook de wandeling op de parkeerplaats (of de golfkar) en vervolgens de monorail of boot die je daadwerkelijk naar de ingang van het park brengt.

Bij de poort van het park vind je de papieren plattegrond. Hier staat ook op wanneer de parade komt en andere shows starten. Op verschillende plekken van het park kan je een fastpass regelen. Met een fastpass maak je eigenlijk een afspraak om tussen een bepaalde tijd bijna direct in de attractie te mogen. Heel makkelijk met kleine kindjes.

Peuter vriendelijke attracties

Mijn meiden zijn 5 en bijna 2 jaar oud en vinden Magic Kingdom het gaafst. Dat komt denk ik door de prinsessen maar ook de verschillende attracties waar ze in kunnen. Dit zijn onze favorieten:

 • Voor ons is het vaste prik om op de twee grasveldjes aan het eind van Main street tegenover het kasteel te picknicken. De meiden kunnen er lekker rennen en spelen en het is er eigenlijk nooit echt druk.
 • Olivia is verliefd op Mickey Mouse, in Magic Kingdom kan je Mickey bezoeken. Je vindt hem direct rechts bij de ingang. Helaas is hier vaak een hele lange wachtrij. Met enig zoekwerk vond ik een fastpass. Dit beperkte de wachttijd tot een 30 minuten. Het leuke van deze Mickey is dat hij ook echt praat. De andere karakters zwaaien en knuffelen wel maar praten nooit.
 • Dombo, de vliegende olifantjes. Er zijn twee rides dus dat maakt het wachten betrekkelijk. Ook hebben ze halverwege de rij een indoor speeltuin aangelegd waar je een pieper krijgt en de kindjes even kunnen spelen. Zodra de pieper gaat sluit je aan voor het laatste stukje en vlieg je in no time boven alle mensen uit.
 • Net naast Dombo vind je een waterspeeltuin, fonteintjes en sproeiers. Prima verkoeling als het warm is.
 • Enchanted tales with Belle. Je wordt meegenomen in het verhaal van Belle. Kindjes mogen mee doen in het verhaal en uiteindelijk met Belle op de foto.
 • De draaimolen, achter het kasteel vind je de draaimolen. Bewegende paardjes en haast geen rij.
 • Bij de Bibbidi Bobbidi Boutique kan (tegen een aanzienlijke betaling) dochterlief omgetoverd worden tot een ware prinses. Zoonlief verandert in een prins of ridder. Maar kindjes van 4 jaar en ouder mogen een (gratis) wens doen bij de fee en zij tovert dan fair dust over de haartjes van het kindje. Een echte betovering aldus Phileine.
 • Space Mountain, nu is mijn dochter geen achtbaan held dus wij hoefde ook niet in de lange rij. Maar heb jij nou wel een liefhebber in huis denk er dan aan dat de minimale lengte 112 cm is en het een single ride is. Je zit dus alleen in een stoeltjes niet samen!
 • The people mover in Tomorrow land is een treintje waarin je hoog in de lucht rustig om je heen kunt kijken.
 • The jungle cruise, een leuke activiteit voor kleine kindjes. In een bootje vaar je langs werelden terwijl de kapitein een verhaal vertelt.
 • The Magic carpets of Aladdin. De attractie lijkt erg op Dombo alleen dan zit je op een tapijt. Met het knuppeltje kan je het kleed omhoog en naar beneden sturen.
 • The Walt Disney World Railroad, er zijn diverse op en uitstap plaatsen door het hele Magic Kingdom. Een leuke ritje met de stoomlocomotief.
 • Ik kreeg het als tip want op de kaart vond ik het niet; The Laughin’ Place. Een klein speeltuintje voor kindjes van 2 tot 5 jaar oud. Je vindt het bij Splash Mountain en de Big Thunder Railroad.
 • It’s a small world, wat mij betreft een klassieker. De meiden dansen van het begin tot het eind. In een bootje vaar je langs allemaal verschillende landen vol glitter, muziek en dans.
 • Vuurwerk, Op het strand van het Polynesian resort heb je een prachtig uitzicht op het vuurwerk in Magic Kingdom.

Niet vergeten!

 • Neem de tijd, er is zoveel te zien en te doen maar een rustdag bij het zwembad is ook heel fijn. Vooral als je nog een jetlag hebt.
 • Neem een kinderwagen mee, of huur er eentje. De dagen zijn vaak lang en de afstanden groot. Amerikanen huren vaak een wagen maar zelf meenemen of een goedkope variant bij de WalMart halen werkt ook.
 • Draagzak, de buggy mag niet mee in de rij en parkeer je op de ‘stroller parking’ en Olivia wilde vaak niet staan de draagzak was echt ideaal.
 • Zonnebrand voor jezelf en je kindje.
 • Reservekleding.
 • Een vestje of jasje voor de avond, vooral in de koudere maanden wordt het snel fris. Maar ook in de airco is een vestje soms echt fijn.
 • Zwemkleding, er zijn soms fonteintjes om te spelen.
 • Hydrofieldoek om onder te slapen of af te drogen of als picknickkleed.
 • Een drinkbeker, in het park zijn overal fonteintjes om waterflesjes te vullen.
 • Een poncho, maar haal deze bij de WalMart voor 4 dollar ipv de 20 dollar in het park.
 • Snacks, altijd handig! Onze favoriet zijn Goldfish in een ziploc.
 • Neem een handtekeningen boekje mee van huis of koop er eentje in het park. Je kindje kan dan alle karakters langs op de foto en een handtekening vragen.

Maar ben je iets vergeten, ieder Disney park heeft een Babycare center. Je kunt hier je kindjes verschonen, de magnetron gebruiken voor eten of flesjes en er is een kleine speelruimte om bijvoorbeeld een filmpje te kijken. Ook is er een klein winkeltje waar ze baby essentials verkopen, dus mocht je iets vergeten zijn waarschijnlijk verkopen ze het.
Ook handig om te weten, mocht het gebeuren dat je elkaar kwijt raakt, cast members brengen verdwaalde kinderen naar het Babycare center. Raak jij je kindje kwijt in het park spreek dan zo snel mogelijk een medewerker aan. Zij kunnen direct alle medewerkers op de hoogte stellen zodat iedereen meekijkt naar jouw kleintje. Toch een veilig idee 😉

Eten in het park

Zoals bij veel plekken in Amerika is alles wat vol suiker zit goed vertegenwoordigd, natuurlijk ook in Disney. De meiden hebben met grote ogen staan kijken bij de prachtigste creaties van marshmallows, chocolade, m&m’s en ander snoepgoed. De Disney snel service restaurants hebben allemaal een kids meal. Hierin vind je fruit of groente een gerechtje naar keuze en water, sap, of melk. Frietjes en frisdrank zijn wel verkrijgbaar maar moet je zelf aanvragen. Wij kozen er vaak voor om zelf pizza mee te nemen en een bucket met popcorn te bestellen. Deze emmers zijn 11 dollar bij aanschaf maar je mag ze je hele verblijf gebruiken als refill en de losse refills waren 1 dollar.

LEES OOK:

BLOG BY JASMIJN LINDHOUT @gewoonjasmijn

Ik ben Jasmijn en al achttien jaar samen met de leukste. Trotse ouders van Phileine (2012) en Olivia (2016). We hebben ons huis verkocht en zijn nu met zijn viertjes op een werelds avontuur. Tien jaar iedere keer bewust kiezen voor vrijheid geeft ons de mogelijkheid financieel onafhankelijk te leven. Samen op slippers in de zon is voor ons ultiem geluk. [/author_info] [/author]

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.