INSIDERS TIPS VOOR TORONTO / CANADA MET KIDS

Berber kreeg de kans om voor een half jaar onderzoek te doen in een van de ziekenhuizen van Toronto. Eind juni vertrok zij met haar vriend Jasper en zoon Guus en 4 koffers + de Bugaboo naar Canada. Jasper zorgde overdag voor Guus, toen 6 maanden oud.  Deze CityDad heeft dus ook zijn steentje bijgedragen aan dit verhaal.

Ons verblijf in Toronto is maar kort. We hebben nog 2 weken te gaan en de 6 maanden zijn voorbij gevlogen. Toch was het lang genoeg om het gevoel te krijgen als Torononian geleefd te hebben. Inmiddels is iedereen diep in z’n winterjas gedoken en hebben alle kinderwagens het regenscherm opgetrokken tegen de koude temperaturen en de snerpende wind. Maar in de zomer is het goed toeven!

Must-go met kinderen; Toronto Islands

Een van Toronto’s best pleasures is Toronto Islands: een groep eilandjes op steenworp afstand van het centrum en door middel van de ferry in een klein half uur te bereiken. Het tochtje geeft je een van de mooiste uitzichten op de skyline van de stad. Fietsen kunnen mee op de boot maar zijn ook te huur op het eiland, net als kano’s. Op Centre Island vind je naast restaurants en ontelbare picknickmogelijkheden een groot pretpark; Centreville Amusement Park. Ook zijn er kleine strandjes met uitzicht over Lake Ontario. Daarnaast een scala van waterkanonnen, fonteinen, een kinderboerderij, wipkippen en pierenbadjes. Toronto barst overigens van deze openbare pierenbadjes (wading pools); er is meestal een badmeester aanwezig en ze zijn verrassend goed onderhouden.

Wards Island

Rustiger is het aan de oostkant van de eilanden: Wards Island. Het grote, door bomen overdekte terras van The Rectory Cafe is uitermate geschikt voor kinderwagens én een heerlijke lunch. Op Toronto Islands ligt aan de westkant overigens Billy Bishop Airport. Dit vliegveld is te bereiken vanaf het vasteland door een 5 minuten durend tochtje met de ferry. Er vertrekken dagelijks vele vluchten van Porter Airlines naar onder andere Chicago, Boston en New York. Lopend naar het vliegveld, makkelijker kan niet!

Gus Ryder Pool

Een andere aanrader tijdens de zomermaanden is het buitenbad van Gus Ryder Pool. Gratis en superschoon zwemmen voor iedereen. Lake Ontario is tijdens de zomer vaak nog te koud. Toch is het strand van Sunnyside Beach, in combinatie met de aangrenzende Gus Ryder Pool, heerlijk voor een dagje zon, strand en zwemmen, plus lekker eten op het terras van Sunnyside Pavilion Cafe.

High Park

Iets ten noorden van Sunnyside Beach ligt High Park. Geen Central Park, want minder centraal gelegen, maar zeker zo mooi en een fantastisch park om te wandelen. De metro brengt je er zo naartoe, of je neemt de tram/streetcar alias ‘the Rocket’. Over openbaar vervoer gesproken… Helaas is the Rocket een stuk minder ‘rocket’ dan de naam doet vermoeden. Daarbij veel trappetjes dus lastig met een kinderwagen, al komt desnoods de bestuurder zelf helpen je vracht naar binnen te slepen. Toch is de draagzak vaak onze beste vriend geweest. De metro werkt beter, maar helaas zijn niet alle stations voorzien van een lift of roltrap en geeft het metronet maar een beperkte dekking van de stad. Soms blijkt de taxi gewoon even de beste optie.

Kindvriendelijk Canada

Maar… er gaat niets boven de fiets! Met Guus in het uit Nederland meegebrachte zitje voorop kwamen we overal, al is het nu met -12 te koud geworden. Daarnaast is het oppassen geblazen, want hoewel er genoeg fietsers zijn, lijkt niemand daar rekening mee te houden. Auto’s mogen vrij rechtsaf slaan en doen dat dus ook te pas en te onpas. De fijnste fietstocht is langs de waterkant, waar een goed aangelegd fietspad je ook nog van het uitzicht doet genieten.

Babyactiviteiten

Mocht je langere tijd in Toronto verblijven: Nubaby geeft meerdere leuke cursussen voor ouders met kleintjes in verschillende leeftijdscategorieen. Een mooi initiatief vond ik Art Strollers: maandelijks worden ouders met kinderwagen uitgenodigd om samen een gallerie of museum te bezoeken. Daarnaast heeft Guus genoten van het baby-zwemmen bij Westin Harbour Castle.

Winter hier is koud, maar geen ramp! De winterse feestdagen worden natuurlijk groots gevierd. We hebben allereerst mogen genieten van Halloween, een absoluut feest voor kinderen. De dag na Halloween wordt op meerdere plekken in Toronto een Pumpkin Parade georganiseerd: kinderen brengen in grote getale hun pompoen naar de afgesproken plek waar ze nog een keer hun lichtje kunnen branden.

Leuke (kindvriendelijke!) wijk; the Distillery District

Afgelopen week hebben we onze Sinterklaas welkom geheten tijdens de Christmas Market in the Distillery District. Deze wijk bestaat voornamelijk uit de prachtig gerenoveerde gebouwen van een oude whiskey brouwerij. Er zijn nu veel leuke winkels, boetieks en restaurants gevestigd. Omdat auto’s niet welkom zijn ook een leuk uitstapje voor kinderen!

Per week of weekend is het makkelijk zoeken naar de must-see-must-do’s op www.toronto.com en www.toronto4kids.com.

The Art Gallery of Ontario; mooiste museum Toronto

Altijd goed tijdens regenachtige dagen: The Art Gallery of Ontario, volgens ons het mooiste museum van Toronto. Op woensdagavond gratis! Mocht het de kids te lang duren, dan is het dus ook niet zo vreselijk om na een uurtje weer te vertrekken.

Bij het Royal Ontario Museum hebben ze een dinosauriërcollectie

The Bata Shoe Museum en de dinosauriërcollectie van het Royal Ontario Museum kunnen voor kinderen ook  geen straf zijn. Een nog grotere kans op succes geeft het  Ripley’s Aquarium, aan de voet van de CN-Tower: niet groot, maar zeer de moeite waard en genoeg te zien! In het weekend staan er lange rijen, maar doordeweeks ben je snel binnen.

Shoppen in Toronto

Shoppen kan hier veel en goed. Natuurlijk bij BabyGap en andere grote ketens, maar vergeet vooral niet alle leuke winkeltjes op Queen Street West, ook voor kinderkleding en speelgoed (bijvoorbeeld Kol Kid). En in de winter hoef je niet binnen te blijven, want dan is er PATH: een 29 kilometer lang ondergronds netwerk voor voetgangers dat uitgestrekt ligt onder het centrum van Toronto. Het is het grootste ondergrondse winkelcomplex ter wereld en zorgt tijdens de echt koude dagen voor aangenaam shoppen én forenzen!

LEES OOK:

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.