DRIE MAANDEN OP REIS; HOE BEREID JE DE KINDEREN VOOR?

Kinderen voorbereiden lange reis 1 | CITYMOM.nl
Kinderen voorbereiden lange reis 1 | CITYMOM.nl 2 Kinderen voorbereiden lange reis 1 | CITYMOM.nl 3 Kinderen voorbereiden lange reis | CITYMOM.nl

Huis verkocht, opslag gevuld en onze eerste bestemming is drie maanden naar the Sunshine state; FLORIDA! Ik krijg vaak de vraag hoe bereid je de kinderen nou voor op wat ze gaan doen?

Voorbereidingen

Phileine is vijf jaar oud en begrijpt heel goed wat we gaan doen. Ze vindt het leuk maar ook best spannend. Al vindt ze voor de meeste dingen zelf een oplossing. “Mam daar spreken de kindjes toch Engels? Ik ga op les dan kan ik makkelijk meedoen”. En zo begon ze dus met Engels. De invloed van youtube en ik denk onze eerdere reizen waren direct hoorbaar. De native English teacher was voor Phileine geen probleem en in haar spel werd er de weken daarna een mix van Engels/Nederlands gesproken.

Olivia is anderhalf, voor haar zijn vriendschappen en materiële dingen minder van belang. Zolang wij er zijn vindt zij het meestal prima. We proberen de meisjes zoveel mogelijk te betrekken bij iedere keuze die we maken. We leggen uit wat we gaan doen en waarom we bepaalde keuzes maken. In zoveel mogelijk laten we ze ook zelf een keuze maken. We bekijken foto’s e filmpjes van bijvoorbeeld het vliegtuig, de plekken waar we naar toe gaan en herhalen dit regelmatig. Voor vertrek maken we een aftelkalender waar we iedere ochtend een kruisje zetten.

Hoeveel bagage?

Tijdens onze vorige wereldreis had Phileine al een eigen koffertje, deze werd wat klein voor al haar spulletjes en nu Olivia ook haar eigen speelgoed meeneemt werd het tijd voor een nieuwe. De meiden zochten bij bulbby.com een mooie reistrolley uit. Het feest begon al met het zelf kunnen bepalen wat je er op wilde. Best lastig kiezen tussen unicorns en vlinders. Tot mijn verbazing koos Phileine voor de mintgroene variant met palmbomen. De meisjes hebben nu dezelfde trolley maar wel met eigen naam. De trolleys zijn lekker ruim en hebben verschillende vakjes voor kleine dingetjes. Omdat we op reis beperkt zijn in de ruimte hebben wij de afspraak dat ieder kind mee kan nemen wat in haar koffer past.

Wat nemen we mee?

Phileine is daar eigenlijk heel makkelijk in. Ze krijgt iedere week zakgeld en spaart dus al maanden om een Build a bear knuffel te kunnen maken in Amerika. Het concept inkomsten en uitgaven zit er al aardig in. Ze pakt zelf haar eigen koffertje in met de voor haar belangrijke zaken. Zo kreeg ze bij het afscheid van onze buren een geweldig boekje met allemaal foto’s van haar buurtvriendjes. Dit boekje ging natuurlijk mee. Ook gaan haar favoriete knuffel en wat klein speelgoed mee. Voor school heeft ze een leerplan waar we samen iedere dag aan werken. In haar koffertje gaan dus ook een schriftje en kleurpotloden mee.

Olivia gaat nergens naar toe zonder haar felgele Bumba knuffel. In haar koffertje zit mess free kleuren van Crayola. Een echte aanrader voor kunstenaars die zich niet graag beperken tot het papier. Deze stiften zijn alleen zichtbaar op het bijhorende papier, geweldig in het vliegtuig of in de auto. Verder wat bakjes met sorteerspeelgoed en reservekleertjes! Ook neem ik wat kleine cadeautjes mee voor in het vliegtuig. Meestal een cadeautje wat ze al heel graag wilde hebben en wat kleinere dingetjes zoals stickers, een tijdschriftje en een lolly.

Herinneringen maken onderweg

Onderweg maken we van alles mee. Om niets te vergeten bewaren we de leukste dingen om ze in te plakken in een boekje. We verzamelen bloemen, stickers, entreekaartjes en andere schatten en thuis plakken we er foto’s bij. Phileine maakt er ook tekeningen in en ik help haar door belevenissen op te schrijven. Deze reisboekjes zijn onderweg leuk om te maken en bekijken we met plezier als we weer in Nederland zijn.

Phileine is op dit moment extra druk met letters herkennen, schrijven en probeert langzaam aan te lezen. Ze vindt dingen met haar eigen naam geweldig. Nu proberen we onderweg regelmatig plekken te bezoeken waar andere kindjes zijn, zoals speelgroepjes of activiteiten. Waar Olivia’s naam geen probleem geeft vraagt Phileine’s naam vaak om verduidelijking. De oplossing is een jurkje met haar naam. De meiden vinden het geweldig om dezelfde kleren aan te hebben en Phileine hoeft alleen maar naar haar buik te wijzen als ze vragen hoe je haar naam schrijft.
LEES OOK VAN JASMIJN

BLOG BY JASMIJN LINDHOUT @gewoonjasmijn

Ik ben Jasmijn en al achttien jaar samen met de leukste. Trotse ouders van Phileine (2012) en Olivia (2016). We hebben ons huis verkocht en zijn nu met zijn viertjes op een werelds avontuur. Tien jaar iedere keer bewust kiezen voor vrijheid geeft ons de mogelijkheid financieel onafhankelijk te leven. Samen op slippers in de zon is voor ons ultiem geluk.

1 Reactie

  1. Sheila

    Wat leuk om dit te lezen!

    Zelf merk ik dat ik niet bewust bezig ben met de kinderen voorbereiden op onze reis van 3 maanden. Het gaat door de opvoeding heen. Maar een foto boekje voor Oz en Zola vind ik een super idee! Ze mogen straks wel en klein rugzakje inpakken. We gaan backpacken, dus er is geen ruimte voor koffers.

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.