10X MUSTHAVES TIJDENS HET REIZEN MET KLEINE KINDEREN

10 musthaves tijdens het reizen met kinderen - CITYMOM.nl 10 musthaves tijdens het reizen met kinderen | CITYMOM.nl 10 musthaves tijdens het reizen met kinderen 210 Musthaves tijdens het reizen met kinderen

Met al die zonnige dagen en de zomervakantie om de hoek kriebelt het reizen altijd een beetje extra. Wij zijn graag op reis. Vaak is de eerste vraag die er gesteld wordt; wat neem je dan mee allemaal mee voor je kleine kinderen tijdens het reizen?

Nu zijn wij (denk ik) niet zo moeilijk maar hebben we inmiddels wel wat handigheidjes gevonden die het reizen met (kleine) kindjes makkelijker maken. Want reizen is fijn maar een beetje comfort ook.

Phileine vloog toen ze vier maanden was voor het eerst mee naar Amerika en toen ze ruim twee was gingen we zes maanden een rondje om de wereld. Twee koffers, een buggy en Phil haar eigen speelgoedkoffer. Alles was er.

Nu we met twee kindjes reizen is het eigenlijk niet veel meer geworden. Al is de plek die wij voor onze eigen kleding hebben wel kleiner want iedere reis is het een feit dat de meiden een hippe garderobe hebben en wij beperkt zijn tot drie setjes.

Onze 10 echte reis musthaves voor kleine kinderen;

1. Het Stokke flexibadje

Met stip op 1! Niet iedere accommodatie heeft een bad en mijn meiden zijn niet gek op douche. Het badje wordt daarnaast ook gebruikt als afwasteiltje, verkoelingsdbadje als het warm is b.v. in de tuin of balkon en gaat mee naar zee om lekker in je privé bad te spelen.

Het functioneert als poppenbedje en als je hem omdraait heb je een tafeltje. Omdat je hem vouwt past hij makkelijk in de koffer.

2. Een step of rolschaatsen

Voor ons is een kinderstep meenemen op reis echt een uitkomst. Phileine loopt best flinke afstanden maar dankzij de step maken we meer (snelle) meters. Onze step kan makkelijk in de koffer en vliegt dus met ons mee over de wereld.

Een step past ook in de travelbag van de Bugaboo dus je kan hem ook gebruiken op de luchthaven en bij het inchecken van de kinderwagen erbij stoppen. Wat misschien iets minder plek inneemt, maar net zo leuk is, zijn rolschaatsen voor je kind meenemen. Naast dat het praktisch is, heb je meteen leuk ‘speelgoed’ mee en een item waarmee ze zich lekker kunnen vermaken!

3. De Phil & Teds traveller cot

Een eigen plekje om te slapen is fijn en niet ieder hotel/huisje heeft een (fris) kinderbedje. Wij zijn ooit begonnen met een Deryan tentje. Om in te spelen vond Phileine het geweldig maar er in slapen, nee dank je. Ze voelde zich opgesloten en het tentje open laten had toen weinig zin omdat we bang waren dat ze eruit zou kruipen. Dat tentje is in Australië achtergebleven.

Het bedje van Phil & Teds bevalt super goed. Het is eigenlijk een gewoon campingbedje, past in de koffer en is licht (2.8 kg). Je zet het in vijf minuten op en heeft een rits zodat het kindje er zelf in en uit kan kruipen. Het heeft een opblaasbaar matrasje wat denk ik ook fijn slaapt. Olivia heeft zo waar we ook zijn altijd haar eigen bedje. Je kunt er los een muskietennet voor kopen.

4. Plastic containers

Kleine plastic bakjes met goed sluitende dekseltjes. Perfect om bijvoorbeeld in het vliegtuig of de auto een kleine snack in te bewaren. Of een restje pasta voor de volgende dag. De meiden spelen er vaak mee in het water en er wordt van alles in gesorteerd. Maar ik gebruik ze ook om er een natte zwembroek in mee naar te nemen zodat je tas droog blijft. Multifunctioneel.

5. Bugaboo Butterfly

Ook op reis proberen we het ritme van de kinderen zoveel mogelijk te volgen. Slaapjes gewoon in bed of in de auto maar onze meiden slapen ook heerlijk als we aan de wandel zijn. Dat is voor ons een fijne combi. Wij ontdekken de omgeving terwijl Olivia slaapt. Een fijne wagen is dan handig. We kwamen uit bij de Bugaboo Butterfly. 

Hij loopt fijn ook voor langere stukken, heeft een ruime bagagemand en het allerfijnst; in het vliegtuig mag hij mee als handbagage.

Voor de zekerheid kan je ook een draagzak meenemen. Voor je gevoel midden in de nacht ergens aankomen en zeulen met een vermoeiden baby of dreumes is geen pretje.  In de zak slaapt Olivia vaak gewoon door of kijkt ze relaxed rond en ik heb mijn armen vrij. Op reis is de zak ook vaak een uitkomst als je bijvoorbeeld een wandeling maakt die niet begaanbaar is voor kinderwagens.

6. Zetpillen

Reizen met kinderen betekent helaas soms ook zieke kindjes. Niets vervelender dan op dat moment zoeken naar zetpillen. In Amerika bleek het vinden van een zetpil een uitdaging. Waar je de vreemdste dingen zo in de Wal Mart aanschaft is een zetpil onmogelijk. Wij reizen dus tegenwoordig met een flinke voorraad.

7. Multifunctioneel speelgoed

Zoals het emmertje van Scrunch bucket handig omdat je hem kunt oprollen dus makkelijk in de koffer. Kleine plastic bakjes, die in elkaar passen. Waar je mee kunt bouwen, in het water kunt spelen en zand kan scheppen. Stiften, papier en stickers altijd een goed idee.

LEES OOK: REIZEN MET KINDEREN ONDER DE TWEE; HIER MOET JE OP LETTEN!

8. XL hydrofieldoeken

XL hydrofieldoeken worden hier gebruikt als handdoek, speelkleed, om een tent te bouwen of om onder te slapen. Ze zijn snel droog en praktisch om mee te nemen.

9. Autostoeltjes

Eigenlijk vliegen wij altijd met de eigen autostoeltjes. Ze zijn vaak vrij prijzig om te huren voor een langere tijd en minder comfortabel. Goed verpakt in een containerzak (vergeet niet een zak voor de vlucht terug in je koffer te gooien) checken we ze in met de koffers en op de plaats van bestemming is het huurauto halen, stoeltjes erin en rijden maar.

Wat ook een optie is om bijvoorbeeld in een land als Amerika een goedkoop stoeltje bij de Wal Mart (zie foto’s) aan te schaffen. Je kunt het stoeltje dan weer meenemen naar huis of achterlaten. Vaak voordeliger dan huren en het zijn dezelfde stoeltjes als bij de verhuurmaatschappij.

10. Ipad

Tuurlijk proberen we schermtijd te beperken maar op een lange vlucht of autorit is dochterlief heerlijk bezig met haar ipad met goede in ear oordopjes. Nu Netflix ook download films heeft extra fijn. Selfies maken met gekke gezichten is hier ook een hit.

Nog een laatste gouden vakantie tip als je van koffie houdt. Neem een filter met filters mee uit NL en je hebt altijd fijne verse koffie. Wij nemen soms zelfs een pak koffie en zakjes melk mee. Dat maakt een jetlag (voor ons) altijd draaglijker.

Fijne vakantie!

LEES OOK;

BLOG BY JASMIJN LINDHOUT @gewoonjasmijn

Ik ben Jasmijn en al achttien jaar samen met de leukste. Trotse ouders van Phileine (2012) en Olivia (2016). We hebben ons huis verkocht en zijn nu met zijn viertjes op een werelds avontuur. Tien jaar iedere keer bewust kiezen voor vrijheid geeft ons de mogelijkheid financieel onafhankelijk te leven. Samen op slippers in de zon is voor ons ultiem geluk.

1 Reactie

  1. Janelle

    Wij gaan binnenkort naar Canada toe en ik wil ook heel graag de step meenemen van onze dochter. Alleen nemen wij geen kinderwagen mee. Heb jij ervaring met het meenemen van de step in handbagage ?

    Antwoord

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.